Skip
Pengiriman domestik gratis luwih saka 15,000 yen | FREE DHL SHIPPING WORLDWIDE FOR ORDERS 30K + yen: Details
Pengiriman domestik gratis luwih saka 15,000 yen | FREE DHL SHIPPING WORLDWIDE FOR ORDERS 30K + yen: Details

Gabung karo VCA!

Nyilem menyang modul piso tentara swiss pokok

Ing blog Waveguide ikiVCAKita bakal introduce macem-macem patch nggunakake!

Pira modul VCA sampeyan duwe?Saiki, ana akeh osilator digital sing bisa digunakake minangka synth siji karo modul siji, dadi mungkin aku ora duwe VCA!Sawetara bisa ngomong sing.Nanging, fungsi asli VCA, "Kontrol voltase tingkat output sinyalPeran bisa digunakake kanggo macem-macem patchings.VCA minangka "modul piso tentara" sing bisa digunakake kanggo macem-macem tujuan, amarga ana ujar modular "Sampeyan ora tau duwe cukup VCA" ing basa Inggris.

 

komponen VCA

Aku / O jack

pamula modular kadhangkala ngandika "Aku ora ngerti VCA uga" utawa "Aku ora ngerti prabédan saka amplop", kang mbokmenawa amarga VCA wis siji output, nanging diarani "input sinyal" utawa "input CV".Rong jinis inputIku salah siji saka alesan.Minangka conto modul sing angel dingerteni amarga ana rong jinis input kanthi cara sing padhaSampel & tahanAna.

Ing VCA, "Input sinyalSinyal ditambal menyang kenop lan "Input CVUkuran diganti dening voltase patched kanggo "" lan output.Patch dhasar patch audio kanggo input sinyal lan CV kanggo input CV, nanging uga bisa patch audio kanggo input CV lan CV kanggo sinyal audio.Nanging, kanggo penak, ing blog iki, input sinyal amplifikasi diarani "input sinyal", lan input sinyal sing ngontrol faktor amplifikasi diarani "input CV".

Level knob, attenuator, combo knob

Kepiye babagan kontrol jinis tombol?Asring dipasangAttenuator,nutup kerugianTombol duwe fungsi ing ngisor iki.

  • Attenuator: Knob kanggo attenuate voltase kanggo input CV
  • nutup kerugian: Tombol sing ngontrol tingkat sinyal output nalika CV input 0V. Yen ora ana input CV, nyetel offset dadi 0 bakal nambah level output, lan nambah offset bakal nambah level output.Kenop kontrol manualFungsi minangka

Dadi, ing kasus VCA tanpa tombol offset, apa bisa ngontrol tingkat output tanpa nambal CV?Ora kaya ngono, lan akeh VCA tanpa tombol mung nutup kerugian nyedhiyakake voltase konstan, kayata 5V, sacara internal menyang input CV yen ora ditambal ing input CV, ngidini attenuator bisa ngontrol tingkat output kanthi manual. ..Amarga iku tombol kang fungsi diuripake dening patchingTombol comboIku uga disebut.Nanging, yen ditambal menyang input CV, sumber 5V bakal ilang, mula kudu dikontrol mung nganggo CV, dadi yen sampeyan pengin ngontrol volume kanthi CV lan kenop bebarengan, pilih siji karo tombol offset independen. Mangga.

Others Kanggo CV sing input gumantung ing VCAwangsulanAsring ana tombol kontrol sing ngganti.Iki bakal migunani utamane yen ora ana pangaturan kurva ing sisih amplop.

VCA punika Voltage Controlled "Attenuator"?

Saliyane input lan output, alesan liyane kenapa VCA angel dimangerteni yaiku akeh wong sing duwe kesan yen "fungsi kanggo nggedhekake sinyal" iku sing pisanan amarga ditarik kanthi jeneng resmi VCA, Voltage Controlled Amplifier. disebutake.amplifikasi sinyal uga bisa gumantung ing modul VCA, nanging VCA uga nduweni faktor amplifikasi maksimum 1 (gain kesatuan).Ing modularFungsi VCA ora nambah gain, "Saka sinyal outputKontrol voltase level"Nindakake" minangka peran sing paling penting. Malah yen iku ora Amplifier lan makaryakke mung ing arah attenuating sinyal, iku VCA yen jumlah atenuasi bisa kontrol dening voltase.Mulane, iku bakal luwih cocok kanggo kokwaca VCA minangka "Voltage Controlled Attenuator".

Apa yen aku sijine ing CV negatif?

(Iku isi majeng sethitik) Apa mengkono yen sampeyan input CV negatif kanggo VCA? Yen offset ora 0 lan ana swara ing CV = 0, iku bakal negatif nganti volume output dadi nol. Sampeyan bisa nambah CV kanggo nyuda volume (ndeleng Patch 5. Ducking).Nanging, nalika volume dadi 0, voltase negatif liyane ora duwe pengaruh.Tembelan 7. Setengah Gelombang Rectifier tembelan diterangake ing ngisor iki njupuk kauntungan saka efek iki.

Bener, ana modul sing padha karo VCA sing bereaksi sanajan offset 0 lan CV negatif dilebokake.ikuRing Modulator / Quadrant MultiplierIng kasus iki, yen CV lan offset digabungake lan dadi negatif, gelombang bakal ganti.flip munggah mudhunKanggo nindakake.Ing tembung liyane, voltase kanggo input sinyal lan voltase kanggo input CV kalebu kode.multiplikasiKerjane kanggo nindakake.Iku ora attenuator, iku kaya attenuator karo kontrol voltase, supaya yen sampeyan nelpon VCA normal "Attenuator Voltage Controlled", sampeyan bisa nelpon modulator ring "Voltage Controlled Attenuator".Nalika VCA nempatno audio ing loro masukan, kaya karo modulator ring, diarani modulasi Amplitudo (Patch 2).

 

Disaranake modul VCA

Saiki kita wis dideleng VCA, kita kaya kanggo introduce modul VCA dianjurake kanggo Clockface!Aku nyoba ngumpulake miturut jinis, kayata sing duwe macem-macem saluran lan sing duwe perhatian khusus kanggo swara.

VCA multi-saluran

4CH utawa 6CH VCA.Yen sampeyan ngidini cukup VCA kanggo sistem, sampeyan bisa nyoba patch beda. Intellijel kotak VCA wis fungsi dhuwur, lan ngedongkrak ngalih trep saliyane kanggo nutup kerugian lan kontrol respon. Kuartet ALM Sibuk Tangle, ing sisih liya, kompak kanthi kontrol sing gampang.Uga nduweni fungsi campuran.
  • Intellijel Designs Quad VCA

    ¥ 28,900 (¥ 26,273 ora kalebu pajak)
    soleh
    A mixer 4CA VCA sing nggabungake fitur lan fungsi sing berkualitas tinggi

    CIRI-CIRI MUSIK Quad VCA yaiku 4 VCA mixer kanthi 12 VCA sing berprestasi tinggi lan berkualitas tinggi sing dipasang ing 4HP. Output minangka mixer nested, lan output saben VCA bakal dicampur karo output saka saluran sabanjure kajaba dicenthang. Mulane, tembelan mung output CH2 lan CH4 ...

    rincian
  • ALM Busy Tangle Quartet

    ¥ 26,900 (¥ 24,455 ora kalebu pajak)
    ing Simpenan
    VCA linear kualitas dhuwur sing bisa dicampur 4CH / 8HP!

    TAMPAHAN MUSIK KANGGO yaiku Tangle Quartet yaiku campuran VCA linier 4-saluran sing bersih. Mung sinyal sing ora ditepungi karo output individu sing bakal dicampur saka output campuran. Dilengkapi 4 VCA sing resik tanpa bocor swara ing 8HP kompak ...

    rincian
  • Erica Synths Black Quad VCA2

    ¥ 32,900 (¥ 29,909 ora kalebu pajak)
    ing Simpenan
    4CH VCA mixer kanthi respon sing bisa diganti

    FITUR MUSIKU Black Quad VCA minangka modul VCA 4CH kanthi fitur ing ngisor iki.4 tanggapan lin / log VCA independen bisa diganti kanggo saben saluran CV nganggo kabel internal menyang saluran sabanjure Output kasebut dicampur karo output sabanjure yen ora dikirim ...

    rincian
  • Befaco HexMix VCA

    ¥ 40,900 (¥ 37,182 ora kalebu pajak)
    ing Simpenan
    Mixer VCA 6 saluran kanthi kontrol respon independen sing dadi VCA input kanggo sistem Hexmix

    FITUR MUSIK Befaco HexMix VCA yaiku mixer VCA 6 saluran sing kompak.Dilengkapi kontrol kurva respon independen, input CV, lan kontrol gain manual kanggo kabeh saluran, unit iki minangka mixer 6 saluran kanthi normalake saben output saluran dadi saluran 6 ...

    rincian


VCA kanthi perhatian khusus kanggo distorsi

VCA sing nggawe tataran pungkasan saka swara synth duwe pengaruh gedhe ing kualitas swara, dadi yen sampeyan pengin nambah anget kanggo swara, disaranake nggunakake VCA sing aktif ngenalaken distorsi. Ana uga VCA sing nggunakake tabung vakum kaya L-1. Verbos Amp & Tone uga duwe filter, lan sampeyan bisa gabungke loro kanggo ngatur bagean pungkasan saka swara synth.
  • XAOC Devices Tallin

    ¥ 29,900 (¥ 27,182 ora kalebu pajak)
    ing Simpenan
    VCA Kompak kanthi kualitas swara lan fitur sing kompak

    TAMPOK MUSIK Tallin minangka V-2 saluran kanthi kualitas lan fungsi swara sing luar biasa. Saben saluran duwe loro input CV, EXP lan LIN, saliyane input sinyal (CV uga bisa dadi input). EXP cocok kanggo kontrol tremolo dening amplop, LIN yaiku LFO, lsp.

    rincian
  • Manhattan Analog DTA

    ¥ 14,400 (¥ 13,091 ora kalebu pajak)
    Pra-Order
    Diskrit VCA kanthi kualitas swara ing Vintage

    FITUR MUSIK modul Manhattan Analog VCA kasusun saka sirkuit diskrit.Beda karo VCA sing resik, sing iki tujuane kanggo swara antik lan diwarnani kanthi agresif. Iki adhedhasar sirkuit VCA minimoog. D ...

    rincian
  • L-1 Tube VCA1 (1Ж24Б)

    Metu saka Simpenan
    VCA adhedhasar tabung '1Ж24Б' kanthi loop umpan balik internal

    FITUR MUSIK L-1 Tube VCA yaiku Gerbang VCA / Distorsi / Waveshaper / Timbral sing dirancang adhedhasar tabung vakum Soviet '60Ж70Б' digawe ing taun 1-an lan 24-an. Diilhami dening Ken Stone's Tube VCA, unit iki duwe sambungan internal kanggo input 2 ...

    rincian
  • Verbos Electronics Amp & Tone (2020 ver)

    ¥ 49,900 (¥ 45,364 ora kalebu pajak)
    Pra-Order
    VCF VCF VCF kompak karo pangkalan transistor

    FITUR MUSIK Amp & Tone yaiku modul VCF + VCA anyar Verbos Electronics kanthi sirkuit diskrit. VCA minangka basis transistor lan saringan minangka jinis tombol Sallen, nggawe ukuran luwih kompak.Ngunggahake bathi input ...

    rincian


Gapura pass rendah

VCA lan low-pass gapura digunakake ing Buchla ora ngganti volume miturut voltase Applied kanggo kontrol CV, nanging tansah bosok ngeculke.Mulane, malah yen sampeyan nggunakake gapura etc kanggo CV tinimbang amplop, iku bakal muni alamiah.Amarga padhange swara uga owah kanthi volume, sampeyan bisa ngasilake nada sing luwih cetha. Erica Synth Black LPG nduweni resonansi lan LPG Pasif 1U pasif lan operasional.
  • Make Noise Optomix (Rev2)

    Metu saka Simpenan
    Kompak lan serba guna, gapura pass rendah saluran 2-saluran sing populer. Iku Rev2.

    CIRI-CIRI MUSIK Optomix yaiku modul gapura pass kaping pindho sing bisa nggayuh sinyal input kanthi respon bosok sing unik. Optomix uga bisa digunakake minangka amplop VCA sing dibangun utawa follower amplop. Minangka kualitas swara, LPF sing entheng ditrapake ...

    rincian
  • Make Noise LxD

    Metu saka Simpenan
    Gerbang sedheng dual sing uga bisa ngatur bagean VCF → VCA

    FEATURES MUSIK LxD (Low Strike Duo) minangka gapura pass rendah sing duwe karakteristik filter sing beda saka Optomix. CH1 minangka filter 12dB / Oct kanthi résonansi sethithik, CH2 minangka filter 6dB / Oct sing ora ana résonansi lan digunakake nganggo bactrol ...

    rincian
  • Erica Synths Black LPG

    ¥ 27,900 (¥ 25,364 ora kalebu pajak)
    Pra-Order
    Gerbang low-pass Erica kanthi generator envelope Decay lan drive résonansi

    FITUR MUSIK Erica Synths Black LPG minangka modul gerbang low-pass anyar sing dirancang wiwit wiwitan kanthi nambah sirkuit resonansi unik menyang kombinasi VCF lan VCA low-pass. Frekuensi cutoff VCF, offset VCA, mode operasi (VCF / VCF + VCA / VCA) C ...

    rincian
  • Intellijel Designs Passive LPG 1U

    ¥ 6,900 (¥ 6,273 ora kalebu pajak)
    Pra-Order
    Gapura lowpass pasif 1U sing pas adhedhasar bactrol

    CIRI-CIRI MUSIK Passive LPG 1U minangka gapura adhedhasar Bactrol, 1U gapura lowpass gampang. Karakteristik akustik saka Bactrol LPG, yaiku sirkuit pasif sing ora mbutuhake pasokan listrik, gumantung saka sinyal audio input, lan bisa ngowahi volume lan tim ...

    rincian

Tuladha Patch nggunakake VCA

Aku wis kena ing sawetara wong supaya adoh, nanging wiwit saiki, Aku bakal introduce macem-macem cara kanggo nggunakake VCA concretely liwat 11 patchings.

VCA Patch1. VC Attenuator

Iki minangka tembelan sing nuduhake apa sing katon minangka Attenuator Kontrol Tegangan.Kotak VCA ing video wis ngedongkrak ngalih mati lan kurva respon linear, supaya sinyal input bab 1x ing posisi tombol maksimum.Separuh pisanan video iki nuduhake operasi minangka attenuator sing dikontrol kanthi manual, lan ing separo kapindho, voltase saka Quadratt ditambal menyang input CV lan jumlah atenuasi dikontrol dening voltase.

 

VCA Patch 2. VCA sing dikontrol amplop

Iki minangka cara paling "normal" kanggo nggunakake VCA. Kanthi input voltase amplop menyang input CV saka VCA, volume sinyal output mundhak saka 0, tekan puncak, lan ilang dadi 0.Iki minangka mekanisme dhasar saka pronunciation synthesizer.Wiwit owah-owahan volume dikontrol dening voltase input, wektu owah-owahan volume ditemtokake dening serangan lan wektu bosok amplop.

 

VCA Patch 3. Panning

Saiki, iki versi majeng.Kapisan yaiku tembelan panning sing nggunakake rong VCA minangka output stereo (ngrungokake ing lingkungan stereo).Output saka osilator disambungake menyang input sinyal saka loro VCA, karo Out 1 ing sisih kiwa lan Out 2 ing sisih tengen.Lan yen sampeyan nyambungake LFO bipolar kanggo input CV saka VCA ing saluran 1, sampeyan mung bakal krungu swara nalika output LFO positif.Sabanjure, sinyal sing branched output saka LFO input menyang inverter atte kanggo nggawe LFO karo plus lan minus kuwalik, lan disambungake menyang input CV saka VCA saluran 2 pan kiwa lan tengen.

Ing video kasebut, ora ana swara nalika LFO 0V, nanging kanthi ngunggahake tombol offset saka loro VCA, sampeyan bisa nggawe swara metu saka kiwa lan tengen nalika LFO = 0V.

 

VCA Patch 4. VC Crossfader

Patch iki nyampur output saka loro VCA lan crossfades loro swara.Swara penghubung lan cathetan siji ROOT disambungake menyang input sinyal VCA kapisah, lan fungsi campuran kotak VCA digunakake kanggo output saka Out 2 kanggo nyampur loro cathetan.

Yen sampeyan nyambungake LFO bipolar menyang input CV saka VCA ing saluran 1, volume bakal banter nalika output LFO positif lan bisu nalika output LFO negatif.Sabanjure, cabang output saka LFO lan input menyang inverter atte kanggo nggawe LFO karo plus lan minus kuwalik, lan nyambung menyang input CV saka VCA saluran 2. Nalika siji volume banter, ilang swara liyane. .Bakal.

 

VCA Patch 5. Ducking

Tembelan rantai ducking / sisih sing nyuda volume swara kord sing terus muni nalika tendhangan.

Sinyal gerbang dipérang dadi loro kanthi kelipatan, siji disambungake menyang input pemicu kick lan liyane disambungake menyang input pemicu amplop.Sambungake output swara penghubung saka osilator liyane kanggo saluran 2 input sinyal saka VCA.

Input output saka envelope micu karo kick menyang inverter atteAmplop negatifLan sambungake menyang input CV saka VCA ing saluran 2 ing ngendi kode kasebut input.Iki nggawe sidechain sing micu tendhangan miturut setelan amplop lan ing wektu sing padha nyuda volume swara kord.

 

 VCA Patch6. VC Tundha Umpan Balik

Patch iki ngontrol kontrol CV saka umpan balik tundha liwat VCA.

Input swara arpeggio kanggo saluran 2 saka VCA karo tombol tingkat maksimal, banjur nyambung menyang input audio saka wektu tundha disetel kanggo 100% garing lan output swara.

Kotak VCA Out 2 minangka input kanggo wektu tundha kanggo nyampur karo swara tundha sing dikirim.Banjur sambungake output T1 metu saka modul tundha, yaiku output saka siji wektu tundha, menyang input sinyal saluran 2 saka VCA.Akibaté, swara wektu tundha dicampur karo swara arpeggio lan input kanggo wektu tundha, nggawe path umpan balik kanggo wektu tundha.

Kanthi nyambungake LFO menyang input CV saluran 1 saka VCA, iku bisa kanggo ngontrol saran karo CV.

 

VCA Patch 7. Setengah Wave Rectifier

Iku patch rectifier sing njupuk metu mung sisih positif saka voltase fluctuates karo plus utawa minus.

CV VCA ing nggunakake properti sing voltase ngisor 0 ora bener lan operate minangka 0V. Yen sampeyan nyambungake voltase nutup kerugian saka 5V kanggo input sinyal saka VCA karo tombol tingkat diuripake mudhun, lan nyambungake LFO bipolar sing makaryakke ing sawetara minus kanggo plus kanggo input CV saka VCA, Rectifier Half Wave output CV mung nalika LFO plus. Iku bakal.

Ing video, aku patch input FM saka osilator menyang output LFO lan mriksa.

VCA Patch 8. Modulasi Jumlah LFO

 A tembelan sing modulates ambane modulasi LFO karo LFO liyane.

Ing tembelan ngisor, swara osilator liwati liwat uVCF saka Filter.Sambungake LFO sawtooth mudhun menyang input sinyal VCA lan sambungake output menyang input FM1 sing ngontrol cutoff uVCF.

Sabanjure, sambungake LFO segi telu sing luwih alon menyang input CV saka VCA sing padha lan nguripake tombol attenuator ing sisih tengen kanggo ngganti level LFO lan ngganti ambane modulasi cutoff.

 

VCA Patch 9. Gating micu

Iki minangka tembelan sing nggawe irama kanthi ngontrol ON / OFF stream sinyal pemicu kayata jam karo LFO.

Sambungake sinyal pemicu sing ticks irama ing interval biasa kanggo input sinyal saka VCA, lan sambungake output kanggo input pemicu saka hi-hat. Yen sampeyan nguripake kenop Level VCA menyang tengen, hi-hat bakal muni nalika tingkat sinyal pemicu mundhak saka 0.

Yen sampeyan nyambungake output saka LFO kanggo input CV saka VCA ngendi pemicu punika input, tingkat sinyal pemicu bakal ngganti gumantung carane LFO swings, lan hi-kupluk ora muni nalika tingkat LFO kurang. .Irama saka hi-hat bisa katahan konstan.

Yen sinyal pemicu muni nalika dhuwur, wektu wiwitan swara hi-hat bisa mati ing sirah pemicu, supaya pemicu minangka cendhak sabisa.
Kaya pungkasan video, sampeyan uga bisa nggunakake LFO sing digunakake kanggo input CV kanggo ngganti nada.

VCA Patch 10. Amplitude Modulation (AM)

Iki patch Modulasi Amplitudo sing modulates volume osilator (carrier) input kanggo VCA karo osilator beda (modulator).

Buchla & Tiptop Audio Dual Oscillator Model 258t Osilator ndhuwur digunakake minangka operator lan output disambungake menyang input sinyal VCA. Sambungake osilator ngisor 258t minangka modulator menyang input CV saka VCA.
Nyetel nada modulasi menyang jangkoan sing bisa dirungokake nduweni efek ngasilake swara kanthi akeh nada, lan ngedhunake nada menyang kisaran LFO ing ngisor jangkoan sing bisa dirungokake ngasilake efek kaya tremolo.

Yen sampeyan pengin nambah skala nada sing digawe AM ing sawetara sing bisa dirungokake, sampeyan bisa nambah skala nalika njaga swasana nada sing digawe dening AM kanthi ngetik CV sing padha ora mung menyang operator nanging uga modulator. . .

VCA Patch 11. Nggawe Kacepetan

Iki minangka tembelan kecepatan sing nambah kekuatan kanggo amplop volume saka topi dhuwur kanthi LFO.

Kanggo swara hi-hat, Noise metu saka Verbos Electronics Noise & Filter disambungake menyang sinyal ing VCA, lan amplop saka ALM Busy Pip Slope mk II input kanggo CV ing.

Pola irama ing video kasebut yaiku ALM Busy Pamela's New Workout Outputs 1 micu modul bass drum Tiptop Audio BD909 lan Outputs 4 disetel kanggo 2x kacepetan micu hi-hat.Pemicu hi-hat disambungake liwat kelipatan kanggo patching, sing bakal diterangake mengko.

Sadurunge nambal menyang CV-in saka VCA sing liwat gangguan, pass amplop sapisan liwat sinyal-in saka VCA liyane (VCA kanggo kecepatan).Iki ora mung ngijini sampeyan kanggo nyetel tingkat output saka amplop karo tombol LEVEL ing VCA, nanging uga ngijini sampeyan kanggo nyetel kekuatan karo CV.
Wektu iki, output LFO gelombang segitiga kacepetan 3 / 1 saka Output 1.5 saka Latihan Anyar Pamela yaikuVCA kanggo kacepetanKanthi nyambungake menyang input CV lan ngowahi tombol attenuator ing sisih tengen, swara hi-hat sing diukir ing cathetan 16 ditambahake utawa dikurangi.

Ing kasus patching ing ndhuwur, tingkat amplop bakal diganti nalika muni saka hi-hat amarga gelombang saka LFO bakal ngganti antarane wektu hi-topi micu sapisan lan sabanjuré micu.Yen sampeyan pengin nyikat tembelan luwih, micu hi-topi bercabang.Sampel & tahanYen sampeyan nggunakake voltase sampel saka LFO karo hi-kupluk micu nggunakake (SSF / Divkid RND STEP), sampeyan bisa nggawe CV sing nyekeli sinyal LFO nalika muni, lan patch bakal nyedhaki kecepatan asli. nambah.Nalika aku bener nyambungake kabel sing LFO disambungake menyang output RND STEP, tingkat amplop hi-hat diganti kanggo saben pronunciation, lan kekuatan dadi luwih cetha.

Akhire, aku input sampel & terus CV karo kekuatan lan kekirangan kanggo bosok CV ing Pip Slope mk II supaya nalika swara hi-hat banter, dadi maneh kaya hi-hat mbukak.

Sabanjure Pandhuan Implementasi Eurorack Serge
x