Skip
Pengiriman domestik gratis luwih saka 15,000 yen | FREE DHL SHIPPING WORLDWIDE FOR ORDERS 30K + yen: Details
Pengiriman domestik gratis luwih saka 15,000 yen | FREE DHL SHIPPING WORLDWIDE FOR ORDERS 30K + yen: Details

Steady State Fate Entity Ultra-Kick

¥ 52,900 (¥ 48,091 ora kalebu pajak)
Dilengkapi sirkuit kliping alus & kompresor.Dual resonator kick drum synthesizer sing ngasilake macem-macem swara kanthi kontrol sing dhuwur

Format: Eurorack
Lebar: 14HP
Ambane: 23mm
Saiki: 110mA @ + 12V, 110mA @ -12V
Manual Pdf (Inggris)

CIRI MUSIK

SSF Entity Ultra-Kick (UK) minangka synthesizer drum kick anyar kanthi resonator inti dual.Unit iki, sing wis ngalami évolusi desain inti siji saka sadurungé, Entity Bass Drum (BDS), ngleksanakake inti resonator kapindho disebut CHARACTER saliyane inti utama sing nangani komponen frekuensi. Inti CHARACTER, sing minangka fitur utama Inggris lan nemtokake kemampuan kanggo ngasilake macem-macem impuls / serangan lan karakteristik akustik sakabèhé, bisa dimodulasi ing inti utama liwat fitur RIPPLE. Sirkuit jenuh sing diselehake ing tataran output BDS wis apik lan mentas dipasang ing antarane inti utama lan inti karakter.Uga wis dibangun ing Autodyne Yuzuri kompresor.Nduwe kontrol keseimbangan campuran gaya New York lan fungsi rantai sisih.

CARA MENGGUNAKAN

Pemicu

Ultra-Kick (UK) bisa micu nggunakake tombol pemicu ing tengah modul, utawa sinyal positif sing transisi saka 0V kanggo 2.5V. Sembarang sinyal patched kanggo input TRIG wis shaped dening sirkuit imbuhan pemicu dibangun ing kanggo amplitudo pemicu cocok lan durasi dibutuhake kanggo modul kanggo operate.Nalika pemicu aktif, LED panel ngarep bakal madhangi, nuduhake durasi sinyal input nalika input TRIG digunakake.

Tracking Volt / Octave

Sampeyan bisa nggunakake input V / Oct, kang nduweni kinerja nelusuri ing paling 5 oktaf, kanggo nggawe basslines lan melodi percussive sing akurat ngetutake CV Jarak, lan contone, dening patch urutan sing ngganti ing oktaf, drum. menehi pola variasi sing nyenengake.

Kontrol Resonate

Gambar ing ndhuwur nuduhake carane kontrol RESONATE mengaruhi gelombang.Nilai RESONATE nemtokake jumlah resonansi sing diprodhuksi dening eksitasi nalika resonator utama bungah dening pemicu input.Eksitasi iki pungkasane bakal bosok kanthi lengkap kajaba pemicu sabanjure nyengkuyung inti resonator sadurunge pungkasan transien resonansi.
Sinyal pemicu penting kanggo desain swara ing Inggris, kajaba nalika kontrol RESONATE ing utawa cedhak maksimum.Iki minangka kasus khusus ing ngendi nilai umpan balik sing dhuwur sing dibutuhake kanggo modul kasebut bisa osilasi.Sanajan osilasi diri ora mbutuhake pemicu, transient bisa diwenehi rasa klik.Kanthi cara iki, RESONATE ngowahi durasi swara sing digawe ing Inggris.Bagean ing ngisor iki nerangake carane fitur iki sesambungan karo PITCH ENVELOPE kanggo entuk macem-macem tendhangan, bass, lan swara perkusi liyane.

Kontrol Envelope-Pitch Bosok & ambane

Inggris duwe serangan tetep sing dibangun, generator amplop kuasi eksponensial VC Decay.Envelope iki nyedhiyakake voltase kontrol kanggo modulasi frekuensi saka resonator utama lan KARAKTER, uga sinyal kontrol amplitudo tetep sing mengaruhi respon resonansi inti karakteristik.ENVSalinan amplitudo tetep sinyal amplop kasedhiya saka output.Bisa digunakake kanggo modul external utawa poto-patched kanggo salah siji fitur voltase kontrol UK.ugi,KULITA versi amplop sing scaled lan kuwalik kanggo ducking VCA external lan nutup kerugian kanggo elektroda positif kasedhiya saka output.PENDALAMANModulasi jero / intensitas,PITCH DECAYNgganti wektu bosok amplop modulasi.Ing gambar ing ndhuwur, telung conto sing disederhanakake babagan carane amplop mengaruhi bentuk gelombang ditampilake.Penting kanggo mangerteni ing kene yen durasi gelombang sing ditemtokake dening kontrol RESONATE bisa luwih cendhek utawa luwih suwe tinimbang wektu bosok amplop.Yen sampeyan pengin wektu bosok lan wektu resonansi cocog, sampeyan kudu nyetel paramèter kasebut kanthi bener.

Kontorol frekuensi

Jarak inti resonator utama disetel dening kontrol FREKUENSI.Kisaran kontrol iki kira-kira 8Hz nganti 80Hz, nanging ana prabédan antarane frekuensi "dhasar" sing disetel lan frekuensi output sing diasilake.Iki gumantung banget marang ambane lan durasi amplop modulasi lan, kanthi desain, ngunggahake nada resonator utama nganti amplop modulasi mudhun.Prilaku iki wis kasebut ing bagean amplop ing ndhuwur, nanging sampeyan kudu ngerti kanggo entuk swara sing dikarepake.Mulane, pitch sing disetel dening kontrol FREQUENCY bisa dianggep minangka level dasar utawa offset kanggo modulasi internal utawa eksternal kanthi input V / OCT.

Sampeyan kudu ndeleng rincian ing bagean kontrol RESONATE lan ENVELOPE kanggo mangerteni carane paramèter iki sesambungan kanggo gawé sawetara saka sudhut swara.Ing ngisor iki sawetara conto kanggo nggambarake titik kasebut.

  1. Swara kanthi impuls endhek sing cepet lan kuat: Setel PITCH DECAY menyang nilai minimal, DEPTH menyang tengah dhuwur utawa dhuwur, lan FREKUENSI menyang pertengahan kurang kanggo cocog pitch minimal sing dikarepake. Sampeyan bisa entuk durasi apa wae kanthi nyetel RESONATE.
  2. Drum tendangan lembut, goyang: Setel PITCH DECAY dadi tengah utawa kurang tengah, DEPTH nganti pertengahan, lan FREKUENSI dadi nilai sing rada ngisor saka jam 12. Nyetel RESONATE kanggo ngontrol dawa mburi tendhangan.
  3. Swara mid tom utawa tom dhuwur sing berkembang: Setel PITCH DECAY luwih dhuwur kanggo menehi energi resonansi inti karakteristik kanthi amplop nada sing luwih dawa. Setel DEPTH kira-kira jam 12 ing kenop lan FREKUENSI kira-kira jam 12 lan jam 3. Durasi ditemtokake saka 11:2 nganti XNUMX:XNUMX saka RESONATE.
  4. Tendangan Laser Dimensi Liyane: Setel PITCH DECAY kanggo dawa sing pengin disinari nganggo sinar laser. DEPTH disetel luwih dhuwur lan FREKUENSI disetel kanggo cocog Jarak dibutuhake ing titik landing laser. Setel RESONATE supaya cocog karo dawa sinar laser sing disetel ing kontrol DECAY.

Sembarang conto ing ndhuwur bisa luwih olahan kanthi njupuk kauntungan saka enem paramèter mbentuk swara diterangake ing bagean ing ngisor iki. 

Kontrol Punch

Punch ngontrol clipper alus / saturator transistor interstage.Kliping alus minangka konsep sing padha karo clipping hard sing nambah gain sinyal lan pungkasane ngethok puncak gelombang kanggo nggawe distorsi.Distorsi jinis iki dianggep minangka swara kasar amarga frekuensi dhuwur sing diasilake dening transisi clipping.Kliping alus ngowahi transisi kasebut kanggo nggawe distorsi bass sing luwih anget lan jero.Sirkuit Punch unit iki dileksanakake antarane output inti resonator utama (FREKUENSI) lan input kanggo karakteristik (KARAKTER) inti resonator. Yen kontrol Punch ing aperture lengkap, sinyal input bakal rada attenuated tanpa distorsi. Nalika sampeyan ngetrapake Punch kanthi tambahan cilik, volume lan endhek bakal mulai mundhak, lan jenuh bakal ditrapake ing setelan sing luwih dhuwur saka area clipping alus.Sampeyan uga bisa ngontrol voltase paramèter saka PUNCH CV INPUT ing ngisor modul.

Kontrol karakter

Karakter ngontrol resonator kaloro ing struktur dual-inti Inggris.Tahap pungkasan saka resonator iki nyedhiyakake transien impuls kanggo bentuk gelombang sing bungah lan kontrol sing apik babagan kualitas swara sakabèhé.Jembaré efek saka paramèter iki saka variasi subtle saka transien impuls menyang efek unison, lan uga nindakake panyaring lowpass sakabèhé saka gelombang resonansi inti utama.Resonator iki bungah amarga output inti utama lan, kaya inti utama, dimodulasi karo amplop internal.Iku nuduhake input nelusuri 2V / Oct karo inti utama, nanging respon resonansi beda. Tanggepan resonansi Karakter luwih atenuasi lan ora dipengaruhi dening setelan RESONATE. Kaya kasebut ing bagean Amplop lan Frekuensi, PITCH DECAY ENVELOPE disambungake menyang sirkuit resonansi Karakter kanggo menehi daya ekstra kanggo narik impuls awal inti Karakter.Iki menehi cara anyar kanggo menehi kontrol total liwat aksen, klik lan gaya serangan percussive.Nggawe transien impuls sing luwih kompleks. Resonansi karakter nambah kerumitan transien impuls awal kanthi nambah wektu envelope DECAY kanthi redaman sing kurang lan ngidini loro intine tabrakan ing wektu sing cendhak.Efek kasebut malah luwih jelas lan mlebu ing wilayah sing luwih kompleks nalika digunakake bebarengan karo kontrol RIPPLE ing bagean sabanjure.Parameter CHARACTER uga bisa dimodulasi nggunakake input CHAR CV lan attenuator ing ngisor modul.

Kontrol Ripple 

Ripple ngenalake gelombang resonator utama (FREKUENSI) bungah menyang input FM khusus saka inti resonator CHARACTER.Utamane yen digabungake karo paramèter Karakter lan Punch, nambah sawetara swara transien impuls. Mundhakake tingkat Ripple nambah kekuwatan lan jembar kanggo efek distorsi gelombang lan FM sing menarik. Punch kanthi dramatis ngganti efek Ripple gumantung saka setelan. Kanthi Punch minimal, efek Ripple paling resik, dadi sampeyan ora bakal entuk swara sing kuat banget.Yen sampeyan nyetel kenop kanggo bab 9 jam utawa luwih lan nambah Punch, roughness lan ngarsane bakal nandheske kanggo nambah impact lan efek transien. Nilai Punch sing dhuwur banget menehi prioritas kanggo distorsi liwat efek Ripple. Amarga tingkat Karakter uga mengaruhi efek Ripple, macem-macem efek bisa dipikolehi gumantung saka setelan saben level Ripple, Punch, lan Karakter.Uga, nambah tingkat RESONATE bakal nambah efek inti resonator utama (FREKUENSI) ing inti Karakter liwat Ripple.Kanthi cara iki, Ripple bisa digunakake minangka fungsi mbentuk gelombang saliyane desain swara transien awal.Contone, nambah Ripple sethitik kanggo conto drum tom ing bagean FREQUENCY bisa nemen nambah sintesis tom lan bongo.

Dynamics

Dynamics nduweni kompresor otomatis umpan balik, saringan sidechain high-pass 6dB / Oct sing dikontrol voltase sing diarani BASS DRIVE, crossfader level udan gaya New York kanthi label DYNAMICS, lan set fitur diskret. Iki kalebu GAIN sing dikontrol voltase- DISTORSI dilengkapi pembatas distorsi jinis umpan balik.

  • KOMPRESOR OTOMATIS: Kompresor feed-maju iki ndeteksi tingkat sinyal sing excites inti CHARACTER lan kanthi otomatis nanggapi amplitudo komponen frekuensi sinyal iki.Ora kaya sawetara kompresor, tinimbang nyetel wektu konstan kanthi kontrol serangan / release independen, nggunakake serangan / release otomatis kanthi deteksi level sing cocog karo palet swara Inggris.Mulane, operasi kompresor diganti gumantung apa ora liwat filter sidechain.
  • BASS DRIVE: Filter sidechain sing dikontrol voltase.Nambah nilai kontrol iki ngilangake frekuensi kurang sing mlebu ing sidechain kompresor, ateges nyegah sidechain ora ngrasakake.Iki ngalangi frekuensi kurang ing ngisor frekuensi cutoff saka Filter saka kang teken, saéngga kanggo liwat GAIN-DIST lan LIMITER sirkuit sakteruse relatif aman.Nalika sampeyan bisa nandheske frekuensi kasebut, frekuensi kasebut luwih rentan kanggo pre-release, lan gumantung saka nilai DEPTH, FREQUENCY, lan RESONATE, distorsi post-release bisa uga luwih jelas.Kanthi luwih rinci, PITCH DEPTH, uga frekuensi gelombang bungah, diunggahake ing ndhuwur potongan filter sidechain saka bagean impuls awal gelombang kanggo miwiti kompresi. FREQUENCY nyetel offset lan pitch ing endi bentuk gelombang bakal tiba, lan RESONATE nemtokake manawa level ngisor wis tekan sadurunge sinyal dikurangi. Yen RESONATE disetel cukup dawa kanggo ngluwihi phase release kompresor, volume frekuensi kurang liwat BASS DRIVE bakal banter saka setengah pisanan saka gelombang.Paling swara kick drum cendhak (nilai RESONATE kurang) lan pas ing kompresor wektu pancet, nanging iku penting kanggo ngerti prilaku iki lan carane mbenerake yen perlu. BASS DRIVE, PUNCH, GAIN-DIST pangaturan kabeh mengaruhi gain lan ing kabeh kasus nandheske utawa nyuda distorsi low-end.Sampeyan uga bisa nggunakake BASS DRIVE kanggo ngedongkrak bass.

    Gambar ing ndhuwur minangka representasi kompresor sing disederhanakake ing wangun gelombang resonansi dhuwur, kanthi tahap kompresi ditampilake kanthi warna biru.Amplop pitch uga digambar nganggo garis ijo burik.Ing wilayah ungu, ing mburi gelombang, ana area ing ngendi gain maksimum sing ditemtokake dening frekuensi cutoff BASS DRIVE.
    * Rentang frekuensi panyaring BASS DRIVE kira-kira 20Hz nganti 530Hz.Mula, bisa ditrapake distorsi Pra-release menyang frekuensi dhuwur kanthi nyetel BASS DRIVE menyang nilai sing dhuwur.
    Input CV kanthi label BASS uga nyedhiyakake kontrol voltase kanggo fungsi iki, ing kasus iki, tombol kontrol minangka offset.Kanthi nggunakake voltase kontrol elektroda negatif, frekuensi cutoff bisa digawe malah luwih murah tinimbang nilai sing bisa disetel karo tombol kontrol.Ing kasus voltase elektroda positif, nilai drive bisa tambah.
  • GAIN-DIST: Tahap output saka kompresor.Kontrol iki bisa digunakake ing jumlah cilik kanggo nambah tingkat output, kang utamané migunani yen sampeyan pengin nambah ngarsane kanggo swara sakabèhé.Ing nilai dhuwur, iku pungkasanipun introduce distorsi kanggo overdrive loro kompresor kang VCA lan tataran limiter sakteruse. Nilai dhuwur kanggo PUNCH lan BASS DRIVE uga mengaruhi efek distorsi, supaya sampeyan bisa nyetel telung paramèter iki kanggo entuk macem-macem saturasi, hasil, lan distorsi.Kontrol voltase kasedhiya saka input CV kanthi label GAIN.Tegangan positif nambah gain lan distorsi, lan voltase negatif nyuda nalika ing wektu sing padha attenuating output yen perlu. Nalika nggunakake input CV, tombol kontrol tumindak minangka offset kanggo CV.
  • LIMITER DISTORSI: Tahap output pungkasan kasusun saka watesan umpan balik diskrèt.Limiter iki njaga amplitudo maksimum kira-kira 19.5Vpp kanggo nyegah output saka overloaded dening modul external sing rentan kanggo phase inversi distorsi.Sampeyan uga bisa nggunakake limiter iki kanggo nggawe macem-macem jinis distorsi sing ora mbutuhake hasil gedhe banget.Nalika watesan ndhuwur kontrol sing nambah gain kanggo sinyal tekan, output uga nemen ulig lan lapisan distorsi clipping ditambahake.
  • INPUT RANTAI SAMPING: Labeled SDCHN ing input sidechain njaba.Aplikasi sidechain menyang drum kick kurang umum (contone, amarga tendhangan biasane digunakake minangka sidechain kanggo ducking garis bass), nanging bisa luwih ditingkatake kanthi nggunakake input iki karo jinis sinyal sing bener. kemampuan transient.Ana rong cara dhasar kanggo njupuk kauntungan saka iki, siji relatif prasaja lan liyane rada luwih alus lan canggih. Yen sampeyan nambal sinyal menyang input SDCHN, gelombang UK bakal rampung metu saka sidechain, mula nyetel BASS DRIVE, PUNCH, lan GAIN kanthi minimal.Sampeyan bakal pengin nambah sawetara iki maneh ing sawetara titik, nanging sampeyan bakal entuk asil paling apik kanthi miwiti karo minimal minangka standar.Prosedur sing paling gampang yaiku nggunakake unsur percussive liyane kanggo input iki.Contone, sampeyan bisa rada compress tingkat UK nalika unsur percussive liyane aktif, utawa lapisan kaping tendhangan kanggo ngontrol dinamika UK karo isi dinamis kick beda.A prosedur luwih majeng punika pemicu fungsi generator karo pemicu padha digunakake kanggo excite UK lan patch output fungsi kanggo input SDCHN.Cara iki, sing tumindak kaya kompresor pseudo-serangan / kontrol release, mbutuhake wektu fungsi kanggo cocog paling dawa saka gelombang output UK.Kanthi nambah wektu serangan, tundha gerakan awal kompresor lan nambah mburi ngarep gelombang transien sing digawe dening Inggris.Fungsi linear lan logaritma cenderung duwe asil sing menarik, nanging unsur wektu iki kudu disetel kanthi cepet, utamane nalika nggunakake wangun tiba linear.Ngurangi bagean sing paling dikompres saka gelombang kanthi nambah wektu rilis.Iki migunani ora mung kanggo fine-tuning dinamika ing konteks carane transient muni, nanging uga kanggo nambah cara tendhangan dicampur karo unsur percussive liyane.
  • DINAMIS CROSS FADER: Kontrol garing / teles saka kompresor, kanthi label DINAMIS.Panggunaan fitur iki dikenal ing donya teknik audio minangka New York Style Compression.Sampeyan bisa remet kontrol iki kanggo minimal lan lulus bagean DYNAMICS kabeh, nanging kontrol iki menehi cara kanggo nyampur sinyal uncompressed asli karo output saka kompresor diproses kanthi lengkap.Iki menehi kontrol luwih akeh babagan dinamika lan bisa nyebabake efek distorsi sing kuat.Elinga yen BASS DRIVE lan GAIN-DIST minangka bagean saka kompresor, dadi yen kontrol DYNAMICS disetel menyang 100% lulus, fitur kasebut bakal dipateni.
x