Skip
Pengiriman domestik gratis luwih saka 15,000 yen | FREE DHL SHIPPING WORLDWIDE FOR ORDERS 30K + yen: Details
Pengiriman domestik gratis luwih saka 15,000 yen | FREE DHL SHIPPING WORLDWIDE FOR ORDERS 30K + yen: Details

Wawancara karo desainer: Émilie Gillet (Alat Mutable)

Nyambungake filsafat desain modul asli saka pabrikan banget
* Versi Inggris ing wawancara nderek.

Antarane produsen Eurorack ing saindenging jagad, Mutable Instrumen wis misuwur banget minangka pionir ide sing nggunakake kaluwihan gaya digital lan pangembangan sing mbukak sirkuit lan tali. Kita ngewawancarai wakil kasebut, Émilie Gillet, kanthi ngirim lan nampa email. Minangka topik sing jero banget, kayata carane sampeyan miwiti pabrikan, kebijakan desain, lan masa depan Mutable and Eurorack, nanging aku dadi wawancara sing bisa ngerti babagan pikirane. Banjur monggo!

Apa sampeyan bisa nyritakake babagan cara instrumen Mutable? Apa sing sampeyan lakoni sadurunge miwiti Mutable?

Sadurunge miwiti Alat Instrumen Mutable (MI), aku kepengin weruh pangolahan sinyal (utamane deteksi lagu otomatis kayata ekstraksi tempo, pangenalan genre, lan sapiturute) lan sinau mesin. Aku nggarap teknologi kasebut nganggo Google, Last.fm, lan pambuka cilik Prancis. Pakaryan utama yaiku riset lan konten panaliten dilebokake ing piranti lunak.

Aku wiwit main karo papan Arduino ing taun 2009 kanggo sinau elektronik lan sistem sing dipasang. Proyek elektronika pisanan sing pisanan yaiku synth hibrida monofonik. Sawetara wong pengin ngomong babagan synth ing sawetara forum, mula aku mutusake supaya bisa adol minangka kit DIY. Kit iki (Shruthi-1) dadi luwih populer lan sawise kakehan wis adol, mula aku kudu nyiyapake perusahaan kanggo menehi hasil karo pajak. Lan perusahaan iki wis dadi kegiatan utama lan sumber penghasilan utama.

MI asliné adol sintesis desktop kanthi bentuk DIY. Dheweke yaiku Shruthi, monosynth hibrida, Ambika, polysynth Sato, lan Anushri, mono mono. Napa sampeyan ninggalake jagad DIY? Aku frustasi karo dhukungan sing terus-terusan lan pengin nggawe sing luwih kuat lan apik.

Nalika sampeyan sepisanan nemokake synths modular (utamane Eurorack) lan nalika sampeyan sepisanan ngerti, apa sampeyan pengin nggawe produsen Eurorack dhewe lan ngapa?

Aku wis kerep nampa panjaluk modul osilator Shruthi, nanging Eurorack pancen aneh lan ora jelas kanggo aku. Aku butuh gelombang LFO, jam, lan gelombang osilator standar kanggo nyoba sirkuit sing saya ngrancang, mula aku tuku sistem 2012U Doepfer ing taun 6. Kanthi tembung liyane, aku tuku minangka peralatan uji coba. Nanging aku langsung dicekel lan mutusake nggawe modul ing format iki. Aku bisa ngrampungake masalah sing daklampirake ing wektu kasebut-amarga aku ngrancang polysynth gedhe (kaya versi Ambika paling dhuwur) ing wektu kasebut, nanging ana beboyo kanggo ngasilake massa? Aku kelangan. Minangka proyek investasi paling gedhe kanggo kula. Nanging, modul Eurorack kayane luwih gampang diwiwiti, mula tuwuh terus, lan biaya produksi cukup terjangkau.

Mesthi, produk sampeyan minangka sumber terbuka, hardware mbukak (kode sumber lan skematika dibebasake lan bisa dienggo maneh yen syarat kasebut) diwiwiti. Napa sampeyan nglakoni?

Amarga aku ana ing jagad ilmu lan akademisi sing dakkarepake. Aku kaget amarga perusahaan-perusahaan hardware lan plug-in padha promosi produke kaya ana bahan-bahan ajaib. Aku pengin ngilangi kuatir babagan cara kanggo ngumumake konten kasebut. Rasane banget mumetake mbukak watesan perangkat kukuh internal lan piranti lunak nalika nggunakake hardware. Kita pengin pangguna supaya bisa ngatur modul kanggo entuk watesan kasebut.

Strategi sumber terbuka sampeyan wis sukses banget.ParasitNggawe firmware pihak katelu kayaOrnamen & KadurjananIki wis digunakake maneh ing modul sumber terbuka liyane kaya. Apa sampeyan mikir cara sampeyan bakal mengaruhi perancang liyane?

Ora. Aku ora ngarep-arep ndeleng apa wae kaya Parasites sing bisa diarani "perangkat lunak resmi". Aku ngarepake 10 utawa 20 perangkat kukuh ora resmi kanthi owah-owahan cilik lan dandan sing cocog karo kabutuhan individu. Ana sela ing antarane panginten desainer liyane sing bakal disalin saka modul lan apa sing kedadeyan. Aku ngarepake soko luwih saka dialog. Ningali skema lan kode sandi, nemokake cacat lan menehi saran cara sing luwih apik.

Nanging aku seneng banget bisa ndeleng kaya Ornament & Crime.

Apa sampeyan nerbitake kode kasebut ora nyebabake debugging utawa dandan? Iki sing dakkira pisanan babagan mupangat kode penerbitan.

Aku ati-ati banget babagan coding lan duwe sawetara kewan omo nalika modul dibebasake. Apa sing mbedakake aku saka akeh pangembang ing industri alat musik yaiku aku nulis kode kanggo modul kanthi cara lintas platform, sing ngidini aku nyoba uji fungsi inti modul ing komputer. Aku bakal. Temtokake nilai acak kanggo kabeh knobs lan CV lan deleng apa wae yen sampeyan terus-terusan obah nganti pirang-pirang jam, utawa mriksa kahanan aneh sing bisa nggunakake sawetara hardware nyata sawetara menit. Sampeyan bisa

Mbok menawa luwih akeh wong sing luwih kepenginan (luwih wani) nambahi babagan kode tinimbang maca, paham, lan ngerteni dandan.


Dakkandhani kepiye nggarap kantor. Apa ana sing mbantu?

Kita duwe kemitraan karo pabrik ing Normandia, sing nangani produksi, pangujian lan kemasan. Aku bakal ngirim menyang kula ing kothak produk rampung sing bakal diduweni kabeh wong. Ana kaping, kita bakal nambah jumlah wong 15 lan njaluk rampung.



Aku dhewe ora ngrewangi sapa wae lan nindakake kabeh liyane. Pakaryan dinaku dipérang dadi loro, 1/2, yaiku operasional bisnis (email lan pengiriman karo pelanggan, perbaikan modul, urusan bisnis) lan desain produk anyar. Siji-sijine produk MI sing durung daklakoni yaiku desain grafis lan tata letak panel, sing uga dikendhaleni dening pabrikan liyane.Hannes PasqualiniIku amarga.

Apa sampeyan wis nggawe riset akeh babagan teknologi lan algoritma sintesis anyar, lan apa sampeyan isih duwe penghasilan sintesis sing durung diwujudake ing jagad Eurorack?

Aku nyoba dadi sensitif kanggo riset anyar. Waca liwat proses konferensi kayata DAFX lan ICMC, utawa waca babagan sinau mesin. Aku nggarap koleksi kode cilik sing ngetrapake ide-ide sing ditemtokake ing kertas, lan aku mikir manawa bisa nggawe babagan 20 modul. Nanging supaya ora adil, ora bisa ditindakake Eurorack amarga kurang kekuwatan komputasi, latensi, kurang modulasi cepet, utawa mung ora modular, nanging ana akeh topik sing teknis. . Lan aku mikir ora mung prekara futuristik sing apik, nanging mung topik sing ana. Aku isih nemokake akeh panemuan ing topik klasik gelombang LFO sing menarik lan data acak panggunaan musikal. Gawe pitakonan sing menarik kayata "jinis tombol apa sing sampeyan butuhake kanggo modul filter?", "Formulir gelombang apa sing sampeyan butuhake kanggo osilator?", "Apa ing antarane generator envelope lan sequencer?" Cukup kanggo

Apa sampeyan duwe persiyapan Eurorack kanggo nggawe musik sampeyan dhewe, modul apa produsen liyane saka Mutable?

Aku duwe sistem cilik karo Doepfer, Intellijel lan Make Noise, nanging saben aku nggunakake, aku rumangsa nyoba utawa debugging, lan aku pengin ngowahi modul, mula iku panggunaan pribadi. Ora. Aku pindhah menyang omah anyar Oktober pungkasan, lan ing wektu kasebut aku mutusake supaya dadi papan kanggo maca lan ngrungokake musik, lan ngindari peralatan teknis kanthi sabisa. Aku dadi jinis wong sing ora duwe modular ing omah kaya Dieter (Dieter Doepfer, pangadeg Doepfer). Aku duwe modul cilik 10 utawa 4 modul ing papan kerja, kabeh dikembangake. Iku ora babagan muter musik, babagan nguji lan muter.

Kaya sing katon ing INA / GRM, Prancis duwe sejarah musik elektronik lan konkrit musik sing dawa lan lengkap. Apa sampeyan mikir sing dipengaruhi karo sejarah lan riset kasebut?

Sanajan aku durung nampa langsung, nanging aku kudu ngerteni manawa prekara-prekara kasebut pancen meh cedhak. Contone, aku kelingan manawa buku teks sekolah SMP duwe bab musik elektronik, lan aku kaget karo foto ing studio. Yen sampeyan ngerti manawa kedadeyan kasebut ana ing institusi riset sing tepat lan serius, bakal dadi tujuan karir sampeyan. Prancis kanthi tradhisional kuwat ing pamrosesan sinyal lan matematika pendidikan, lan wis entuk manfaat pribadi, lan matur nuwun, laboratorium kaya GRM lan IRCAM bisa ana.




Modul digital bisa dadi rumit banget, mbutuhake pandhu arah menu, siji tombol sing duwe macem-macem fungsi, lan nganyari firmware. Apa ana kabijakan desain kanggo kerumitan iki? Apa bakal bisa uga nggunakake modul sing digawe ing layar OLED lan encoder sing gedhe?

Aku wis nggawe pirang-pirang kesalahan. Katon iki yen kita kudu nggawe pedoman desain saiki.

- Ing kahanan apa wae, label ing panel lan fungsi tombol kudu cocog.
Contone, aja nggawe koleksi fitur ekstra kayata Peaks (knobs kanthi label 1,2,3,4), setelan didhelikake awan, Paskah Telur, nganyari firmware resmi, lsp. Nanging, variasi kaya mode Rings apik.

-Sampeyan ngidini musisi bisa luwih murah setelan kanthi otomatis bisa gumantung saka tembelan, tinimbang ngeculake musisi pers.
Kaya Rings, ide kasebut yaiku ngalih swara ing njero utawa njaba gumantung saka apa ditetepake kanggo input sinyal utawa ora. (Hampir ora dingerteni, iki minangka inovasi!)

- Kombinasi OLED lan encoder bisa digunakake yen ana jinis kayata "nyetel sepisan lan disisihake", kayata antarmuka MIDI.
AkuER-301Aku ora mikir mikir ngrancang.


Sing tak pikir saiki saiki kaya "konektivitas parameter". Modul sing apik kudu bisa ngasilake A ing salah sawijining setting lan B ing siji tingkatan, lan bisa uga ana ing antarane. Sampeyan uga kudu ora mlebu ing wilayah sing bisa ditindakake modul sing sampeyan lakoni nalika ngupayakake apa wae sing bisa ditindakake modul. Kanthi prinsip desain, kayata, modul kanthi fungsi sing ora ana gandhengane, modul kanthi fungsi bonus sing CV ora bisa ngontrol akeh, lsp.

Pasang lan Rings minangka modul lan template favorit kanggo desainku saiki. Aku ora seneng banget karo Braids lan aku rumangsa salah kanggo Awan.

Apa sampeyan bisa nerangake sawetara liyane babagan "cara kanggo mbengkongake"? Kanggo kula, "Aku bisa ngasilake asil antarane A lan B" ora "cara nggulung" nanging "lampahing". Apa tegese sampeyan kudu nyetel kurva kurva sing nyambungake A lan B saengga ana pirang-pirang titik manis musik (titik sing ngasilake swara sing apik) ing kurva?

Iku ora mung lampahing. Penting supaya bisa transisi ing antarane rong setelan ing jalur sing terus-terusan supaya pangguna ora mlebu wilayah parameter sing ora dikarepake. Ing conto sing gampang, osilator sing bisa ngasilake gelombang pulsa kanthi jembaré 2% nganti 1% kanthi nyetel jembaré pulsa. Iki ngidini transisi lancar ing antarane rong setelan saka 99% nganti 1%. Iki minangka jalur sing terus-terusan, nanging uga ninggalake sawetara wilayah sing ora bisa ditrapake (kaya muni liyane sing muni). Sampeyan ora bisa ngatasi masalah mung kanthi terus-terusan nganggo tombol.

Lha ya pancen babagan papan sing manis. Sing dadi konsep utama. Sampeyan kudu ngarahake titik manis nalika sampeyan nggeser tombol.

"Setel fitur acak" sing ditemokake ing Braids lan Clouds katon kaya pangguna, ora kaya rasa sampeyan. Apa sampeyan kuwatir babagan kecurangan iki?

Ora tenanan. Kaping pisanan, Braids lan Clouds dadi populer amarga ora ana sing padha ing pasar Eurorack. Sanajan Clouds mung mode granular utama, aku nganggep pangguna seneng. Nanging, dheweke bisa uga luwih akeh sinau babagan nggunakake lan luwih disenengi. Braids iku padha. Sanajan sampeyan ngaktifake kekuwatan lan aja nutul enkoder, iki minangka osilator sing becik. Aku pancene wis kepingin weruh yen ana "Model dina" sing bakal milih mode siji kanthi acak nalika sampeyan ngaktifake lan bakal ngunci menyang mode kasebut nganti sampeyan aktif maneh.

Kajaba iku, yen pangguna seneng, modul sing dilengkapi karo modul sing luwih konsisten kanggo modul sing saiki, aku seneng nggawe pribadhi sing dakkarepake. .

Semalat kanggo 2017 isih statis, apa sampeyan bisa ngerti babagan rencana sampeyan ing taun 2017?

Ana modul anyar sing ngrampungake line-up saiki, lan ana modul sing wis diwiwiti maneh saka oyod. Iki ora upgrade kaya Mk II, nanging ide kaya iki. "` Modul anyar X, Y, Z sing bisa nindakake perkara sing padha kanthi mateni modul A, B, C sing ana, lan uga mikirake mbengkongake luwih akeh? ''

Sing cara menarik. Ing kerangka anyar, sing dingerteni kepiye cara pindhah paramèter, modul anyar kasebut ora dadi fungsi fungsi acak sing ora ana gandhengane, nanging fungsi sing luwih koheren kaya Tides and Rings, bener?

Ya bener. Ora ateges pengin ngilangi modul multifunctional, nanging yen kabeh fungsi, kabeh kudu dijupuk saka siji prinsip dhasar, utawa paling ora peran knob lan jacks kudu seragam. Tuladha pasang, tumindak minangka LFO, VCO, lan amplop, nanging iki dudu NG. Alesane yaiku yen ndeleng isi modul kasebut, kode sumber sing padha uga mundhak lan nurunake voltase ing kabeh mode, lan macem-macem fungsi sing diterangake ing ndhuwur mung mundhak lan ngedhunake sapisan (envelope). Bentenane mung yaiku yen mbaleni kanthi kacepetan rendah (LFO) utawa baleni kanthi kacepetan kanthi dhuwur (VCO). DSG Serge minangka modul sing nduweni fungsi sing padha, saéngga unsur dhasar (voltase munggah lan voltase mudhun) bisa beda.

Apa sampeyan bisa nemokake jawaban kanggo pitakonan "apa ing antarane generator envelope lan sequencer" ing modul sing dirancang karo kerangka anyar sampeyan?

Ya Nanging aja nesu yen ora dibebasake sajrone nem wulan, utawa yen ora.

Apa sampeyan nganggep manawa Eurorack bakal katon kaya 10 taun wiwit saiki, lan apa sampeyan rumangsa peralatan lan kerangka sing luwih menarik muncul tinimbang Eurorack?

Kita yakin manawa ing 10 taun, setengah saka pangguna saiki saiki pindhah menyang liyane. Nanging, pangguna anyar bakal entuk akeh. Nalika sampeyan tuwa, sampeyan dadi nostalgia, lan sawetara wong enom sing pengin nglakoni.

Apa kaya ing jagad sintesis ing taun 2007? Kanthi pirang-pirang plugin lan synths analog virtual virtual, ora akeh analog nyata, lan nalika modularitas, rumangsa kaya informasi rahasia. Ora kaget amarga bakal ana owah-owahan sing luwih gedhe tinimbang taun 2017 nganti XNUMX.

Apa ana kerangka sing luwih apik? Mungkin ana format modular sing luwih apik tinimbang Eurorack, lan sing luwih apik kanggo sing ora orientasi kanggo kontrol CV. Bebarengan karo Eurorack, ana sing diarani "orkestra tablet", sing lagi tuwuh. Volca, Operator Pocket, Meeblip, lan pedal gitar ... Iki minangka gaya sing nyambungake ing meja iki. Bisa uga ana kesempatan kanggo nggabungake karo Eurorack. Yen ngono, unit lan modul desktop duwe ukuran standar, konektor listrik, port, lan liya-liyane, supaya bisa dipasang ing kasus sing padha. Aku ngati-ati babagan alat sing wis Integrasi banget wiwit wiwitan. Yen sampeyan nyambungake macem-macem perkara sing ora ana gandhengane langsung, mula bakal bengkong, gilap, lan uga keandalan bakal cacat, nanging corak iki imajinatif lan dudu cacat.

 

Kapilih Modul saka Instrumen sing bisa Dhewe

  • Mutable Instruments Marbles

    ¥ 38,830 (¥ 35,300 ora kalebu pajak)
    Pra-Order
    Modul CV / gerbang acak 7-output sing bisa ngontrol korelasi temporal lan bentuk distribusi

    FITUR MUSIK Marmer minangka generator gerbang / CV acak kanthi output lan input CV.Voltase acak output bisa diwatesi kanthi maneka cara (contone, sinkronisasi karo jam eksternal, frekuensi pengulangan, tampilan kedadeyan langka, voltase acak tradisional sing mlaku, lsp). t ...

    rincian
  • Mutable Instruments Plaits

    ¥ 28,930 (¥ 26,300 ora kalebu pajak)
    ing Simpenan
    Modul swara Oscillator-synth kanthi 16 model

    FEATURES MUSIK Plaits yaiku modul swara osilator / sintesis digital sing bisa nggunakake akeh model (algoritma). Desain desain osilator lawas Mutable durung diwarisake, lan piranti lunak lan piranti lunak wis direncanakake maneh wiwit awal. Akeh algoritma ...

    rincian
  • Mutable Instruments Ears

    ¥ 12,650 (¥ 11,500 ora kalebu pajak)
    ing Simpenan
    Modul input eksternal nganggo mikropon kontak

      TAMPOK MUSIK "Gampang" minangka modul input sinyal eksternal kanthi mikropon kontak, sing digawe kolaborasi dening produsen modul Music Thing ing kit DIY lan Alat Musik sing Mutable. Mikrophonie Musik Thing ...

    rincian
  • Mutable Instruments Stages

    ¥ 38,830 (¥ 35,300 ora kalebu pajak)
    ing Simpenan
    Modulator multi sing nggabungake 6 tahapan kanggo nggawe macem-macem amplop, LFO, lan urutan

    FITUR FITUR MUSIK yaiku modulator sing nggawe macem-macem amplop, LFO, lan sekuen kanthi nggabungake enem tahap.Envelope 6-tahap kompleks, siji amplop AD lan siji urutan 6 langkah uga bisa ditindakake.Cara nggabungake tahapan sing dadi game ...

    rincian


Versi Inggris

Kaping pisanan, sampeyan bisa nerangake carane Instrumen Mutable miwiti? Apa sing sampeyan lakoni sadurunge miwiti perusahaan?

Sadurunge miwiti Instrumen Mutable, loro kepentingan utama yaiku pangolahan sinyal (utamane analisis lagu otomatis-kanggo njupuk tempo, ngenali genre, dll) lan belajar mesin. Aku nggarap jinis-jinis jinis iki ing perusahaan teknologi gedhe: Google, Last. fm, lan pambuka basa Prancis sing rada canggih .. Tugasku biasane riset, lan ngowahi riset dadi piranti lunak.

Aku wiwit main karo papan Arduino ing taun 2009 kanggo mulang aku elektronik lan sistem sing dipasang. Aku proyek elektronik serius pisanan yaiku monosynth hibrid. Aku ngobrol babagan iki ing sawetara forum, lan wiwit wong liya kepengin nggawe dhewe uga aku wiwit adol. Iki minangka kit DIY. Kit DIY iki (Shruthi-1) dadi saya populer, lan sawise adol sawetara klompok kasebut, aku kudu nggawe perusahaan amarga alasan pajak, lan perusahaan iki mboko sithik dadi kegiatan utama lan sumber penghasilan utama. .

Instrumen sing bisa dirilis mula adol sutra desktop ing bentuk DIY kits: ing Shruthi (a hibrida mono), Ambika (poli hibrida), lan Anrushi (analog mono) .Apa sing mbuwang aku adoh saka jagad DIY? frustasi karo masalah dhukungan lan kebutuhan kanggo nindakake prekara sing luwih kuat lan apik ...

Nalika sampeyan nemoni synthesizer modular (utamane Eurorack)? Apa sampeyan milih dadi produsen Eurorack dhewe sawise pertemuan pertama iki? Apa sing sampeyan lakoni ing arah kasebut?

Wong-wong wis nate takon modul modul osilator Shruthi, nanging Eurorack pancen aneh lan asing kanggo aku.Ing taun 2012 aku tuku sistem Doepfer 6U, utamane amarga aku butuh LFO, jam, gelombang, bentuk gelombang mentahan, lan liya-liyane kanggo nyoba sirkuit ngrancang, kaya papan filter Shruthi. Aku pancene mikir minangka tuku peralatan uji coba! Nanging aku langsung kecanthol lan mutusake nggawe modul ing format iki. Aku wis ngrampungake masalah sing aku alami ing wektu kasebut; aku wis ngrancang polysynth amba (versi Ambika sing luwih dhuwur) lan aku ragu-ragu yen aku kudu njupuk risiko ngluncurake liwat produksi massa. Dhuwit sing kudu dakgawe gedhe banget, lan iki minangka proyek industriisasi sing paling gedhe. Modul Eurorack katon kaya cara sing luwih gampang kanggo miwiti, kanthi kurva sing luwih maju lan biaya produksi sing bisa dakolehi.

Yen aku eling kanthi bener, produk sampeyan wis mbukak lan mbukak-hardware wiwit wiwitan.Kenapa sampeyan keputusane?

Iki minangka bagean saka latar mburi ilmiah / akademik sing nuduhake minangka kebiasaan. Amarga aku pancen kaget karo sawetara perusahaan perangkat lunak utawa plug-in nggawe wong yakin ana "ramuan sihir" ing produke: dadi transparan babagan carane sampeyan karya produk minangka obat kanggo nglengkapi masalah kasebut.Iku uga amarga aku ngerteni kekarepan kasebut nalika kita tekan firmware utawa watesan perangkat lunak nalika nggunakake produk hardware-Aku pengin menehi pangguna supaya kemampuan kanggo ngatur modul supaya bisa ngatasi watesan iki.

Katon yen strategi open source sampeyan wis sukses banget, amarga akeh firmware alternatif pihak katelu sing muncul kaya Parasite, lan kode sampeyan didaur ulang ing modul sumber terbuka liyane kayata Ornament & Crime. Apa sampeyan mbayangake yen strategi sampeyan bakal duwe pengaruh gedhe ing desainer liyane?

Aku ora nate ngira-ngira apa sing kedadeyan. Aku ora ngarep-arep kaya Parasites, sing jero banget, dadi "firmware resmi ora resmi." Aku panginten bakal ana sepuluh utawa rong puluh firmwares alternatif, kanthi owah-owahan cilik utawa pangapapan sing cocog karo kebutuhan pribadi.

Ana sawetara ketidaksesuaian ing antarane perkara sing dakkarepake para desainer liyane "nyalin" modulku, lan apa sejatine kedadeyan. Piye wae aku ngarepake luwih akeh dialog - wong sing ndeleng skema utawa kode lan nemokake kekurangan, menehi saran babagan aku bisa luwih apik. Nanging aku seneng banget bisa ndeleng kaya Ornament & Crime.

Dadi nggawe kode sampeyan dadi umum ora mbantu sampeyan debug / nambah kode sampeyan? Ya iku sing dakkarepake minangka pangareping utama kanggo nggawe kode kasebut dadi umum ing wiwitan!

Aku ngerti banget babagan coding lan ana sawetara kedadeyan kewan omo sing nate mlebu modul sawise dibebasake. Ana siji wae sing mbedakake aku saka pangembang liyane ing jagad musik musik yaiku bagean gedhe saka kode saben modul yaiku. ditulis nganggo cara salib-platform sing ateges aku bisa nyoba lan mbukak fungsi inti modul ing komputer pangembanganku, dudu ing hardware nyata. Iki ngidini aku nganakake "tes kethek" sing aku menehi nilai-nilai acak kanggo kabeh knobs / CV sajrone pirang-pirang jam lan priksa manawa ora ana kacilakan, lan luwih umum kanggo mriksa apa sing bakal kedadeyan ing kahanan aneh sing bakal mbutuhake sawetara menit kanggo ngasilake kanthi nyata.

Sakabèhé aku mikir ana luwih akeh wong sing pengin nambah kode tinimbang maca lan nyoba kanggo ngerti cara kerjane lan kepiye bisa ditingkatake.

Apa sampeyan bisa nerangake babagan carane mbukak bisnis sampeyan ing Mutable HQ? Apa ana wong liya sing mbantu sampeyan?

Aku duwe kemitraan karo pabrikan kontrak ing Normandia sing nangani kabeh manufaktur, pangujian, bungkusan-padha ngirim palet saka kothak sing wis rampung, kothak sing padha sampeyan tuku.Ing kaping ana 15 wong sing kerja bebarengan ing modul ing pabrik dheweke Akibate, aku ora duwe karyawan lan nindakake kabeh kanthi dhewe. Dina iki pamisah 50/50 antarane nglakokake bisnis (njawab pitakon pelanggan, kiriman pesenan, ndandani modul, tugas administratif), lan ngrancang produk anyar. Siji-sijine perkara ing produk Instrumen Mutable sing ora digawe dhewe yaiku desain grafis lan tata letak panel-iki ditangani dening Hannes Pasqualini, sing saiki uga ngrancang merek liyane.

Apa sampeyan asring riset teknik / algoritma anyar kanggo sintesis? Apa sampeyan isih duwe frontiers ing bidang sintesis sing durung ditindakake ing jagad Eurorack?

Aku nyoba tetep gaul karo riset paling anyar, maca prosiding konferensi kaya DAFX utawa ICMC, lan apa wae sing bakal ditindakake ing mesin mesin.Aku duwe koleksi potongan kode cilik sing ngetrapake ide sing aku nemoni kertas, cukup kanggo nggawe 20 modul utawa luwih. Nanging supaya adil, ana macem-macem perkara sing ora nyenengake kanggo Eurorack, amarga ana masalah komputasi utawa latensi, utawa amarga bakal dianggep "ora umum" utawa ora bakal nangani modulasi cepet. Lan mbesuk ora mung siji sing paling utama, kita uga bisa ndeleng saiki.Aku mikir isih akeh prekara sing bisa ditemokake kanthi mboseni, umume, cilik-cilik kaya ngasilake kulawarga saka gelombang LFO sing menarik utawa data acak sing migunani musikal. Cukup pitakonan babagan "Knobs apa sing kudu ana ing modul filter?", "Gelombang sing kudu kasedhiya ing osilator?", "Apa sing ana ing antarane ruang generator envelope lan sequencer?" Apa cukup kanggo ngerteni penemuan menarik? .

Apa sampeyan duwe persiyapan Eurorack dhewe kanggo nggawe musik? Yen ngono, apa manufaktur / modul liyane sing ana ing kene?

Aku duwe sistem cilik karo modul Doepfer, Intellijel lan MakeNoise; dudu modulku dhewe amarga saben-saben nggunakake dheweke rumangsa nindakake uji coba / debugging, lan iki ndorong supaya bisa ngapiki. Pungkasan Oktober aku pindhah menyang apartemen anyar lan mutusake. iku bakal dadi papan kanggo maca lan ngrungokake musik, kanthi peralatan teknis, kabel, keruwetan ... mula aku ora nggawa piranti musik / audio ing. Aku rumangsa kaya saiki Dieter Doepfer, karo ora ana modul ing omah.Aku duwe persiyapan cilik kanthi modul 4 utawa 5-kabeh sing anyar dikembangake; nanging luwih akeh nyoba lan muter tinimbang proyek musik sing sejati.

Prancis misuwur amarga duwe sejarah musik musik / musik elektronik kaya INA / GRM Apa sampeyan kena pengaruh saka sejarah / riset?

Ora langsung, nanging aku ora bisa mikir mikir yen barang iki wis meh kabeh - umpamane ana bab babagan ing buku teks musik sekolah SMP lan aku elinga kesengsem foto studio. ana, sing kedadeyan ing institusi sing sah lan serius cukup kanggo dadi target karir. Ana uga tradhisi sing apik kanggo ngolah sinyal lan matematika pengajaran ing Prancis sing aku entuk manfaat, lan akun bisa uga ana institusi kaya GRM utawa IRCAM.

Kadhangkala modul digital rumit banget amarga nyilem menu, macem-macem fungsi saben tombol, nganyari nganyari firmware, lan sapiturute. Apa sampeyan duwe kabijakan desain khusus babagan kerumitan modul? Kita bakal ndeleng modul saka sampeyan ing mangsa ngarep sing duwe OLED gedhe. layar lan encoder?

Ya, aku nggawe kesalahan akeh ing sisih ngarep! Pitunjuk saiki aku bakal:

-Nanggo kahanan apa wae, label sing dicithak ing panel kudu cocog karo fungsi tombol.
Iki nglarang modul sing minangka koleksi fungsi sing ora ana gandhengane kaya Peaks (kanthi knobs labeled mung 1, 2, 3, 4), setelan sing didhelikake kaya Awan, utawa endhog easter, lan ngeculake firmwares alternatif "resmi". Variasi (kaya macem-macem mode Rings) OK.

- Modul kasebut kudu nyoba ngindhari setelan sing bisa saka modul ditandhani, tinimbang njaluk musisi kanggo mencet tombol.
Cara Rings ngalih menyang exciter internal / eksternal gumantung yen input sinyal ditetepake minangka ide utama (sawetara inovasi sing ora weruh!).

Tampilan lan encoder bisa uga OK kanggo soko sing mbutuhake setelan "nyetel lan lali", kaya antarmuka MIDI.
Nanging aku ora ndeleng dhewe ngrancang kaya Orthogonal Piranti ER-301.

Pangertosan sing tetep akeh ing sirahku nalika iki yaiku "konvexitas". Modul sing apik kudu rumangsa "cembung", yen sampeyan bisa entuk asil A saka iku lan asil B liyane saka iku, sampeyan uga kudu bisa entuk apa-apa sing ora bisa ditindakake. Yen prekara sing bisa ditindakake, sampeyan ora bakal bisa ngarahake arah sing ora bisa sampeyan lakoni. Kaya prinsip desain, sing aturan akeh perkara, kaya koleksi fungsi sing ora ana gandhengane, utawa modul kanthi fitur "bonus" sing ora bisa dikendhaleni kanthi lengkap.

Pasang lan Rings minangka modul favoritku, lan padha dadi template kanggo desain anyar ing wayahe .Sidid ora dadi modul favoritku, lan aku nganggep Clouds dadi kesalahan.

Apa sampeyan bisa njlentrehake luwih akeh babagan "konvexitas"? "Entuk asil antarane A lan B" kayane terus-terusan, ora convexity. Apa sampeyan kudu mbesuk sesambungan kurva virtual sing terus nyambungake A lan B, supaya bisa nggawe kurva duwe akeh rupane manis sing bisa?

Iki ora mung kesinambungan (utawa sesambungane path: sing bakal dadi pangerten sing luwih akurat) - sampeyan bisa duwe dalan sing terus antarane rong setelan sing isih durung entuk sampeyan golek papan sing dikarepake. Contone meni bakal dadi VCO sing PW kontrol tumindak kanthi cara iki: pateni CCW lan sampeyan entuk pulsa kanthi rasio 1%, dadi CW lan sampeyan entuk pulsa kanthi rasio 99%, lan mlebu sampeyan mung entuk persimpangan ing antarane rong setelan kasebut. Iki terus dalan, nanging isih ana celah, ana jinis swara (alun-alun "kothong" kanthi siklus tugas 50%) sing ora bakal ditutupi. Dadi kabeh duwe setelan sing terus-terusan (kabeh tombol, ora ana saklar) ora ngatasi masalah kasebut.

Nanging sampeyan bener babagan bintik-bintik manis-yaiku ide utama ... Priksa manawa nalika ngowahi tombol, kita ngunjungi papan sing nyenengake.

Wong koyone seneng karo "koleksi fitur acak" sing ditemokake ing Braids and Clouds, tinimbang sing disenengi / ora seneng. Apa sampeyan kuwatir babagan kemisihan iki?

Ora sepisanan, Kaping pisanan, amarga sing digawe populer Braids lan Clouds yaiku ora ana sing kaya sadurunge ing pasar Eurorack. Yen Awan mung duwe mode butiran utama, aku cukup yakin manawa wong isih seneng banget-lan bisa uga bakal padha wis entuk luwih akeh wektu kanggo sinau babagan nggunakake lan tresna luwih akeh. Uga kanggo Braids-sanajan sampeyan ngontrol nganggo model siji lan aja ndemek encoder (aku mikir babagan "model fitur dina" - kekuwatan modul ing siji model sing dipilih kanthi acak lan tetep dikunci nganti sampeyan bisa nguwasani maneh), iku osilator apik.

Lan uga, sanajan wong luwih seneng karo "lawas", modul sing diisi dimuat tinimbang barang-barang sing luwih direncanakake saiki sing dak pikirake-paling ora bakal bisa nampa rasa seneng supaya bisa luwih seneng.

Instrumen sing bisa direncanakake ing taun 2017 wis sepi banget nganti saiki. Apa rencana sampeyan 2017?

Modul anyar ngrampungake koleksi sing wis ana, nanging uga nggarap dhasar - ora kalebu versi MkII, nanging liwat pendekatan kaya iki: "Apa kita bisa nindakake modul apa A, B, C nalika lagi dipasang karo modul X anyar, Y, Z-karo X, Y, Z dadi luwih 'convex' tinimbang A, B, C? "

Jinis ulang kerja kaya sing beda-beda. Dadi modul anyar (porsi ing kerangka cembung sing luwih akeh) ora bakal duwe fungsi acak sing ora ana hubungane, nanging bakal duwe fungsi fungsi sing luwih koheren kaya ing Rings and Tides?

Ya, iki ora ateges aku bakal ngilangi modul macem-macem fungsi, nanging yen fungsi multi, mesthine saka prinsip dhasar sing padha, utawa paling ora nganggo keseragaman babagan knobs / jacks. Contone, sanajan yen Pasu bisa digunakake minangka LFO, VCO, envelope generator, aku ora weruh minangka modul multi-fungsi "jahat", amarga yen sampeyan ndeleng kode modul, sampeyan ndeleng kode sing padha sing ngatur voltase munggah lan mudhun-lan macem-macem fungsi mung entuk kanthi ganti yen gerakan munggah / mudhun iki rampung sapisan (envelope), utawa kakehan kanthi frekuensi rendah (LFO), utawa kakehan kanthi frekuensi tinggi (VCO) .Serat DSG kasebut yaiku jenis rasa macem-macem sing padha-kaya iki, ana siji prinsip dhasar sing bisa digunakake lan dilecehke kanthi macem-macem cara.

Apa kita bisa nyana modul ing kerangka anyar sampeyan sing bakal mangsuli pitakon kaya mengkene, "Apa sing ana ing antarane ruang generator envelope lan sequencer" (wangsulan ref menyang Q6, ndhuwur)?

Ya, nanging aja dakgawe yen ora dirilis ing nem wulan mbesuk, utawa ora dirilis.

Apa maneh jagad Eurorack sajrone sepuluh taun? Apa sampeyan mikir bakal ana alat / kerangka sing luwih menarik tinimbang Eurorack ing wektu kasebut?

Aku cukup yakin yen setengah wong bakal pindhah menyang prekara liya, nanging bakal diganti karo wong anyar: wong tuwa sing njupuk nostalgia, wong enom pengin njaluk retro, lsp.

Kepiye jagad synths ing taun 2007? Akeh plug-in lan desktop desktop, ora akeh barang analog, lan modular ora rahasia. Ora ana sebab apa 2027 ora bakal beda karo taun 2017 saka taun 2017 wiwit taun 2007.

Muga-muga format modular luwih apik tinimbang Eurorack, lan ora digawa menyang kontrol Kontrol CV.Ora sing wis meh padha karo Eurorack yaiku sing diarani "tabletop orchestras"-kothak kaya Volcas, Operator Pocket, Meeblips, gitar Mungkin ana kesempatan kanggo nggabungake iki karo Eurorack supaya unit lan modul desktop kabeh bisa duwe ukuran, konektor listrik, port I / O lan urip kanthi seneng bebarengan ing kasus sing padha. Aku bakal ngati-ati sawetara alat sing terintegrasi banget-ana jinis "winky" kanggo nyambungake barang-barang sing ora ana gandhengane kanthi cara sing ora bisa dipercaya.Keliruan iki pancen inspirasi, lan dudu cacat sing kudu diatasi.

 

logo instrumen sing bisa diterusake

Prev Pandhuan Implementasi Eurorack Serge
Sabanjure Gawe urutan kanthi conto & tahan
x