Skip
Pengiriman domestik gratis luwih saka 15,000 yen | FREE DHL SHIPPING WORLDWIDE FOR ORDERS 30K + yen: Details
Pengiriman domestik gratis luwih saka 15,000 yen | FREE DHL SHIPPING WORLDWIDE FOR ORDERS 30K + yen: Details

Pandhuan Implementasi Eurorack Serge

Synthesizer legendaris urip maneh dening Random * Source

Bebarengan karo Buchla, Serge minangka synthesizer pesisir kulon sing duweni pengaruh gedhe ing jagad modern Eurolac.Ana macem-macem versi synthesizer legendaris sing wis mbukak sirkuit semangat DIY wiwit didegake.Ing kene, kita bakal ngenalake sejarah Serge kanthi cepet lan ngenalake poin kanggo ngrasakake Serge ing Eurorack. Kaca produk Random * Clockface's SourceKene

Acak * Sumber Serge

Sejarah sintesis Serge

Synthesizer Serge minangka synthesizer gaya Pantai Barat ing jejere Buchla, sing digawe dening Serge Tcherepnin wiwit udakara taun 70. Udakara taun 65, Serge nemokake manawa titik-titik tutul ing papan sirkuit radio transistor Jepang ngasilake swara sing aneh, lan dheweke mbukak titik-titik tambalan kasebut ing bentuk pot (tombol) lan jack kanggo ngakses pangguna. Aku ngerti yen aku bisa nggawe elektronik alat musik sing ngasilake swara sing ora duwe alat musik konvensional, lan aku dadi tertarik karo pangembangan synthesizer.

Kangge, Serge ketemu karo Morton Subotnick, sing wis melu pangembangan seri Buchla 100 nalika semana, lan diwiwiti. Ing wiwitan Serge nganti udakara taun 75, panel kasebut dicithak kanthi nyisipake kertas kanggo nyuda biaya, mula diarani Paperface.Wiwit wektu kasebut nganti saiki, sirkuit sing dikembangake dening Pak Serge diarani Serge synthesizer kanthi pangerten sing jembar.Modul individu kadang diarani generasi kaping XNUMX, generasi kaping XNUMX, lsp. Gumantung karo wektu pangembangan, periode Paperface minangka generasi kaping XNUMX nganti XNUMX, modul karya terkenal kayata DSG, TKB, VCFQ minangka generasi kaping XNUMX, Delay Analog Wilson lan liya-liyane Generasi kaping XNUMX.

kertasNyetak ulang Serat Kertas 73-75 kanthi panel logam

 Nganti udakara taun 86, Serge nggawe lan ngasilake Serge ing perusahaane dhewe, Serge Modular Music Systems (SMMS), nanging nalika ana synths digital lan MIDI, dheweke pindhah saka pangembangan synth ..Babagan pabrik sintesis sing dikembangake nganti saiki, pabrikan sing diarani Sound Transform Systems (STS) njupuk alih aset Serge, lan ing taun 90-an, dheweke terus ngasilake lan adol kanthi jeneng STS.

Nalika komunitas DIY sinth sabanjure berkembang ing Internet, Serge bakal urip maneh kanthi bertahap. Saka komunitas Serge DIY, perancang lan pabrikan sinth (Ken Stone, Elby, 73-75, lsp.) Sing nggawe papan lan panel adhedhasar diagram sirkuit lan adol kanthi ijin Pak Serge wiwit katon sawise taun 2000. ana.Kanthi munggah-mudhun format Eurorack, modul DIY Serge uga ditampilake ing versi Eurorack, lan filsafat Serge nggawe Noise dadi inspirasi gedhe, konsep sing digawe Serge liwat Eurorack. Bakal ditampa dening pangguna modular saiki.

Random * Sumber Jerman minangka pabrikan pasti ing Eurorack Serge. Sejatine kita nampi Pak Serge minangka "Chief Inovation Officer" lan kolaborasi kanggo miwiti nganyari lan modernisasi modul kepungkur lan nggawe modul generasi kaping 5 anyar.

Kanthi anane Sumber Random *, Serge sing diprodhuksi dening pabrikan saiki luwih gampang dipikolehi.Kajaba iku, Serge umume didol minangka panel sing disetel kanthi sawetara modul, nanging amarga didol ing unit modul ing R * S, sampeyan bisa nggawe sistem kanthi nggunakake modul Serge favorit kaya sing dikarepake. Saiki bisa uga.Saiki iki wektu paling gampang kanggo mbangun sistem Serge asli sampeyan.Ing bagean sabanjure, kita bakal ngenalake poin sing kudu dicathet lan tips kanggo nggawe Serge asli.

 

Pak Serge, sing arang banget digelar, diwawancarai dening Waveshaper Media rong taun kepungkur lan wis digawe publik.

Fitur Serge Synthesizer

Synthesizer Serge nduweni fitur khas ing ngisor iki:

  • Dimodulasi karo dibagi dadi sirkuit sederhana sing bisa diarani unit paling cilik sing nggawe synth.
  • Sampeyan bisa nambahi poin input / output sing ora katon musik.
  • Saben modul duwe jangkauan wektu sing akeh lan bisa ngolah / ngasilake saka 1 audio millisecond dadi CV sing butuh 30 detik kanggo dikonversi.

Thanks kanggo fitur-fitur kasebut, modul Serge bisa nggawe macem-macem fitur gumantung saka tambalan.Contone, sirkuit Slew, sing nundha pangowahan voltase, minangka modul penting sing dadi osilator, LFO, filter, divider, lan liya-liyane ing sistem Serge.Sampeyan bisa ngetrapake sekuensine kanthi bentuk gelombang osilator kanggo nggawe harmoni lan subharmonics, utawa aplikasi filter menyang CV supaya bisa digunakake.Fitur Serge liyane yaiku kanthi nggunakake kontrol voltase, sawetara wektu bisa diganti kanthi akeh, lan gampang nggawe tambalan umpan balik sing ngasilake output menyang input kanthi nggunakake input lan output sing akeh.

Modul inti sistem Serge

Modul apa sing kudu dakwiwiti kanggo masang sistem Serge ing Eurorack? Ing Serge, ana akeh modul abstrak sing diprogram kanthi cara nambal, lan aku mikir ana akeh bagean sing mung bisa dingerteni kanthi nggabungake lan nambal kanthi nyata.Kaping pisanan, sampeyan bisa nyoba macem-macem tambalan kanthi nggunakake rong modul multifungsi kayata DSG lan SSG, lan siji utawa loro modul sing gegandhengan karo swara favorit (osilator, filter, pembentuk gelombang, lan liya-liyane).Yen sampeyan milih modul kanthi saldo, kayata, ing ngisor iki kalebu papat.

4 Modul sing Disaranake Kanggo Miwiti Serge

  • Random*Source Serge Dual Universal Slope Generator Mk2 (DSG)

    ¥ 54,900 (¥ 49,909 ora kalebu pajak)
    ing Simpenan
    Modul "péso tentara" asli Serge, sing uga osilator kuat!

    FITUR MUSIK Serge Dual Universal Slope Generator (DSG) minangka modul sing paling fleksibel ing sistem Serge sing bisa nyedhiyakake macem-macem fungsi kanggo CV lan audio.Akeh generator fungsi Eurorack duwe modul iki ...

    rincian
  • Random*Source Serge Variable Q Filter (VCFQ)

    ¥ 39,800 (¥ 36,182 ora kalebu pajak)
    ing Simpenan
    VCF multi-mode bermutu, serbaguna.Pemrosesan CV uga bisa digunakake kanthi operasi ing sub audio

    FITUR MUSIK VCFQ (Serge Extended Variable Resonance Filter) minangka filter sing paling misuwur ing sistem Serge lan salah sawijining modul Serge sing penting. Versi Random * Sumber mesin iki yaiku Serge Tcherepnin ...

    rincian
  • Random*Source Serge New Timbral Oscillator (NTO)

    ¥ 55,900 (¥ 50,818 ora kalebu pajak)
    Pra-Order
    Oscillator analog inti Serge kanthi kualitas swara vintage lan presisi dhuwur

    TAMPOK MUSIK NTO yaiku osilator analog sing dadi inti saka sistem Serge. Fitur swara lan visi sing tepat, lan uga duwe variabel gelombang Pemboleh ubah lan input 1V / Oct sing digambarake. Gelombang output akeh kasedhiya kanggo modulasi saben parameter.

    rincian
  • Random*Source Serge Smooth and Stepped Generator (SSG)

    ¥ 40,900 (¥ 37,182 ora kalebu pajak)
    ing Simpenan
    Modul piso tentara swiss utama Serge sing nggabungake lan conto & tahan kanggo nindakake macem-macem proses CV lan audio

    FITUR MUSIK SSG (Generator Gamelan & Langkah) minangka modul multifungsi komposit sing bisa diprogram sing nyedhiyakake macem-macem fungsi conto lan audio kanggo CV lan CV, lan minangka salah sawijining modul penting ing sistem Serge. Smo ...

    rincian

DSGUga dikenal minangka DUSG, minangka modul piso tentara utama ing Serge sing menehi inspirasi kanggo Make Noise Maths. Sanajan sampeyan duwe loro DSG, sampeyan bakal bisa nggunakake cukup.Amplop pisah kanggo VCA kanggo njaga potensial multi-DSG nganti separo kapindho tembelanADSR lengkapSampeyan uga nggunakake apik.VCFQMinangka filter, nanging modul sing misuwur sing cocog kanggo ping sing masang pulsa cekak menyang filter lan osilasi sedhela kanggo nggawe swara perkusi.Minangka calon liyane kajaba VCFQ kanthi negesake proses swaraVCMYaRESEQBisa disebutake.NTOApa osilator utama Serge, nanging Serge duwe akeh sumber osilasi liyane, mula yen pelacakan sing akurat ora penting, luwih becik ngilangi NTO lan masang DSG nomer loro.SSGMinangka modul piso Tentara Swiss Serge ing jejere DSG. Sampel lan tahan, sing ora bisa (persis) DSG, lan output Pasangan uga bisa digunakake kanggo deteksi salib nol.Pembentukan gelombang unik uga bisa ditindakake amarga ndhukung jangkauan audio. Gabungan DSG lan SSG cukup kuat, nanging aja nganti SSG amarga luwih angel tinimbang DSG.SEQ8XLLan DSG bisa digabung (apa sing bisa sampeyan lakoni karo SSG pancen beda).

Ngelingi keseimbangan minangka sistem, aku wis nyedhiyakake sak modul 4 lan alternatif ing ndhuwur, nanging amarga fungsi VCA lemah ing set iki (sanajan bisa uga karo DSG), bisa uga digawe perusahaan liyane kaya sing wis dijelasake mengko, mula VCA Paling apik yen duwe paling ora.Uga gabungan macem-macem modulSet panelNdeleng konten, pilihan modul bisa uga migunani.

 


Modul saka pabrikan liyane sing kompatibel karo Serge

Kauntungan nggawe Serge karo Eurorack yaiku sampeyan bisa kanthi gampang nginstal modul sing digawe dening perusahaan liyane.Ora kabeh modul Serge sing dikembangake saiki ana ing Eurorack, mula sawetara tambalan bakal saya akeh kanthi nyakup modul saka perusahaan liyane.Kanthi nganggep sistem adhedhasar Serge, aku milih sing cukup sederhana ing dhaptar ing ngisor iki.

Nalika nggabungake modul pihak katelu menyang sistem Eurorack Serge, kudu dingerteni prabédan kisaran voltase.Osilator Eurorack minangka Puncak nganti Puncak 10V (10Vpp), dene voltase output Serge yaiku 4-5Vpp.Ora sethithik kaya level garis (~ 2Vpp), nanging nalika digunakake karo produk perusahaan liyane, kirimake liwat panguat sinyal utawa attenuator yen prelu.

VCA

Amarga R * S Serge saiki mung duwe antrian VCA kanthi skala gedhe kayata Equal Power Stereo Mixer, mula disaranake ngenalake VCA digawe dening perusahaan liya. Paling apik yen duwe proses CV, entuk dorongan, lan kontrol offset (bias) independen. Intellijel Designs Quad VCA bisa dobel volume output kanthi tombol Boost, lan input CV yaiku Serge 5V standar kanggo bathi persatuan.Dadi, kompatibel karo Serge, lan sanajan output saka amplop kayata DSG ditambal menyang CV lan output saka modul Serge kayata NTO ditambal kanggo mlebu, level output cukup level Eurorack mung kanthi nguripake saklar Boost. Cedhak.

Pembahagi jam

Sanajan pamisah jam ana minangka modul Serge, durung kasedhiya minangka modul khusus kanggo R * S Eurorack Serge.Yen sampeyan duwe tambalan lan mikir "Aku pengin divider jam ing kene", gunakake divider jam multi-output. 4ms RCD minangka salah sawijining ngirit ruang sing disaranake. Wis dikonfirmasi bisa kerja ing gerbang saka R * S Serge.Tanggepan ing tingkat audio diwatesi.

Quantizer

Yen sampeyan pengin nggunakake fleksibilitas Serge lan uga bisa ngasilake swara ing 12 sisik, disaranake nginstal kuantizer.

Pengaruhe musim semi efek

Sawetara wong isih pengin efek, sanajan mung bonus. Disaranake efek multi-efek kompak kayata Happy Nerding FX Aid.Reverb musim semi uga efek standar ing Serge. R * S durung nerbitake reverb, mula luwih becik nggunakake Intellijel Springray.

Akeh

Wiwitane, 4U Serge nggunakake kabel banana, dadi sampeyan bisa numpuk akeh kabel lan menehi sinyal sinyal.Eurorack uga bisa ditindakake nganggo kabel Tackop's Stack, nanging ora luwih awet tinimbang kabel banana, dadi yen sampeyan nggunakake akeh cabang, gunakake uga pirang-pirang.

4U Serge nganggo kabel banana

Modul pihak katelu dianjurake kanggo nglengkapi sistem Serge

  • Intellijel Designs Quad VCA

    ¥ 23,900 (¥ 21,727 ora kalebu pajak)
    Pra-Order
    A mixer 4CA VCA sing nggabungake fitur lan fungsi sing berkualitas tinggi

    CIRI-CIRI MUSIK Quad VCA yaiku 4 VCA mixer kanthi 12 VCA sing berprestasi tinggi lan berkualitas tinggi sing dipasang ing 4HP. Output minangka mixer nested, lan output saben VCA bakal dicampur karo output saka saluran sabanjure kajaba dicenthang. Mulane, tembelan mung output CH2 lan CH4 ...

    rincian
  • 4ms Rotating Clock Divider ( RCD )

    ¥ 22,900 (¥ 20,818 ora kalebu pajak)
    Pra-Order
    Pembahagi jam klasik lan eksperimen 4HP!

    CIRI-CIRI MUSIK: Pembahagi jam kompak Rotating Clock Divider (RCD) sing ngidini CV ngontrol nomer divisi sing unik. Dibagi jam input ing macem-macem rasio lan output jam sing wis ditemtokake saka saben output. Uga "Puteri" ...

    rincian
  • Happy Nerding FX AID XL (Silver)

    ¥ 31,900 (¥ 29,000 ora kalebu pajak)
    ing Simpenan
    Versi 6HP multi-efek stereo sing bisa disesuaikan.Dilengkapi input CV independen

    FITUR MUSIKAL Happy Nerding FX AID XL minangka unit multi-efek stereo kompak adhedhasar Spin FV-1 sing ngidini sampeyan mbukak akeh efek sing wis diprogram asli. Nduweni 8 bank sing nyimpen 4 efek, lan 32 efek cacat ...

    rincian
  • WMD Buffered Mult

    Rega asli ¥ 15,900
    Saiki rega ¥ 14,300 (¥ 13,000 ora kalebu pajak)
    ing Simpenan
    3 saluran buffed kaping karo LED

    TAMPOK MUSIK 3X3 output macem-macem modul. Yen input saben saluran ora ditetepake, sinyal input saluran sadurunge bakal nyambung internal. Mula, bisa digunakake minangka output 1X9 kaping pirang-pirang. Saben saluran dilengkapi LED ...

    rincian

Serge Tautan sing migunani

 

 

Sabanjure Wawancara karo desainer: Émilie Gillet (Alat Mutable)
x