Skip
Pengiriman domestik gratis luwih saka 15,000 yen | FREE DHL SHIPPING WORLDWIDE FOR ORDERS 30K + yen: Details
Pengiriman domestik gratis luwih saka 15,000 yen | FREE DHL SHIPPING WORLDWIDE FOR ORDERS 30K + yen: Details

Frap Tools Usta

¥ 109,900 (¥ 99,909 ora kalebu pajak)
Dilaksanakake fungsi editing parameter panggung sing fleksibel banget.A 4ch x 4tr kinerja dhuwur sequencer sing nangani kabeh saka nggawe polyrhythms Komplek kanggo ngatur temperaments.

Format: Eurorack
Lebar: 36HP
Ambane: 38mm
Saiki: 270mA @ + 12V, 50mA @ -12V
Manual Pdf (Inggris)

Ing saham. Ing Simpenan: Kapal langsung

CIRI MUSIK

Frap Tools Usta punika 4-saluran x 4-trek Eurorack sequencer.Durasi saben tahapan bisa diowahi kanthi bebas.Durasi saben tahap ing unit iki bisa disetel kanthi individu kanggo jam kasebut tanpa diwatesi karo rasio siji-kanggo-siji kayata siji tahap kanggo saben impuls jam.Saben tataran2 CV lan 2 gerbang, Nganti 4 voltase kontrol bisa kui lan disimpen. Trek sing dumadi saka 2CV / 2Gates minangka tahapanWektu tetep bisa disetel ing unit jamIku.

Ing USTA, 16 tahap nggawe pola, 16 pola nggawe trek, lan 4 trek nggawe proyek.Saben tataran sing ana ing saben trek wis loro CV lan loro gerbang, lan saben output wis Nilai "lapisan" lan cara puter maneh "werna".sabenEncoder kanggo saben tataranAmarga wis, editing cepet lan intuisi bisa.Kajaba iku, 16 dering LED disusun watara saben 16 encoders glethakaken metu ing wangun oval lan RGB LED kanggo saben tataran menehi saran visual ing cara puter maneh.

Stage Loop, Pola, lan Mode Lagu: Improvisasi utawa Netepake Struktur Panjenengan.

Nelpon pola,Nyampur pola, nyetel titik loop khususSampeyan uga bisa kanggo ngganti pola endlessly.Yen sampeyan pengin nggawe urutan sing luwih rumit lan deterministikMode laguSampeyan bisa digunakake kanggo terus muter utawa pola loop.

Kuantisasi Fleksibel lan Sistem Non-Barat

Saben trek wis nyetel ukuran kanggo saben trekKuantisasisaget.Sampeyan uga bisa nggawe nganti 4 timbangan dhewe yen mbutuhake timbangan khusus.Saliyane 12 timbanganSampeyan bisa nyetel timbangan kayata 15, 19, 22, 24, utawa nggawe temperamen dhewe.

Jam Track Independen: Polyrhythms lan Multitempo

Ora mung saben trek bisa nyetel pamisah jam kanggo saben trek,Kacepetan jam kanggo saben trekBisa disetel lan ON / OFF bisa disetel nganggo jam eksternal.

Tangan-On Editing

USTA dirancang kanggo nindakake tanpa ndeleng tampilan. 16 rotary encoders nyetel nilai kanggo saben tataran, lan tombol modifier ngijini sampeyan kanggo ngontrol transpose lan sawetara imbuhan.

Modulasi, Acak, Simpen

Ana akeh cara kanggo non-destructively modulate urutan ing USTA.Variasi internal lan CV eksternal bisa digunakake.Sampeyan uga bisa nyimpen urutan asil digawe kanthi cara iki minangka pola anyar lan digunakake minangka titik wiwitan kanggo modulasi luwih.

Glide, Legato, Ratcheting: Warnai Tahap sampeyan

Saben nilai CV lan gerbang ing panggung nduweni telung werna, lan interpretasi nilai CV / Gate ing panggung diganti gumantung saka werna.Output kanggo biruNilai CV utawa skala,Dawane gapuranuduhake.Ing kasus ijo, CV output saka CV tahap sadurunge menyang nilai CV ing tahap saiki.owah-owahan terus-terusanNanging ing gapuraJumlah ratchetmakili.Yen abang, nilai CV lan gerbang dilewati lan nilai saka tahap sadurunge disimpen.

Multi-Target Modulations

Urutan kasebut bisa dimodulasi nggunakake CV eksternal. Tujuan assignment kanggo loro input CV minangka nderek.

  • Pitch Shift (modulasi nilai CV sadurunge quantizer);
  • Gate Shift (modulasi nilai Gate);
  • Stage Shift (output CV lan gerbang saka tahap liyane)
  • Varian Shift;
  • Root Shift;
  • Perpindahan Fase;
  • Pola Shift (modulate pola muter ing sawetara tetep).

CARA MENGGUNAKAN

wiwitan cepet

Sawise nginstal Usta lan nguripake sistem, tampilan bakal nuduhake layar wiwitan karo logo Frap Tools, ngiring dening macem-macem informasi bab project sing nyoba kanggo nggawe.Track 1 lan CVA dipilih lan sampeyan bisa langsung miwiti nyunting.

Nalika sampeyan nguripake 16 encoders, LED sing ngubengi wong-wong mau mboko sithik murup, nalika sudhut kiwa ngisor tampilan nuduhake owah-owahan ukuran sing nuduhake Jarak saka tataran sing dipilih.Iki minangka isi urutan, sing metu saka jack CV A ing trek 1.Sampeyan bisa mriksa urutan dening patch sinyal output kanggo osilator kang 1V / input Oct lan mencet tombol Play ing sisih tengen ngisor modul.

Banjur pencet tombol GT A kanggo ngakses saluran gerbang lan nguripake encoder kaya sing ditindakake kanggo CV.Iki kanthi mandiri nemtokake wektu sing paling dhuwur kanggo saben 16 cathetan sing sampeyan lebokake.Kanthi patching Gate A output trek 1 kanggo VCA utawa amplop sing kontrol Filter, urutan 16 cathetan saka dawa padha rampung.

Struktur Usta dirancang kanggo nyedhiyakake macem-macem alat komposisi tanpa ngorbanake kenyamanan pangguna, kayata nggarap polifoni lengkap, nyampurake urutan cepet / alon, ngganti dawa cathetan, muter. diputer, tetep tombol sing dipilih, nggawe ratchet acak ing sembarang tataran, nggawe daur ulang saka bagean ing struktur song, lan ing.

Interface

 
Panjelasan saben bagean ditampilake liwat mouse

Manajemen tempo

Jam kanggo saben trek ing USTA diwujudake kanthi rong konsep, "unit wektu" lan "rasio wektu". "Unit"Apa wektu paling cendhak ing panggung,"rasioNemtokake dawa interval unit babagan tempo jam.

Ing Usta, bisa nyetel 16 rasio beda, 8 minangka unit luwih dawa tinimbang impuls jam amarga divisi jam, lan 7 minangka unit sing luwih cendhek tinimbang impuls jam amarga minangka perkalian jam, 1 Amarga siji padha karo. kanggo periode jam, iku unit dawa padha karo impuls jam.Ing ngisor iki dhaptar nilai rasio sing bisa dikonfigurasi, kanthi jumlah jam ing sisih kiwa lan nomer unit ing sisih tengen.

Dawane tetep ing panggung bisa disetel kanthi beda kanggo saben panggung, saka 0 nganti 16 unit.Lan ing 0, tahap kasebut ora duwe dawaMlebuKanggo nindakake.Kombinasi rasio lan unit wektu iki nggawe urutan setelan panggung sing fleksibel banget kanggo Usta.Contone, kanggo nggawe melodi (a) ing gambar ing ngisor iki, sequencer langkah standar (b) karo jam biasa mbutuhake 16 langkah lan 4 gerbang, dene Usta mbutuhake musik, kanggo saben acara target (cathetan), sampeyan mung butuh papat. tahapan, saben kanthi durasi lan gapura sing gegandhengan (c).

Dhasar editing lan umpan balik visual

Suntingan urutan ing Usta ditindakake kanthi menu navigasi lan kombinasi tombol lan encoder.Kajaba iku, umpan balik visual minangka kombinasi LED kode warna lan informasi sing kasedhiya ing layar dhasar tampilan, sing diarani "dashboard."

Setelan related kanggo operasi umum Usta diakses saka menu project lan menu trek, nanging kabeh data isi musik kayata data kanggo saben tataran disetel karo encoder darmabakti lan tombol, supaya operasi menu Ora perlu.

Sunting Project-Proyek Menu

Nalika diluncurake pisanan, Usta bakal kanthi otomatis nggawe proyek kosong sing diarani NONAME lan bisa diowahi.Kabeh suntingan disimpen ing memori molah malih, nanging sampeyan bisa ngekspor lan nyimpen project kanggo kertu SD kanggo nyegah mundhut data.Kanggo ngakses menu proyek sing nindakake tugas iki, penet terus encoder pandhu arah kanggo bab 3 detik lan priksa manawa LED Menu ing sisih tengen murup abang.Sawise ing menu, nguripake encoder kanggo navigasi item lan klik kanggo milih sing pengin.Ing menu proyek, sampeyan bisa nindakake operasi ing ngisor iki sing ana gandhengane karo proyek kasebut.

  • Anyar ...: Nggawe proyek anyar "NONAME"
  • Simpen minangka ...: Simpen proyek sing lagi digunakake minangka
  • Muat ...: Muat proyek sing disimpen
  • Simpen: Simpen proyek sing lagi ditindakake
  • Busak ...: Mbusak proyek sing disimpen
  • Ganti jeneng ...: Ganti jeneng proyek sing disimpen

Nalika sampeyan mbukak tugas Muat, Busak, Ganti jeneng, jendhela anyar bakal mbukak dhaptar kabeh proyek.Nguripake encoder navigasi kanggo milih proyek sing dikarepake lan klik kanggo nindakake tugas sing dikarepake.Nalika sampeyan nyimpen proyek anyar utawa ngganti jeneng proyek sing wis ana, jendhela anyar mbukak kanggo sampeyan ngetik jeneng proyek."<" sawise huruf pungkasan jeneng sing diketik yaiku simbol Busak, sing bisa diklik ing encoder kanggo mbusak huruf utawa nomer.Kanggo ngetik karakter, nguripake encoder kanggo milih karakter sing dikarepake, klik, lan baleni.Yen wis rampung ngetik jeneng, pencet tombol Play kanggo nyimpen utawa tombol Reset kanggo mbatalake operasi.

TIP: Operasi iki ora dirancang kanggo pagelaran urip, supaya yen project disimpen sak puter maneh Usta, modul momentarily beku ing langkah saiki nanging bakal langsung bali menyang puter maneh normal. ..Yen sampeyan mbukak project sak puter maneh, Usta ora mandheg, nanging kabeh unsur UI kayata LED, layar, RGB LED lan Stage Arc momentarily dipatèni kanggo bab 1/2 detik.

Sampeyan bisa nyimpen akeh proyek ing kertu microSD, nanging mung 128 proyek pisanan ing urutan abjad bakal digunakake / ngelingi.Yen wis rampung nyunting proyek, penet tombol Esc kanggo bali menyang dashboard.Jeneng proyek sing dipilih ditampilake.

Sunting Track-Track Menu

Usta ngijini sampeyan kanggo ngowahi siji trek ing wektu.Track 1 dipilih kanthi gawan, nanging ana papatTombol trekSampeyan bisa milih trek liyane kanthi ngeklik salah sawijining trek.

Setelan jam

Kanggo nyetel jam, klik ngodhe pandhu arah kanggo ngakses menu trek.Pisanan, sampeyan bisa milih apa jam trek ngetutake jam internal utawa jam eksternal.Yen kontrol dening jam internal dipilihInt BPMSetel tempo internal kanthi nyunting paramèter.

Apa sampeyan nggunakake jam internal utawa eksternal, rasio wektu kanggo ngetung unit langkahaspekSampeyan bisa milih kanthi parameter.Yen sampeyan pengin ngetrapake setelan menu trek sing padha menyang kabeh trek,Setel KabehTahan tombol banjur klik encoder navigasi kanggo nyimpen setelan sampeyan.Sawise setelan wis rampungEscKlik tombol kanggo metu saka menu trek lan bali menyang dashboard.

Sunting Pola-Play lan Loop

Mode puter maneh standar Usta yaiku mode Pola, sing muter pola pola (urutan bisa diganti ing mode Lagu ing ngisor iki).Nalika sampeyan nggawe proyek anyar, mung pola pisanan bakal loop ing mode Pola. Mode pola dianggo ing salah siji saka rong submode sing diarani Sunting lan Kinerja. Sunting lan Performance mode bisa ngalih liwat tombol potlot, lan mode milih dituduhake dening potlot-shaped LED (Sunting = abang, Performance = ijo).

Sunting submodeNgidini sampeyan ngganti parameter sing disenengi.Kaya kasebut ing ndhuwur, iku bisa kanggo muter urutan malah sak editing, lan tataran saiki lagi diputerPlayheadIki dipakani kanthi visual dening LED RGB pirus sing diarani.Playhead mung katon sajrone puter maneh pola sing dipilih.Contone, yen sampeyan ngowahi pola 2, playhead bakal katon yen pola 2 lagi diputer, nanging ora yen pola 1 lagi diputer.

LED potlot ijoSubmode kinerjaSaiki, pola sing sampeyan deleng bakal tansah diputer miturut trek.Ing mode iki, sampeyan ora bakal bisa ngowahi pola, nanging sampeyan bakal bisa nindakake operasi liyane (ndeleng ngisor).Baris katelu ing dashboard nuduhake kabeh informasi babagan pola sing lagi diowahi utawa diputer. "ndelengNuduhake pola sing dipilih kanggo tujuan nyunting.

Kanggo milih pola, pesthekake sampeyan ana ing submode Sunting lan nguripake enkoder navigasi.Sampeyan bisa ndeleng regane ndeleng owah-owahan nalika sampeyan ngoperasikake encoder. "muter"Nunjukake pola sing diputer.Rong angka sing dipisahake dening garis miring ing ngisor iki nuduhake titik wiwitan lan pungkasan saka struktur pola.Iki disetel dadi "2/01" kanthi gawan, tegese loop pola diwatesi mung kanggo pola pisanan.Sampeyan bisa ngowahi pola liyane nalika pola 01 lagi diputer, nanging asil ora bakal katon kajaba pola sing mentas diowahi kalebu ing daur ulang pola.

Kanggo nggedhekake daur ulang ing pola, ketik submode Performance banjur tahan tombol Setel Kabeh nalika ngowahi encoder navigasi kanggo nyetel pola pisanan ing struktur loop, utawa tahan tombol Shift Kabeh lan operate encoder navigasi. pola pungkasan.Iki njalari Usta ngubengi kabeh pola sing ana ing loro kasebut, kalebu.Elinga yen ing mode Pola, playhead pindhah saka pola siji menyang pola liyane kanthi urutan angka, mula pola pungkasan kudu luwih gedhe (utawa padha) tinimbang sing pisanan.Kanggo muter kanthi urutan pola sing beda, deleng bagean Mode Lagu.

Cara liya kanggo ngowahi loop pola yaiku kanthi kombinasi tombol. Nalika Usta ing mode Performance, kabeh opsi editing dipatèni. 16 encoders tataran disambungake menyang 16 pola pisanan, lan nalika tombol Shift Kabeh ditekan, lagi disambungake menyang 16 pola pungkasan (17-32).padha,Klik kanggo ngelingi pola sing ditemtokake kanthi manualSampeyan bisa, nanging sampeyan uga bisa nggunakake aplikasi iku kanggo langsung nemtokake daur ulang pola. Tahan tombol Setel Kabeh banjur klik encoders sing cocog karo pola pisanan lan pungkasan kanggo nyetel titik pungkasan anyar kanggo daur ulang pola. Pola 17 nganti 32 uga bisa disetel kanthi nggunakake tombol Shift All bebarengan.Yen sampeyan pengin ngetrapake setelan daur ulang pola sing padha menyang kabeh trek bebarengan, klik kaping pindho tombol Shift Kabeh nalika ana ing submode Performance.Video teknik referensi 1, 2

Ngedit panggung

Sunting saben tahap kanggo ngganti isi pola.Saben tataran bisa nyimpen dawa panggung dhewe, ditulis minangka unit, uga informasi ing loro CV lan loro gerbang.Kanggo ngakses lan ngowahi data kasebut, pilih saluran sing dipengini kanthi papat tombol Channel utawa Length lan ganti nilai ing encoder panggung masing-masing.Saben encoder cocog karo tataran tartamtu lan dinomer searah jarum jam saka tataran tengen ndhuwur.

16 LED kuning dibentuk ing sekitar encoder panggungPanggung ArcNuduhake nilai saluran sing dipilih kanggo saben tahapan.

Kaping pisanan, saben pola duwe urutan 1 tahapan sing padha karo dawa saben unit, kacepetan gumantung saka jam lan rasio sing dipilih.

Pisanan, ayo ngowahi dawa saben tahapan.

Dawane panggung

Ing bagean Length, sing bisa diakses kanthi ngeklik tombol Length, dawa saben tahapan ditemtokake dening "Unit / Unit (ndeleng ndhuwur)".Nilai wiwitan kanggo saben dawa tahapan yaiku 1 unit, lan kanggo nambah nilai kasebut, nguripake encoder sing cocog searah jarum jam.Dawane panggung mundhak 1 unit kanggo saben langkah ngowahi encoder, lan bisa ditambah nganti maksimal 16.The Stage Arc murup kanggo nanggepi operasi, nuduhake jumlah pas saben tataran. Sampeyan uga bisa operate encoder counterclockwise nganti Stage Arc mati, ing kasus dawa panggung bakal 0 lan tahap iki bakal dilewati nalika muter maneh.

Dawane kabeh pola ditampilake ing sisih tengen baris kapindho saka ndhuwur kanthi huruf "L".Nilai iki migunani yen sampeyan pengin ngowahi rong tahapan tanpa ngganti dawa sakabèhé pola kasebut.Video teknik referensi 1, 2

Sajrone pagelaranTansah dawa pola tetepIku migunani kanggo ngowahi dawa panggung.KasarYen sampeyan ngganti dawa panggung nalika nahan tombol, dawa panggung jejer bakal didandani kanthi otomatis lan diatur supaya dawane pola ora owah.

Lapisan CV

Kanggo loro CV lan saluran gapura, saben parameter utamaValueKajaba (nilai) Indeks variasi(volatilitas acak), Variasi Range(Nilai acakWis rong lapisan data tambahan sing gegandhengan kanthi acak (jembaré variasi). Siklus lapisan kasebut kanthi ngeklik tombol Channel bola-bali.Lapisan sing dipilih dituduhake kanthi warna LED sing diselehake ing ndhuwur saben tombol Channel minangka abang → ijo → biru.

Lapisan pisanan sing dituduhake dening LED abang yaikuNilai CV nyataLapisan sekunder lan tersier sing dituduhake dening LED ijo lan biru, masing-masing,Probabilitas lan sawetara variasi acak saka CVNgatur.Kanthi ngganti lapisan lan banjur ngoperasikake encoder saben tahap, nilai saben lapisan disetel kanggo saben tahap.Yen sampeyan ora pengin kalebu unsur acak, sampeyan mung bisa nyetel Nilai CV ing lapisan abang gawan.

Lapisan CV RED: Nilai

Nalika sampeyan milih saluran, lapisan utami abang pisanan ditampilake.Lapisan iki nyimpen data babagan nilai tataran, yaiku tegangan nyata sing Usta metu.Nilai kasebut dikuantisasi pitch CV utawa mentah, ditulis ing voltase.(CV mentahan)bakal.Kanthi gawan, CV A minangka pitch lan bisa digunakake kanggo ngasilake garis melodi. CV B minangka CV Raw lan bisa digunakake kanggo tujuan modulasi.Sampeyan uga bisa nggawe CV Raw utawa Quantized kanthi ngganti setelan trek.

Kanggo ngowahi nilai iki, gunakake encoder sing cocog karo tahap sing pengin diowahi.Saben sampeyan ngowahi nilai tataran, baris kaping papat ing dashboard nganyari kanggo nuduhake informasi babagan tahap kasebut ing pola kasebut ing trek kasebut.Ing mode pitch, Stage Arc uga nuduhake persis ukuran sing wis dipilih.Rolas LED sing diitung saka sisih kiwa cocog karo skala chromatic saka nilai cathetan, kayata C nalika lampu mati, C # / D ♭ nalika siji urip, lan B nalika 4 urip.Papat LED isih nuduhake oktaf saka tengen ngiwa.

Wiwitane, Usta ngoperasikake 12 temperamen semitone sing padha, sing mbagi oktaf dadi 12 skala sing rata, nanging kanthi ngganti setelan iki.Skala 15, 19, 22, 24Sampeyan uga bisa nindakake divisi oktaf sing luwih rumit kayata saka setelan trek.

Kanggo saluran CV Mentah (kayata CV B ing negara wiwitan), ngoperasikake encoder searah jarum jam nambah nilai CV panggung kanthi langkah 0.05V utawa 50mV.Ing mode iki, sampeyan bisa ngowahi Coarse lan Fine, lan yen sampeyan operate enkoder nalika terus tombol Coarse, sampeyan bisa langkah 0.5V (500mV), Fine (EscLanKasar(Nahan loro mudhun) asil ing langkah 0.001V (1mV).Umpan balik visual babagan nilai kasebut dituduhake dening salah siji saka 16 LED ing saben Arc Stage, skala nganti 1V.Video teknik referensi 1

Lapisan CV Ijo: Indeks Variasi

Lapisan sekunder ijo, diakses kanthi ngeklik tombol Channel kaping pindho, ngontrol kemungkinan Usta bakal nggeser nilai lapisan utama munggah utawa mudhun kanthi cara apa wae.Kanthi gawan, nilai 2, tegese Arc Stage wis mati.Iki tegese ora ana kemungkinan yen nilai cathetan utawa nilai voltase bakal diganti, lan Usta ora bakal ngganti nilai sing ditugasake ing lapisan utami.Nguripake encoder tataran searah jarum jam nambah kemungkinan cathetan bakal diganti dening cathetan liyane (Variasi Index).Informasi indeks (Indeks) iki dipilih saka nilai ing kisaran sing ditetepake ing lapisan katelu (biru) ing bagean sabanjure. Yen 2 saka 1 LED Stage Arc padhang, apa utawa ora Nilai pesawat diputer bakal padha kanggo 0 menit lan 1 menit.

Lapisan CV BIRU: Variasi Range

Lapisan tersier biru, diakses kanthi ngeklik tombol Saluran kaping telu, nemtokake kisaran nilai sing dirujuk dening Indeks Variasi. Ing lapisan kaping 3, sampeyan bisa milih sawetara nilai polar sing bisa dipilih Usta sawise mbuwang dhuwit recehan.Kanthi tembung liyane, Usta mboko sithik ngembangake sawetara nilai acak miturut pandhuane pemain.

Warna Panggung CV

Saben tahapan bisa diakses kanthi ngeklik bola-bali ing encoder panggung.Warna PanggungSampeyan bisa muter kanthi telung cara sing disebut ".Hubungan sing kasebut ing ndhuwur antarane "lapisan" lan "warna panggung" diinterpretasikake yen lapisan kasebut mengaruhi isi, yaiku, nilai sing dimainake saben tahap, lan werna mengaruhi wujud, yaiku, cara nilai kasebut. diputer. Aku bisa nindakake iku.

"Dipilih kanthi gawan nalika saluran CV A utawa CV B dipilih"warataWerna tahap pisanan, diarani "", dituduhake dening LED Tahap biru.Setelan iki, sing mung ngasilake nilai CV panggung nalika ana ing panggung, minangka prilaku normal sing ditemokake ing urutan klasik.

Werna liya kanggo ngakses kanthi klik siji ing encoder panggung, "GeserDituduhake dening LED Stage ijo.Ing mode iki, tinimbang muter Nilai tataran ditetepake, kanthi otomatis ngasilake voltase gelombang ramp sing linearly transisi saka Nilai tataran sadurungé kanggo Nilai anyar.Nduwe efek "ngleyang" ing lapangan.

Klik kaping pindho encoder panggung kanggo ngakses, "MlebuWerna katelu, disebut "", dituduhake dening LED Stage abang.Tahap warna iki marisi lan ngasilake nilai sing digawe ing tahap sadurunge.Klik maneh encoder panggung kanggo bali menyang "flat".Video teknik referensi 1, 2

Lapisan gerbang

Loro jacks output liyane ing saben trek output sinyal gapura. Kaya saluran CV, saben tataranSampeyan bisa nyetel 3 lapisan beda lan 3 werna gerbang beda.Lapisan utami nemtokake jumlah gerbang sing bakal diputer Usta ing saben tataran, lan lapisan sekunder lan tersier nambah macem-macem variasi kanggo nilai lapisan primer, padha karo lapisan CV.

Lapisan Red Gate: Nilai

Kanthi gawan, lapisan utami aktif lan dituduhake dening LED RGB abang.Lapisan utama iki yaiku "Nilai gerbangWis disetel.Nilai gerbang yaiku nalika werna panggung biru.Dawane gapura(Length Gate), lan yen werna panggung ijo, jumlah hit sing bola-bali sajrone panggung (nomer gerbang/Ratchet) Ditampilake.Kanggo ngowahi nomer gerbang, nguripake encoder tataran sing dipengini searah jarum jam kanggo milih nilai antarane 1 lan 16 sing dituduhake dening Arc Stage sing ngubengi encoder.Sampeyan uga bisa nyetel nomer gerbang dadi 0, mula ora ana gerbang sing bakal digawe lan output bakal tetep sithik sajrone panggung lengkap.

Lapisan Green Gate: Indeks Variasi

Lapisan Gerbang kapindho, sing dituduhake nganggo LED ijo, diakses kanthi ngeklik tombol Channel kaping pindho, ngontrol kemungkinan Usta bakal ngganti nilai gerbang kanthi acak adhedhasar rentang sing disetel ing lapisan tersier. .. Indeks Variasi Gate, kaya Indeks Variasi CV ing lapisan CV, nambah kemungkinan Usta ngganti nilai sing dipilih ing lapisan primer kanthi ngolah encoder panggung searah jarum jam.

Blue Gate Layer: Variasi Range

Lapisan tersier, sing dituduhake dening LED biru, diakses kanthi ngeklik tombol Channel kaping telu, nemtokake sawetara nilai gerbang sing bisa ditindakake.Lapisan iki valid nalika kemungkinan lapisan sekunder luwih dhuwur tinimbang 3.

Warna Panggung Gate

Malah ing gapura, sampeyan bisa nyetel cara puter maneh gapura disebut "Warna Stage" kanggo saben tataran.

Werna tahap pisanan sing dituduhake dening LED Tahap biru yaiku "Gate LengthDisebut, lan kasedhiya minangka standar nalika Gate A utawa Gate B dipilih.Ing mode iki, encoder nyetel dawa gerbang.Dawane gapura yaiku dawane perangan saka kabeh panggung kang gapura = dhuwur. 17 jinis dawa sing dituduhake dening Stage Arc bisa dipilih, lan yen Arc ora surem, dawa total panggung bakal liyane karo dawa gerbang nol.Kanthi ngowahi encoder searah jarum jam, dawane gapura mundhak, lan ing nilai maksimal, tetep ing gapura = dhuwur ing saindhenging panggung lan disambungake menyang gapura tahap sabanjure.Yen sampeyan milih warna panggung biru iki, paramèter Variasi sing disetel ing lapisan sekunder lan tersier nggawe owah-owahan ing dawa gerbang.

"Nomer gerbangWerna tahap kapindho, disebut "", bisa diakses kanthi klik siji ing encoder panggung lan dituduhake dening LED Stage ijo.Ing mode iki, encoder nyetel jumlah gerbang sing digawe ing antarane tahapan.Pemisahan ratchet adhedhasar dawa panggung sing disetel dening Usta kanthi parameter Length, dadi yen jumlah gerbang 2, saben gapura bakal duwe jarak lan dawa sing beda-beda gumantung saka dawa panggung. ..Yen sampeyan milih werna panggung ijo iki, paramèter Variasi sing disetel ing lapisan sekunder lan tersier ngganti nomer gerbang kanggo nggawe nomer gerbang sing beda.Video teknik referensi 1, 2

Kanggo Gate Number, dawa gapura 50% lan setelan iki bisa diganti miturut pilihan Gate Width% ing menu Track ndhuwur.Klik kaping pindho encoder panggung kanggo ngakses, "SkipWerna tahap katelu, disebut "", dituduhake dening LED Stage abang.Ing mode iki, Usta ora ngasilake sinyal gerbang kanggo kabeh durasi panggung, mula dianggep kaya ngaso.Efek sing padha bisa digayuh kanthi nyetel nilai gerbang menyang 3 kanthi warna panggung biru utawa ijo, nanging migunani, contone, nalika sampeyan pengin mateni tataran apa wae nalika njaga nilai gerbang tartamtu sajrone kinerja. Mode.

Tip nyunting cepet

Usta duwe sawetara fitur kanggo mbantu nyipta, yaiku telung warna abu-abu cahya "abu-abu" sing ana ing sisih kiwa layar.modKlik tombol "" kanggo ngakses.

Setel Kabeh & Shift Kabeh

Kanthi ngoperasikake encoder panggung nalika mencet salah siji saka rong tombol ing ndhuwur ing mode SuntingSunting pirang-pirang tahapan bebarenganAku bisa nindakake.Tahap sing bakal diowahi yaiku kabeh tahapan (kabeh) utawa kabeh tahapan sawise tahap encoder sing dipencet (saka), sing bisa diganti saka pilihan Kabeh Suntingan ing menu proyek.

"Setel KabehTombol "" disetel menyang nilai encoder bebarengan kanthi ngowahi encoder panggung nalika mencet. Bisa ditindakake nalika nyunting batch CV, Gate, Nilai Length lan nyunting warna panggung.Sampeyan uga bisa menet terus tombol Setel Kabeh nalika nyetel pilihan ing menu Track kanggo aplikasi setelan kanggo kabeh papat trek bebarengan.

"Ngalih KabehTombol kapindho kanthi label "" bisa digunakake kanthi cara sing padha, nanging tinimbang nyetel nilai kanggo pirang-pirang tahapan bebarengan, iku bakal pindhah bebarengan kanthi ngowahi encoder. Kaya Set All, tombol iki uga bisa digunakake kanggo nilai lan warna.

Kasar lan alus

Ing lapisan CV utami, atur nilai panggungunit 1 voltSampeyan bisa nyunting karo.Kanggo nindakake iki, nalika ngoperasikake encoder panggungKasarPencet terus tombol.

Kajaba iku,EscKanthi tombolKasarSampeyan bisa ngakses kanthi nahan loro tombol.FineIng "mode", sampeyan bisa nyetel voltase Pitch lan Raw.Iki ngidini sampeyan nggunakake encoder panggung kanggo ngganti nilai ing sen semitone ing mode Pitch lan ing millivolts ing mode Raw.

Kanthi nggunakake tombol Coarse / Fine kanthi kombinasi tombol Set All lan Shift All,Transpose kabeh pola siji oktaf ing wektuSampeyan bisa nindakake tugas kayata ngetrapake pangaturan sing apik kanggo kabeh tahapan bebarengan.Video teknik referensi 1, 2

パ フ ォ ー マ ン ス

Master setelan trek lan muter / ngaso, ngreset

Iki kontrol transportasi dibutuhake kanggo urutan, kayata muter, ngaso, lan ngreset, gumantung ing sesambetan Master-Budhak antarane saben trek lan rumiyin disambung.

Master trek

Trek Master minangka trek sing dirujuk dening trek liyane kanggo muter, ngaso, lan ngreset. Hubungan Master / Budak diwatesi ing telung operasi kasebut, lan kabeh setelan parameter liyane kayata rasio tempo lan wektu bebas kanggo saben trek. Mung ana siji trek Master kanggo saben proyek sing dimuat ing Usta. Pilih trek Master ing pilihan Master Track ing menu Project.Kanthi gawan, trek Master disetel kanggo trek 3.

Kanggo nggawe trek subordinat kanggo trek Master, pindhah menyang menu Track, gulung mudhun kanggo Reset ing pilihan lan nyetel menyang Master.Kanthi gawan, kabeh trek minangka Slave kanggo trek Master, lan Master lan Slave trek bebarengan diarani minangka "grup trek master".Sampeyan uga bisa kanggo misahake trek saka trek Mater, lan karo setelan iki printah kayata muter lan reset dileksanakake ing Master Track Group ora bakal bisa ing trek iki.

Yen sawetara trek dipisahake saka trek Master, kabeh trek sing kapisah bakal kena pengaruh saben-saben printah kayata muter utawa ngreset dileksanakake ing trek iki.Kanggo misahake trek saka trek Master, pilih salah siji Lokal utawa cepet ing Reset ing pilihan kanggo saben trek.

Play / Ngaso

Tombol Play / Pause digunakake kanggo muter / ngaso urutan disetel kanggo fungsi minangka kontrol global minangka standar, lan sampeyan bisa menet nalika muter siji utawa luwih trek kanggo ngaso trek sing, kabeh trek. Pencet sak puter maneh kanggo ngaso kabeh trek, utawa pencet nalika kabeh trek ngaso kanggo muter kabeh trek.

Kanthi menet tombol Esc lan mencet tombol Play / Pause,Puter / Ngaso mung trek sing dipilihSampeyan uga bisa. Kanthi nggabungake tombol Puter / Ngaso karo Setel Kabeh lan Shift Kabeh tombol, sampeyan uga bisa nindakake operasi tambahan.Yen trek sing dipilih kalebu Master Track Group, tahan tombol Shift Kabeh banjur pencet tombol Play / Pause kanggo muter / ngaso kabeh trek ing grup.Nalika paling ora siji trek ngaso, kombinasi iki ngaso kabeh trek liyane ing grup.

Kanthi nahan Setel Kabeh, kabeh trek ing Master Track Group bakal ngaso yen lagi ngaso, lan trek sing gegandhengan bakal diputer yen lagi diputer, kaya trek sing dipilih saiki.Perbaikan kasebut bakal ditindakake sawise tahapan trek Master sing saiki wis rampung.Yen trek sing dipilih ora kalebu Master Track Group, terus Shift Kabeh tombol banjur pencet tombol Play / Pause kanggo muter / ngaso kabeh trek sing dipisahake saka trek Master.Kombinasi iki ngaso kabeh trek liyane ing njaba grup nalika paling siji trek ngaso. Pencet terus Setel Kabeh kanggo nyetel kabeh trek kajaba trek master, kaya trek sing saiki dipilih.Koreksi iki digawe miturut setelan reset trek sing saiki dipilih. "local, Kang njupuk Panggonan sawise tataran saiki trek sing dipilih wis rampung.CepetIng kasus ", bakal ditindakake kanthi cepet.Kahanan saiki trek sing dipilih dituduhake dening Play / Pause LED ing ijo nalika muter maneh lan abang nalika ngaso.

リ セ ッ ト

Pencet tombol Reset kanggo bali playhead menyang tataran pisanan saka pola.Sampeyan uga bisa nyetel manawa arep bali playhead menyang wiwitan pola saiki (Reset Stage) utawa menyang tahap pisanan saka pola pisanan (Reset Stage & Pattern).Kanggo ngganti parameter iki, ketik menu Track, gulung menyang pilihan Reset Apa banjur pilih salah siji Stage utawa Stage & Pa.Sampeyan uga bisa milih opsi Ora ana kanggo mateni tombol Reset.Saben trek bisa nanggapi printah Reset ing papat cara, loro pisanan gumantung ing hubungan antarane trek lan trek Master.

  • Yen trek sing dipilih minangka trek Master, tombol Reset bakal ngreset trek ing pungkasan tahapan saiki.
  • Yen trek sing dipilih minangka trek Budak, tombol Reset bakal ngreset trek kasebut ing pungkasan tahapan trek Master sing saiki.

Kanggo ngaktifake rong pilihan kasebut, pindhah menyang menu Track, gulung mudhun menyang pilihan Reset On banjur setel menyang Master.Opsi iki migunani, contone, yen sampeyan lagi muter sawetara trek ing tempo beda lan rasio wektu lan sampeyan kudu meksa kanggo ngreset bebarengan.Yen sampeyan pengin ngreset trek siji kanthi mandiri, sampeyan bisa milih rong setelan liyane saka pilihan Reset On: Lokal lan Instan.

  • Lokal: Ngreset trek sing dipilih ing pungkasan tahap saiki trek sing dipilih, tanpa ngreset trek Master / Budak.
  • Cepet: Ngreset trek kanthi cepet tanpa ngenteni pungkasane tahapan saiki

Fungsi reset uga bisa ditindakake liwat pemicu eksternal.

TIP: Yen Pattern Shift diaktifake kanggo trek kasebut, menet tombol Reset bakal ngasilake urutan menyang pola sing dinomerake kanthi nambahake nilai shift pola sing ditemtokake dening offset CV menyang pola pisanan.

Gelung panggung

Saliyane opsi ing ndhuwur, unit iki ngijini sampeyan kanggo nemtokake bagean tartamtu saka struktur pola ing basis tataran-by-tataran liwat pilihan Stage Loop, lan daur ulang saben trek individu.

Fitur loop mung bisa digunakake ing mode Pola lan dipateni kanthi otomatis nalika mode Lagu diaktifake.Kanggo ngontrol prilaku loopsaka(Tahap / pola kanggo miwiti loop),LEN(Length: jumlah tahapan ing loop),FORTelung variabel (jumlah puteran) digunakake lan iki ditampilake ing sisih ngisor dashboard.

Kanggo nemtokake FROM kanggo Stage Loop, tahan tombol Setel Kabeh lan operate encoder navigasi.Nomer pisanan minangka nomer panggung lan nomer loro minangka nomer pola. Kanggo netepake LEN, tahan tombol Shift All lan operate encoder navigasi. Wiwit dawa ditulis minangka jumlah tahapan, dawa asil gumantung saka nilai dawa panggung saka 2 nganti 1 kanggo saben tahap. Kanggo nemtokake FOR, terus tombol Coarse lan operate encoder navigasi. Parameter FOR nuduhake kaping pirang-pirang tahapan kasebut bakal diubengi nganti pungkasan loop iki.Nilai saka 16 nganti 0, kanthi 16 ora ana puteran.

Kanggo nguripake / mateni Stage Loop, klik kaping pindho tombol Set All. Nalika Stage Loop diaktifake, Stage Loop LED bakal murup.Yen playhead durung tekan bagean Stage Loop, LED bakal abang, lan yen playhead wis ana ing bagean Loop, iku bakal dadi ijo.

Nalika Stage Loop diaktifake, bagean daur ulang wiwit nalika playhead tekan titik FROM, muter orane tumrap sekolah ing Stage Loop kaping ditetepake, lan banjur bali menyang urutan asli. Ing conto nalika FROM disetel dadi [02/03], LEN disetel dadi [04], lan FOR disetel dadi [02], pola 3 bakal diputer kaya ing ngisor iki. Ing njero [] ana Stage Loop. :
1 2 3 4 5 [2 3 4 5 2 3 4 5] 6 7 ....

Yen sampeyan nyetel nilai FOR dadi 0, yen Stage Loop diaktifakeGelung tanpa watesBakal teka kanggo nindakake.Kanggo njaluk playhead metu saka daur ulang tanpa wates, klik kaping pindho tombol Set All kanggo mateni Stege Loop.Video teknik referensi 1

Mode lagu

Ing mode Lagu, saka trekAtur pola ing sembarang urutanbisa.Amarga iki minangka mode alternatif kanggo mode Pola standar, mode Lagu lan mode Pola ora bisa aktif bebarengan, nanging pilihan menu Track ngidini sampeyan milih Usta sing bakal tindakake nalika muter maneh.

Mode Song punika seri saka pola disusun ing "Slot". Nganti 1 16-kaca slot bisa disetel kanggo lagu, kanggo total 4 slot , lan siji lagu bisa digunakake saben trek. Yen luwih saka siji pola dikonfigurasi ing trek, Mode Song ngijini sampeyan kanggo ngatur saben pola ing siji utawa luwih slot ing urutan sembarang.Saben slot bisa diulang nganti 64 kaping sadurunge pindhah menyang slot sabanjure.

Lagu bisa digawe nalika Usta muter ing mode Pola.Kanggo nindakake iki, klik tombol Pensil kanggo ngetik mode Sunting, banjur tahan tombol Esc lan klik tombol Pensil maneh kanggo ngetik mode Sunting Lagu.Iki bakal nguripake LED Song berbentuk gitar dadi abang lan Pola LED ijo.Iki tegese sampeyan lagi nyunting lagu ing mode Pola.

Setelan iki ngowahi slot kaca sing dipilih kanthi nindakake rong operasi liwat 16 encoders tataran. Kapisan iku pilihan saka pola kanggo muter ing dikarepake slot , lan kaloro iku pilihan saka nomer kaping kanggo muter pola sing (2 kanggo 1).Kanggo ngganti kaca, mung ngoperasikake encoder navigasi. Nalika ngetik mode Sunting Lagu, kabeh limang LED parameter bakal dadi abang, nuduhake yen Usta nyunting nomer pola kanggo saben slot.

Makaryakke saben encoder kanggo milih pola (1 kanggo 32) kanggo diputer. Stage Arc nuduhake nomer pola sing dipilih.Kanggo ngowahi nomer kaping pola mbaleni saben slot, klik salah siji tombol Channel kanggo ngakses parameter Ambalan.Kabeh LED RGB ing lapisan bakal dadi ijo.

Ing mode iki, saben encoder nyetel jumlah iterasi saka 0 nganti 16.The Stage Arc bakal murup miturut. Kanggo ngalih saka mode Pola menyang mode Lagu, ketik menu Trek, gulung menyang pilihan Mode Trek, banjur ganti setelan saka Pola menyang Lagu.Nalika metu saka menu, sampeyan bisa ndeleng noto beda saka LED.

Iki nuduhake yen trek sing dipilih saiki ing mode Sunting (Potelot = abang), mode Song (Gitar = ijo), lan pola katon / editing (Pola LED = abang).Yen sampeyan wis mutusake komposisi lagu, klik tombol Play / Pause kanggo miwiti muter.Sajrone puter maneh, tampilan lan operasi playhead bakal beda-beda gumantung saka mode sing dipilih.

Yen trek ana ing mode Sunting Lagu, LED Panggung bakal katon kaya iki:

  • Biru: Jumlah repetitions saka slot punika 0 utawa liyane
  • Red: Mung slot sing lagi diputer
  • Biru-ijo: Panggung muter ing pola kasebut

Ing conto ing ngisor iki, slot 1, 2, 3, 4, 7, 8, 16 disetel kanggo mbaleni, lagu muter slot 3, lan tataran 9 muter ing pola sing.

Yen trek ana ing mode Sunting Pola, playhead bakal ngetutake aturan mode iki kaya sing kasebut ing ndhuwur lan mung ditampilake nalika Usta muter pola sing lagi diowahi. Nalika Usta disetel menyang mode Performance Pattern, playhead gerakane saben langkah saben pola miturut struktur ditemtokake dening lagu. Nalika mode Lagu diaktifake, tampilan Dasbor Loop diganti dadi "Rep" diikuti karo rong nomer.Iki tegese "Ambalan" lan nuduhake nomer iterasi ing pola saiki utawa nomer iterasi disetel ing slot kasebut.

Owah-owahan mode sajrone puter maneh --Pola menyang Lagu (lan kosok balene)

Usta uga ngidini sampeyan ngganti mode nalika muter maneh tanpa mandheg muter maneh lan tetep sinkron.Owah-owahan digawe saka pilihan Track Mode ing menu Track.Mode set dadi efektif ing pungkasan pola.Video teknik referensi l 1

Piranti kinerja urip

Pola Eling

Nalika Usta disetel menyang submode Kinerja lan mode Pola utawa Lagu, kabeh opsi panyuntingan dipateni. 16 encoders tataran digandhengake karo 16 pola pisanan, lan kanthi mencet tombol Shift Kabeh, padha digandhengake karo 16 pola ing ngisor iki (17 nganti 32).Iki mung tumindak minangka tombol, lan sampeyan bisa langsung ngelingi pola apa wae kanthi mencet tombol kasebut.Iki sementara ngliwati aturan Pola Loop sing disetel ing ndhuwur lan urutan pola sing dikarepake ing mode Lagu.Nalika pola sing dipilih dieling-eling lan diputer, bakal bali menyang urutan asli kanthi asil sing beda-beda gumantung saka mode puter maneh sing digunakake lan Loop Pola sing dipilih. Usta mung ngelingi siji nilai, dadi yen sampeyan mencet loro encoders ing mode iki, mung nilai pungkasan bakal bener.Kajaba iku, Usta duwe rong pilihan: Kelingan Pola Lengkap standar lan Campuran Pola kasedhiya kanthi mencet tombol Coarse sadurunge mencet encoder.Pilihan telpon iki mung mengaruhi trek sing dipilih.

Kelingan Pola Lengkap

Ing Full Pattern Recall, Usta ngenteni pola aktif tekan titik pungkasan, banjur pencet encoder panggung kanggo muter pola sing dipilih.Yen pola sing dipilih ana ing Pola Loop, Usta bakal terus muter pola sing manut pola sing dipilih.Contone, yen Pola 1 diarani nalika Pola 10 ana ing pola 2 kanthi setelan saka 6 nganti 2, urutane bakal dadi 6, 7, 1 ...Yen pola sing dipilih ana ing njaba Pola Loop, Usta bakal muter pola kasebut sepisan, banjur pola sadurunge.Yen sampeyan nelpon pola 15 ing conto sing padha ing ndhuwur, urutane bakal katon kaya 2, 15, 3, 4 ...

Campuran Pola

Fungsi Pola Campuran padha karo Full Pattern Recall, nanging wektu owah-owahan pola utamane beda.Fitur iki digayuh kanthi mencet tombol Coarse (uga nggunakake Shift All kanggo milih pola 17-32) sadurunge milih pola ing encoder panggung.Nalika sampeyan menet encoder lan milih pola anyar, playhead ngenteni panggung sing lagi diputer rampung lan muter seri tahapan kanthi pola sing dipilih tinimbang pola saiki.Contone, yen sampeyan milih pola kaping lima nalika muter tahap 2 pola kapindho, Usta ngenteni pungkasan tahap 7, pindhah menyang tahap 5 pola 7, lan nyampur.Video teknik referensi 1

Bisu

Usta duwe rong tingkat bisu, "Mute Track" lan "Mute Channel", sing migunani kanggo pagelaran langsung.

Mute Track

Fitur iki kanggo sementara mateni kabeh output kanggo trek bisu.Kanggo nindakake iki, tahan tombol Esc banjur klik tombol Track kanggo trek sing pengin bisu.Trek bisu dituduhake kanthi huruf TRACK MUTED ing bagean panggung saiki ing dashboard.

Bisukan Saluran

Mute Channel bisu siji utawa luwih output saluran saben trek ing tingkat sing luwih spesifik.Pilihan iki uga migunani yen sampeyan ngontrol sumber beda nggunakake saluran beda ing trek padha, contone Gate A kanggo kick drum, Gate B kanggo snares, etc.Kanggo nggawe bisu saluran, tahan tombol Esc banjur klik tombol Saluran apa wae.

terus

Gunakake fungsi ditahan ing trek tartamtuBeku nilai saluran saikiIku uga bisa kanggo nindakake.Kanggo nindakake iki, tahan tombol Setel Kabeh banjur pencet salah siji tombol Saluran.Iki bakal nyebabake Usta nahan nilai sing dimainake ing wektu kasebut nganti tombol kasebut dirilis.

Suntingan majeng

Mode komposisi

Yen sampeyan pengin nyipta lagu nalika modul mandheg, kayata nalika ngurusi urutan polifonik sing luwih dawa utawa nalika sampeyan kudu nyabrang sawetara pola ing sawetara trek, Usta duwe monitor voltase bedo sing diarani mode Komposisi. Sistem wis siyap. Kanggo ngetik mode Komposisi, nalika Usta ngaso ing mode Sunting Pola (Play / Ngaso LED = abang), pilih lapisan CV sing pengin diowahi lan klik kaping pindho tombol Track sing dikarepake.Iki bakal nggawa Gate A lan Gate B dhuwur lan playhead pirus saka tataran diputer pungkasan bakal padhang.Yen tahap pungkasan sing dimainake kanthi pola sing beda karo sing dipilih, tahap pertama ing pola sing dipilih bakal dadi pirus lan gerbang panggung bakal mbukak.Kanthi manipulasi encoder navigasi bolak-balik, playhead nyabrang ing antarane tahapan sing beda.Iki ngidini sampeyan mindhai urutan kanthi manual kanggo mriksa lan nyunting setelan panggung saiki.Parameter iki bisa digunakake ing pola sing beda-beda, kanthi rong arah, kaya perekam reel mbukak analog. Sawise tekan tataran kaping 16, ngowahi encoder navigasi luwih searah jarum jam bakal mindhah playhead menyang tahap pisanan saka pola sakteruse, lan operasi counterclockwise bakal mindhah tataran pisanan saka pola beda saka pola pisanan. Sawisé iku, playhead pindhah menyang tahap pungkasan saka pola sadurunge.Tampilan kanthi otomatis nganyari data panggung (CV A, CV B, Gate A, Gate B, Length) miturut tataran sing dipilih.Yen wis rampung nyunting, klik kaping pindho trek sing dipilih maneh.Iki bakal nyebabake Usta bali menyang urutan asli lan miwiti muter urutan kasebut saka tahap pungkasan sing diputer.Yen sampeyan pengin ndeleng urutan saka wiwitan, mung pencet tombol Reset. Pencet tombol Puter / Ngaso nalika ing mode Komposisi bakal muter urutan sawise sing dipilih saiki.Fitur iki migunani yen sampeyan pengin ndeleng sebagean urutan saka tataran liyane saka tataran pisanan. Mode komposisi ora kasedhiya nalika menu Track mbukak, nglirwakake werna ijo utawa abang CV / GATE tataran, gapura trek tansah dhuwur, lan CV tansah persis Nilai saka tataran kapilih Aku bakal ngasilake.Video teknik referensi 1

Nggunakake keyboard CV / GATE eksternal

Kanggo ngatur urutan nggunakake keyboard external utawa sembarang 1V / controller Oct, mungkasi trek saiki (Play / Ngaso LED = abang) lan ketik mode Komposisi.Sambungake output Gate keyboard menyang input Gate Auxiliary Usta, lan sambungake output CV keyboard menyang input CV A saka Usta.Iki nimpa nilai cathetan sing ditetepake kanggo panggung sing disorot ing mode Komposisi kanthi mencet tombol ing keyboard, lan output gerbang keyboard kanthi ngeculake tombol mindhah playhead menyang tahap sabanjure.Kanthi cara iki, sampeyan mung ngetik nilai pitch, preduli saka dawa panggung.Yen sampeyan pengin nyetel irama, deleng setelan Length ing ndhuwur.Elinga yen ngaktifake mode Komposisi nglewati fungsi utama input Gate Auxiliary supaya bisa nggunakake mode Komposisi keyboard eksternal.Video teknik referensi 1

Simpen pola --Last Played utawa Last Full

Yen sampeyan pengin nindakake cara komposisi non-deterministik, contone, sampeyan bisa nggunakake lapisan ijo lan biru kanggo nggawe owah-owahan bertahap sak puter maneh saka urutan, utawa nggunakake CV kanggo nambah modulasi external nganti sampeyan nemokake kombinasi sampurna. Usta nyimpen nilai-nilai pungkasan sing dimainake saka pola kasebut supaya sampeyan bisa ngelingi lan ngasilake maneh. Saben Usta muter tataran, nyimpen regane ing memori molah malih lan terus nganti playhead liwat maneh lan nimpa.Iki ngidini kanggo Uploaded 16 unsur sing terus-terusan dianyari, siji kanggo saben tataran lan saben trek, ngijini sampeyan kanggo pindhah menyang pola sembarang sawayah-wayah.Data sing disimpen kanggo saben tahapan sing diputer pungkasan yaiku nilai kabeh saluran (CV A, CV B, Gate A, Gate B) lan dawa panggung, lan data sing ana gandhengane karo Variasi Indeks, Rage, Warna Panggung disimpen. .Ana rong mode simpen, Pola Lengkap Terakhir lan Dimainake Terakhir, bedane sing sadurunge nganyari kabeh array ing pungkasan pola, dene sing terakhir nganyari unsur array lawas saben tahapan anyar diputer. nganyari array nalika mbusak.Kanggo ngakses nilai sing disimpen, pilih trek kanthi panggung sing pengin disalin liwat tombol lapisan lan priksa manawa sampeyan ana ing mode Sunting.Pilih pola sing dikarepake karo encoder pandhu arah banjur klik kaping pindho tombol Shift All kanggo Pola Lengkap Terakhir utawa tombol Kasar kanggo Puter Terakhir kanggo nggambarake asil ing pola sing dikarepake.Operasi kasebut bisa ditindakake sanajan Usta mandheg, lan digunakake nalika sampeyan pengin mbuwang pirang-pirang nilai lapisan utawa nambah salinan pola kasebut.Uga, kabeh nilai digandhengake karo tahap sing cocog lan mung bakal dibuwang menyang tahap kasebut.

TIP: Kabeh nilai 0 nalika modul diwiwiti.Yen sampeyan nimpa pola saiki, kabeh data sadurunge babagan Variasi (lapisan ijo lan biru) bakal ditindakake dening Usta tanpa kena pengaruh, mula urutan asil bisa beda karo sing disalin.Yen sampeyan pengin ndeleng urutan pungkasan diputer, nyetel Variasi Index lan Variasi Range kanggo kabeh 0s.Gunakake cara sing padha kanggo modulasi CV sing bisa digunakake.Contone, yen dump dieksekusi ing tengah pola sing dawane tahapan 8 nganti 16 yaiku 0, utawa yen toko dieksekusi sanalika sawise wiwitan, nilai dump panggung sing ora dimainake bakal dadi 0.

Pola rotasi

Nalika improvisasi karo unsur ranyono, sampeyan bisa nemokake sing malah yen sampeyan mungkasi munggah karo urutan sampurna, iku mati dening siji utawa loro orane tumrap sekolah.Kanggo ngatasi masalah kasebut, Usta ngidini sampeyan muter pola supaya pas karo trek liyane supaya titik wiwitan saka urutan sing ditemokake kanthi cara iki bisa diselehake kanthi bener.

Kanggo muter pola, tahan tombol Lacak lan operate enkoder navigasi ing sembarang arah.Sampeyan bisa ndeleng 16 orane tumrap sekolah muter nanggepi operasi, lan yen urutan muter, sampeyan bisa krungu asil langsung.Fitur iki ngganti dawa pola, nilai saluran, lan lapisan bebarengan.

Kloning

Tahap kloning

Kabeh data kanggo tahap tartamtu bisa dikloning menyang tahap liyane kanthi pola sing padha.Iki ngganti kabeh lapisan saka tataran target karo data sing ana ing sumber.Kanggo nindakake iki, tahan tombol Esc, pencet tombol Setel Kabeh, lan culake tombol loro kasebut.

Menu Clone Stage bakal katon ing tampilan kaya sing ditampilake ing gambar ing ndhuwur.Pisanan, pencet encoder tataran sing cocog lan ketik tataran sumber, lan tampilan bakal nuduhake nomer tataran (tataran 12 ing conto ing ngisor iki).

Saka kene, tiron data sumber kanthi mencet encoder panggung.Operasi iki bisa diulang kaping pirang-pirang sing dikarepake, lan siji tahap bisa dikloning dadi pirang-pirang tahapan.

Target kloning pungkasan dianyari ing tampilan kaya sing dituduhake ing ndhuwur. Sampeyan bisa metu saka menu Clone Stage sawayah-wayah kanthi mencet tombol Esc.

Kloning struktur

Struktur panggung (STRUCT) kayata lapisan, pola, lan trek uga bisa dikloning, lan lapisan lan pola mung bisa dikloning ing trek kasebut.Kanggo kloning struktur kasebut, tahan tombol Esc banjur pencet tombol Shift Kabeh, banjur uculake loro kasebut.

Tampilan kasebut nuduhake menu Clone Struct, nuduhake kabeh struktur sing bisa dikloning. Sampeyan bisa metu saka fitur Clone Struct sawayah-wayah kanthi mencet tombol Esc.

Kloning lapisan

Kanggo kloning lapisan pola kayata CV A, CV B, Length, Gate A, Gate B, tahan tombol lapisan sing pengin diduplikasi banjur pencet encoder panggung kanggo nemtokake pola sumber (Pola 1 yaiku Encoder 1 , Pola). 2 yaiku encoder 2, lsp).Kanggo ngakses pola 17 nganti 32, pencet terus tombol Shift Kabeh bebarengan.Sawisé iku, mencet encoder tataran liyane bakal clone lapisan milih saka pola sumber kanggo target.Ing conto ing ndhuwur, data Gate A pola 12 saka trek sing dipilih dikloning.Yen sampeyan menet encoder pola liyane, kloning menyang sawetara target bakal diulang tanpa kudu mbaleni prosedur kasebut.

Target kloning pungkasan dianyari ing tampilan kaya ing ndhuwur (14 ing conto).

Lapisan kloning silang

Sampeyan uga bisa kanggo clone lapisan kanggo CV utawa Gate saluran beda saka lapisan asli.Contone, sampeyan bisa ngkloning nilai CV A ing pola 1 menyang CV B ing pola 3 lan Indeks Variasi Gerbang B ing pola 15 menyang Gerbang A ing pola 22.Kanggo nindakake iki, pencet tombol CV utawa Gate target kanthi cara sing padha karo duplikat lapisan, banjur pencet encoder pola target.

Pola kloning

Kanggo kloning pola, penet encoder panggung pola sumber nalika menu Clone Struct ditampilake (Pola 1 yaiku Encoder 1, Pola 2 minangka Encoder 2, lsp.).Kanggo ngakses pola 17 nganti 32, tahan tombol Shift Kabeh.

Sawise iku, kanthi mencet encoder liyane, data pola sumber bakal dikloning menyang target sing dikarepake.Ing conto ing ndhuwur, pola 12 saka trek sing dipilih dikloning.Sampeyan banjur bisa clone menyang macem-macem target kanthi mencet encoder lan milih pola tanpa kudu mbaleni langkah.

Target kloning pungkasan bakal dianyari menyang tampilan kaya ing ndhuwur (14 ing conto).

kloning truk

Kanggo kloning trek, pencet tombol Track sing cocog nalika menu Clone Struct ditampilake lan pilih trek sumber.

Sawisé iku, sampeyan bisa clone data saka trek sumber menyang trek sembarang kanthi ngeklik ing trek sembarang.Ing conto ing ndhuwur, trek 1 dikloning.

Kanthi ngeklik trek kanthi berturut-turut, sampeyan bisa nggawe kloning menyang macem-macem target tanpa kudu mbaleni langkah kasebut.Target kloning pungkasan bakal dianyari menyang tampilan kaya ing ndhuwur.Elinga yen kabeh fitur kloning minangka suntingan sing ngrusak, padha karo suntingan panggung nggunakake saben encoder.

Langsung miwiti trek

Ngarang minangka tugas sing mbutuhake sawetara trial and error.Yen sampeyan ora seneng karo apa sing wis digawe, Usta ngijini sampeyan kanggo mbusak isi trek sawayah-wayah, tanpa kudu sesambungan kanthi manual utawa miwiti proyek anyar saka awal.Kanggo miwiti trek, pilih trek sing dikarepake, priksa manawa sampeyan ana ing mode Sunting Pola, banjur penet terus tombol Potelot suwene 3 detik.Iki mulihake trek sing dipilih menyang kahanan asline tanpa mengaruhi telung trek liyane.

Langsung miwiti lagu

Yen sampeyan pengin cepet ngatur pola ing urutan anyar, sampeyan bisa miwiti lagu uga.Kanggo mbukak, pilih trek banjur ketik mode Sunting Lagu.Banjur penet terus tombol potlot kanggo 3 detik kanggo mulihake nilai slot kabeh lagu kanggo 0.

Kontrol njaba

Papat jacks ing ndhuwur panel ngarep Usta darmabakti kanggo modulasi external, loro dirancang kanggo nampa pemicu external utawa gerbang, lan loro kanggo nampa CV external.Jack gapura njaba kanggo input jam external lan Play / Ngaso utawa Reset, input CVVarishift, Stage Shift, Gate Shift, Root Shift lan Pitch ShiftIku bisa individu routed kanggo papat modulations beda kanggo saben trek disebut.Papat modulasi kasebut diarani shift amarga kabeh kasebut nuduhake voltase mlebu kanggo nambah utawa nyuda setelan panggung.Kabeh modulasi kasebut ditrapake ing pungkasan panggung, kajaba Pitch Shift, sing mlaku ing wektu nyata sajrone panggung.

Input jam

Kanggo nggunakake sumber jam external, tembelan sinyal kanggo Input Jam banjur pilih Njaba ing pilihan Sumber Jam saka menu Track.Nalika nggunakake jam eksternal, pilihan Swing lan Rasio tansah kasedhiya, nanging kualitas efek gumantung saka jam eksternal sing stabil amarga diwilang kanggo saben tahapan anyar ing median impuls sadurunge. Yen sampeyan ora perlu Swing lan rasio liyane saka 1: 1, sampeyan bisa animate urutan karo pemicu acak utawa manual.

AUX pemicu / input gerbang

Usta wis input pambuka kanggo gapura external, ngijini sampeyan kanggo milih efek gumantung ing paramèter nuntun internal.Kanthi gawan, input iki ngreset urutan, nanging uga bisa digunakake kanggo nampa sinyal Run kanggo nyinkronake Usta karo hardware liyane.Setelan iki global lan bisa disetel saka Aux Target ing menu Project.

Reset

Nalika Aux Target disetel kanggo Reset, gapura patched kanggo input AUX nindakake fungsi padha tombol Reset ing manual, "Reset Apa (Stage utawa Pola)" lan "Reset On (Master, Lokal utawa cepet)". trek miturut setelan ".

Run

Papat opsi Run ing menu Aux Target kanggo kontrol Usta karo piranti liyane nalika nggunakake jam external.Ing kene, gerbang sing ditambal menyang input AUX duwe telung fungsi: Puter, Stop, lan Reset.Amarga saben piranti nduweni prilaku sinkronisasi sing beda-beda, Usta nawakake telung opsi sing beda:

CV Eksternal

Usta duwe rong input eksternal sing bisa digunakake kanggo modulasi, lan tujuan modulasi disetel liwat setelan menu tartamtu. Siji input bisa diutus kanggo sawetara opsi modulasi, lan kanggo ngaktifake modulasi CV external kanggo trek tartamtu, ketik menu Track lan gulung mudhun kanggo istilah Shift.Pilihan sing kasedhiya yaikuPitch Shift A, Pitch Shift B, Root Shift, Gate Shift A, Gate Shift B, Stage Shift, Vari Shift, Phase Shift, Pattern Shiftpunika.Pilih tujuan, pencet encoder banjur pilih sumber saka Ora Ana, Ext CV A, Ext CV B.

Pitch Shift

Opsi iki ngidini sampeyan nindakake shift pitch ing lapisan CV ing mode Pitch.Ing mode iki, input terus-terusan sampel lan skala menyang interval paling sempit sing kasedhiya ing skala sing dipilih (standar minangka semitone, bisa diganti).Saben wektu owah-owahan nilai kuantitatif, trek modulasi bakal nindakake owah-owahan pitch, sanajan sajrone puter maneh panggung. Yen Lapisan Variasi (Indeks lan Range) digunakake kanggo ngganti nilai panggung, iki dianggep Usta ing wiwitan panggung, sadurunge owah-owahan pitch, lan variasi kasebut sanajan owah-owahan pitch eksternal ngganti nilai kasebut. mlayu maneh sajrone panggung.Nilai sing diasilake diukur kanthi referensi menyang Skala, Root, lan Arah Kuantisasi sing digunakake. Ing conto utama C, nilai cathetan normal kanggo panggung kanthi nilai Rentang Variasi 2 (± 4 semitones) yaiku D. Tos koin sawetara variasi nemtokake semitone +2, lan nilai cathetan yaiku E.Yen owah-owahan pitch 0 ing wiwitan panggung, Usta bakal muter E. Yen CV dimodulasi saka 0V dadi 0.5V (+6 semitones) ing tengah panggung, owah-owahan pitch sing diasilake bakal ganti saka E + 6 semitones dadi A # lan bakal dikuantisasi dadi B utawa A miturut setelan Arah Kuantisasi . Sampeyan ora bisa nindakake Pitch Shift nalika nggunakake mode CV Raw.Contone, iku ndadekake liyane pangertèn kanggo nambah munggah voltase unquantized njaba Usta nggunakake modul 333.

Ngalih Root

Ing tujuan penugasan CV iki, sampeyan bisa ngganti rute Skala / Mode sing dipilih ing Quantization Dinamis (diterangake mengko).Contone, yen Locrian dipilih, CV sing mlebu bakal ngowahi rute lan nggawe Locrian sing beda kanggo ngitung melodi sing lagi aktif.Iki migunani banget kanggo nggawe mode cilik kanthi otomatisasi CV, lan nuntun CV sing padha menyang Root Shift lan Pitch Shift bakal ngasilake transpose sing akurat.Mesthi, yen ukuran sing dipilih iku kromatik, Root Shift ora bakal duwe efek sing katon.

Ngalih Gerbang

Parameter iki nambah utawa nyuda nilai gerbang sing Usta main ing panggung tartamtu nggunakake CV sing mlebu.Maneh, nilai minimal / maksimal yaiku 0 lan 16, lan yen definisi gerbang panggung yaiku 0 (dietung minangka istirahat), offset elektroda negatif ora duwe efek pendengaran lan gerbang panggung, tegese padha ditrapake nalika ngimbangi elektroda positif ditampa nalika nilai definisi 16.Sampeyan uga bisa nggunakake modulasi iki kanggo nyetel Nilai gerbang kanggo 0 lan bisu tataran tartamtu dening ngirim nutup kerugian elektroda negatif.

Ngalih Panggung

Modulasi iki ngganti nilai panggung saka papat saluran trek nalika njaga dawa panggung asli sing ditetepake ing urutan kasebut.Ing tembung liya, nalika playhead njaga struktur irama, isi melodi diganti miturut nilai-nilai panggung liyane ing ngisor pola kasebut. Yen Stage Shift diaktifake lan salah siji saka patang saluran dipilih, playhead pirus bakal nuduhake tataran target, yaiku, tataran pindah, lan yen parameter Length dipilih, iku normal Nampilake urutan orane tumrap sekolah ing.Tuladha: Tahap 4 nganti 4 dawane panggung 1 unit lan tahap 8 nganti 1 dawane panggung 9 unit.Ing operasi normal kanggo puter maneh loop, tataran 16 nganti 0 dimainake maneh menyang tataran 1.CV lan gerbang sing digawe minangka nilai sing disetel ing tahap kasebut. Stage Shift ora ngganti dawa tataran individu, nanging ngganti saben Nilai CV lan Nilai gapura karo salah siji saka tataran target, kang ditemtokake dening offset CV mlebu.Ing kasus iki, deteksi offset stabil kanthi nilai 8 bakal ngasilake pola dawa saka tahap 1 nganti 1, nanging nilai tahapan 2 nganti 1. Stage Shift ora mbentang pola, supaya saben asil shift luwih saka 8, nomer mbaleni saka tahap 3. Shift Stage diwilang adhedhasar owah-owahan panggung, supaya sampeyan bisa entuk shift utawa urutan tahapan aneh apa wae tanpa mengaruhi struktur irama sing digawe. Kanggo ngaktifake mode Stage Shift, pilih trek sing dikarepake, ketik menu, navigasi menyang Stage Shift lan pilih saluran CV sing pengin digunakake minangka sumber shift.

Ngalih variasi

Salah sawijining tujuan sing kasedhiya kanggo CV eksternal yaiku variasi CV A lan CV B, sing disetel kanthi manual ing lapisan biru.Opsi iki bisa kanthi otomatis nambah utawa nyuda rentang nilai sing bisa dipilih Usta yen parameter kemungkinan Variasi CV luwih saka 1.Kaya sing kasebut ing bagean Blue Gate Layer ing ndhuwur, Variation Range bipolar, kanthi CV positif nambah nilai panggung munggah lan mudhun lan CV negatif nyuda. Yen Peluang Variasi CV disetel dadi 0, modulasi iki ora ana pengaruhe.

Pola Ngalih

Urutan pola standar ing mode Pola bisa diganti sementara liwat Pola Kelingan utawa Pola Campuran, utawa struktur sing beda bisa ditetepake ing mode Lagu, nanging pola liyane kanthi otomatis digawe liwat Pola Shift. Sampeyan uga bisa nelpon.Fitur iki nggunakake CV eksternal kanggo ngowahi pola asli sing ngetutake pola saiki, lan ora bisa nelpon pola ing njaba Pola Loop sing ditetepake.Kanggo alasan sing padha, Pola Shift ora dirancang kanggo bisa digunakake ing Mode Lagu.Kanthi gawan, Usta ing mode Pola maju kanthi pola siji-sijine. Pola Shift nambah offset kanggo standar +1 prilaku.Contone, yen offset sing cocog karo nilai 1 ditrapake, Usta bakal ngliwati salah siji saka rong pola kasebut (1 nganti 2 lan 1 nganti 1).Uga, yen pola loop mung telung pola, Usta skip saka pola 3 menyang 3, banjur bali menyang 5, banjur bali menyang 3, 1, 3.Yen pola kasebut ana 2 pola lan ditrapake 1, offset anyar mesthi bakal ngasilake loop, mula Usta tumindak kaya-kaya mung ngubengi pola sing diwiwiti. Nalika Pola Shift diaktifake, fungsi tombol Reset diganti.Tinimbang ngreset daur ulang menyang pola pisanan, iku ngreset menyang pola pisanan lan pola karo nomer ditetepake dening Pola Shift.

Pangowahan Tahap

Usta ngijini sampeyan nggunakake CV external kanggo shift phase saka trek, sing posisi relatif kanggo wektu samesthine.Tegangan positif nggeser trek "konco beat" kanggo setengah unit wektu, nggawe efek rubato-kaya utawa tundha-kaya. Ing kauntungan gedhe saka Phase Shift iku ora mengaruhi jam, malah yen ngrasa kaya trek kalem mudhun.Yen CV mlebu bali menyang 0 utawa kabel dicopot, trek bakal langsung bali menyang posisi normal.Efek sing menarik bisa diarepake kanthi nggunakake offset manual, amplop, lan voltase acak kanthi jam.Video teknik referensi 1, 2, 3

Operasi tambahan

Saliyane operasi sadurunge, opsi ing ngisor iki kanggo nyunting sing luwih rinci diakses saka menu Project utawa menu Track.

Pilihan mode CV (Raw utawa Pitch)

CV A lan CV B kanggo saben trek bisa independen diatur kanggo operate ing mode Pitch utawa mode Raw.Iki rong mode dirancang kanggo nyukupi kabeh kabutuhan, gumantung ing ngendi voltase kontrol dikirim.Mode Jarak cocok kanggo aplikasi liyane sing nanggapi CV utawa V / Oct kanggo Jarak osilator, lan mode Raw cocok kanggo aplikasi liyane.Kanthi gawan, CV A disetel kanggo operate ing mode Pitch lan CV B disetel kanggo operate ing mode Raw.Kanggo ngganti, pilih trek sing dikarepake, penet encoder navigasi kanggo ngetik menu Track, banjur gulung menyang Mode CV A utawa Mode CV B.Pencet encoder maneh kanggo milih mode sing dikarepake, penet maneh encoder kanggo konfirmasi, banjur pencet tombol Esc kanggo metu saka menu. Nalika CV A utawa CV B disetel menyang mode Pitch, dashboard nuduhake ukuran, lan ing mode Raw nuduhake voltase ing millivolts.

Range CV

Usta nawakake pilihan kanggo individu ngatur saben output CV saben trek kanggo operate unipolar (kutub siji / 0V kanggo 10V) utawa bipolar (bipolar / ± 5V).Setelan iki bisa ditindakake preduli manawa output CV ana ing mode Pitch utawa mode Raw.Alesan kanggo pilihan iki yaiku nalika nyetel osilator menyang 440Hz, bisa uga migunani kanggo ngetrapake nilai negatif kanggo cathetan sing kurang, dene sing positif digunakake kanggo ngontrol potongan filter, umpamane. Iki amarga bisa uga migunani kanggo aplikasi CV sing dianggo mung karo Nilai saka.Kanthi gawan, kabeh paramèter disetel kanggo operate ing jembaré unipolar.Setelan iki 100% software gumantung, supaya sampeyan bisa nyetel setelan beda kanggo saben saluran trek lan nyimpen utawa kelingan saben project.Kanggo nyetel jembaré output CV trek, penet encoder pandhu arah kanggo ngakses menu Track lan gulung menyang CV A Range utawa CV B Range. Pilih jembaré output saka 0 / 10V utawa-/ + 5V, penet encoder maneh kanggo konfirmasi, lan pencet tombol Esc kanggo metu saka menu.Yen sampeyan kudu motong output CV tartamtu, waca manual.

Jembaré gapura

Kanthi gawan, nalika werna gerbang ijo, jembaré gapura (gapura = wektu kanggo tetep dhuwur) 2% antarane sudhut munggah loro gapura consecutive.Persentase iki bisa diganti individu kanggo Gates A lan B ing saben trek.Kanggo nindakake iki, pilih gtA% Jembar utawa gtB% Jembar saka menu Track lan nyetel menyang sembarang nilai.Jembar sing bisa disetel yaiku 50% nganti 10%.

Swing

Ing UstaswingSampeyan bisa nyetel swing independen kanggo saben trek liwat opsi.Sacara tradisional, ayunan minangka gaya ritmis sing ngowahi pola cathetan kaping wolu standar kanthi muter ketukan sing kuwat luwih dawa tinimbang ketukan sing lemah, nggawe rasa "mumbul".Umumé diputer ing blues utawa gaya jazz, iku uga alat efektif kanggo nambah alur kanggo music elektronik.Ora ana aturan tartamtu sing nemtokake rasio ayunan, yaiku hubungan antarane unsur pisanan lan kaloro saka rong cathetan kaping wolu sing dimainake ing ayunan kasebut.Swings biasane sawetara saka 8: 2 (ora ayunan) kanggo 8: 1 (cathetan pisanan burik cathetan 2, cathetan kapindho cathetan 1th), nanging rasio paling umum 1: Ing watara 3, pisanan cathetan seprapat lan kaloro cathetan kawolu, kang kaya triplet kawolu. Usta nindakake Swing kanthi tundha cathetan kapindho saben pasangan.Jumlah wektu tundha ditampilake minangka persentasi saka dawa cathetan.Contone, ing setelan 1%, cathetan kapindho dawane setengah, cathetan pisanan 1% maneh, lan rasio ayunan 8: 2.Nilai maksimal sing bisa disetel yaiku 16%, yaiku rasio ekstrem 2: 1.Iki ngluwihi gaya ayunan tradisional sing kasebut ing ndhuwur, menehi struktur irama sing luwih eksperimental. Parameter Swing bisa digunakake ing antarane rong unit kasebut. Yen dawa saben rong tahapan siji unit, efek bakal katon.Nalika dawa 1, efek ora bisa dikonfirmasi amarga swing miturut teori ana ing tataran.Yen dawane 4, ayunan bakal dumadi ing antarane unit pungkasan ing tahap pisanan lan unit pisanan ing tahap kapindho.Tegese, sampeyan mung bisa ndeleng ayunan yen paling ora siji saka rong tahapan minangka unit kanthi dawa aneh.Yen pola sing dipilih nduweni jumlah tahap sing genap, pola ayunan bakal mbaleni kanthi konsisten ing macem-macem puteran.Yen pola duwe nomer ganjil orane tumrap sekolah, Usta interpretasi tahap pungkasan minangka unsur pisanan saka pasangan cathetan, unsur kapindho minangka pisanan saka pola sakteruse, lan cathetan pisanan saka pola padha nalika looping.Asumsi pungkasan iki yaiku yen daur ulang kapindho ngowahi kabeh ketukan sing ringkih lan kuwat, sing nyebabake irama bolak-balik ing pola sing padha.

Data tataran saiki

Ing mode Pola utawa Kinerja Lagu, sampeyan bisa nyetel baris kaping lima ing dashboard kanggo nuduhake ing wektu nyata limang saluran panggung sing diputer playhead tinimbang tataran pungkasan sing diowahi.Kanggo ngaktifake pilihan iki, ketik menu Project, gulung menyang Show In Play banjur pilih Ya (bisa uga alon mudhun, supaya dadi standar ora).

Muter ing Tune

Roots lan Skala-Dynamic Quantization

Nalika ukuran dipilih ing mode Pitch, nemtokake cara kanggo quantize semitones adhedhasar 1V / Oct, gumantung ing cathetan ROOT (ing mode Raw, cathetan ROOT milih lan ukuran digatèkaké lan quantize dileksanakake. ora).Kanggo nyetel cathetan oyod trek, klik tombol Track banjur pencet encoder navigasi sapisan kanggo ngetik menu Track.Banjur gulung menyang bagean ROOT saka menu banjur pencet Encoder maneh kanggo ndeleng opsi.Pilih cathetan oyod saka skala banjur pencet encoder kanggo konfirmasi.Banjur gulung mudhun menyang bagean Skala menu banjur pencet Encoder kanggo ndeleng pilihan skala.Pilih ukuran apa wae banjur pencet encoder kanggo konfirmasi.Uga, 4 jinisArah KuantisasiSampeyan uga bisa milih salah siji saka, lan nilai quantize saka voltase input ana ing skala dhasar sing dipilih (eg 1 padha temperamen), ing jinis skala tartamtu (eg major pentatonic 12), lan ing. .

  • Near Up: Temokake sing paling cedhak ing skala dhasar sing dipilih.Mulai karo sing paling dhuwur, priksa sing paling ngisor, banjur sing paling dhuwur kaloro, sing paling ngisor kaloro, lan sateruse nganti sampeyan nemokake sing paling cocog karo jinis skala sing dipilih.
  • Near Down: Temokake sing paling cedhak ing skala dhasar sing dipilih.Diwiwiti saka sing paling ngisor, banjur sing paling dhuwur, banjur sing paling ngisor, sing paling dhuwur kaloro, lan sateruse nganti sampeyan nemokake sing cocog.
  • Munggah: Temokake sing paling cedhak ing skala dhasar sing dipilih.Tansah ngunggahake nada lan nglirwakake kabeh semitone sing sithik.Baleni mriksa siji skala, kapindho, katelu lan sateruse nganti sampeyan nemokake sing cocog kanggo jinis skala sing wis dipilih.
  • Mudhun: Temokake sing paling cedhak ing skala dhasar sing dipilih.Tansah nyuda nada lan nglirwakake kabeh semitone dhuwur.Baleni mriksa mudhun siji skala, kaloro, katelu, lan sateruse nganti sampeyan nemokake sing cocog kanggo jinis skala sing wis dipilih.

Kanggo ngatur setelan, gulung menyang bagean Quantize saka menu, penet Encoder, lan mriksa pilihan.Pilih opsi apa wae banjur pencet Encoder maneh kanggo konfirmasi.Kabeh cathetan sing digawe dikuantisasi miturut papat aturan kasebut.Kajaba iku, ing tataran ngendi Variation Range diaktifake, ana uga fungsi trep kayata ngirim asil variasi kanggo quantizer kanggo output skala sing konsisten cocog setelan quantize dipilih.Video teknik referensi 1

Microtonalities-Microtonal

Usta ngidini sampeyan milih divisi oktaf musik microtonal sing beda karo standar 12-EDO (Divisi Equal of Octave) kanggo komposer eksperimen liyane, 12-EDO, 15 -EDO, 19-EDO, 22-EDO kasedhiya.Kanggo milih pamisah oktaf sing beda, bukak menu Track banjur gulung mudhun menyang bagean Nada Per Oct.Nilai awal yaiku "24EDO", yaiku temperamen sing padha karo Barat.Ing setelan iki, pilihan Skala lan Root nemtokake jumlahe kaya sing kasebut ing ndhuwur.Yen sampeyan milih pilihan liyane, ukuran lan oyod bakal dipikolehi saka item menu ing ngisor iki, gumantung saka jumlah cathetan saben oktaf sing dibutuhake.Contone, yen Tones Per Oct disetel menyang 4EDO, pilihan sing disetel ing Root 12 lan Skala 19 (Root 19, Scale 19, Root 15, Scale 15, Root 19, Scale 19, Root 22, Scale 22) bakal nyebabake skala Saben rute wis ditemtokake. Usta nawakake macem-macem timbangan prasetel, nanging sampeyan uga bisa nemtokake nganti papat timbangan adat kanggo saben pamisah oktaf. Konten sing disetel ing Arah Kuantisasi ditrapake kanggo kabeh divisi oktaf sing dipilih. Milih 24 utawa luwih pamisah oktaf bakal ngganti sistem umpan balik visual Stage Arc.Sawise tekan cathetan kaping 24 kanthi ngoperasikake encoder lan nguripake LED Stage Arc kaping 4, nganti cathetan pungkasan (cathetan 12, 11, 11, 1), LED sabanjure dipateni kanthi mateni LED sabanjure. interval ditampilake.Banjur LED liyane murup ing sisih tengen lan oktaf sabanjure diwiwiti saka wiwitan. Yen sampeyan terus tombol Coarse, encoder bakal tansah mindhah Nilai tataran dening siji oktaf saben klik, lan yen sampeyan terus tombol Nggoleki, bakal tansah ngalih Jarak ing sen.

TIP: Nambah setelan EDO ora ngganti jumlah cathetan sing Usta bisa muter, saéngga nyuda jembaré oktaf.Contone, yen sampeyan milih 24EDO, kisaran USTA bakal 10 oktaf tinimbang 5 oktaf.

Pergeseran pitch eksternal bisa uga, nanging standar 1V / Oct ora ditrapake.Ing mode microtonal iki, preduli saka divisi oktaf,1 / 12V cocog karo siji skala.Ing tembung liya, yen sampeyan nindakake shift pitch kanthi keyboard standar V / Oct, melodi saka siji nada mikrotonal bakal owah yen semitone ing ndhuwur. Yen sampeyan milih 1EDO, loro oktaf ing keyboard cocog karo siji oktaf ing Usta.Interval 1 / 24V iki uga kasedhiya ing mode Komposisi liwat pengontrol eksternal, ing ngendi sampeyan ngetik microtonal kanthi saben tombol ing keyboard standar V / Oct.

TIP: Yen sampeyan ngganti divisi oktaf sawise nggawe melodi kanthi setelan 12EDO, melodi sing sampeyan lebokake bakal bener, nanging bakal ditambahake menyang 12 cathetan pisanan saka skala anyar.Kanggo ndeleng melodi asli, mung bali menyang 12EDO asli.

Skala khusus

Usta ngidini sampeyan nggawe timbangan khusus sing bisa digunakake kanggo ngitung saliyane timbangan sing dibangun.Sampeyan bisa nggawe nganti 4 timbangan kanggo saben divisi oktaf, kanthi total 20 timbangan asli.Operasi iki mbutuhake nggawe file .csv ditulis ing kertu SD, supaya iku kudu dileksanakake ing komputer. Editor teks fleksibel kaya Atom disaranake kanggo nggawe file .csv, sing editor teks lan pemroses tembung liyane ora bisa maca, kayata format teks. Iki amarga bisa nambah data sing dibutuhake menyang file kasebut. File .csv kudu digawe nganggo 1 baris, 4 baris kanggo saben ukuran khusus.Saben baris kasusun saka digit consecutive, mung 0s lan 1s, lan kudu dipisahake dening titik koma (;).Angka kasebut nggambarake semitones lan bisa uga bener (1) utawa dilewati (2) sajrone proses kuantitatif.Angka kasebut yaiku 12 digit ing skala 12 nada, 15 digit ing skala 15 nada, lan nganti skala 24 cathetan.Aja ngetik spasi ing antarane nomer lan titik koma, lan aja ngetik titik koma sawise digit pungkasan.Gambar ing ngisor iki minangka conto nggawe file .csv kanthi papat skala 4-nada khusus, skala pertama kromatik, nomer loro yaiku mayor, nomer telu cilik, lan nomer papat kromatik.

File kasebut kudu rampung ing 4 baris supaya Usta bisa maca file kanthi bener.Yen sampeyan pengin nggawe kurang saka papat timbangan adat, ngatur kabeh garis ekstra karo 4s, nemtokake chromatics, etc.Yen ora ana interval ing pungkasan saben baris, diganti karo 1 lan nilai sawise digit pungkasan digatèkaké.Yen file wis rampung, simpen kaya ing ngisor iki.

 

Nyalin file disimpen bener kanggo ROOT saka kertu SD lan masang kertu menyang slot ing mburi Usta.Nalika sampeyan nguripake, Usta bakal mbukak file kanthi otomatis lan ukuran sing digawe bakal kasedhiya ing sisih ngisor menu Track, ing bagean Skala saben bagean oktaf, minangka User 1, User 2. Yen file .csv ora ditemokaké ing kertu SD, utawa file dimuat ora bisa maca, papat timbangan panganggo bakal diganti karo ukuran chromatic dhisikan Usta.

Setelan swara referensi

Cara tradisional, 0V standar kanggo pelacakan V / Oct dianggep minangka C. Standar V / Oct relatif tinimbang absolut, lan referensi voltase gumantung saka frekuensi tuning osilator sing digunakake ing 0V, dadi 0V = C bisa uga A utawa luwih disenengi. ..Mulane, Usta ngidini sampeyan nemtokake nada referensi saka menu Project kanggo saben proyek.Setelan iki mung referensi visual, nanging sampeyan bisa nggawe lan ngatur ing lingkungan sembarang.Ngganti setelan mung bakal ngganti nilai cathetan sing bakal ditampilake CV A utawa CV B ing tampilan kanggo trek sing nggunakake CV A utawa CV B ing mode Pitch, panggung sing diowahi pungkasan lan panggung sing lagi diputer.Kanggo nyetel nada referensi, bukak menu Project, gulung menyang "0V is" banjur pilih C utawa A.

Temperamen khusus

Biasane Usta mbagi oktaf dadi watek sing padha.Tegese, interval antarane pitches seragam ing skala, preduli saka jumlah pitches saben oktaf.Kanthi unit iki, sampeyan bisa nggawe tuning khusus lan nyetel interval timbangan tartamtu kanggo entuk temperamen sing luwih "sampurna", kayata 3 derajat utawa 5 derajat.Prosedur mbutuhake file .csv kanggo saben pamisah oktaf (12, 15, 19, 22, 24 interval), padha karo prosedur persiyapan ukuran adat, lan ukuran adat kasedhiya minangka pilihan ing Tones Per Oct bagean menu. bakal.Kanthi gawan, ora ana file sing dimuat ing kertu SD lan item menu kasebut minangka salinan setelan EDO sing cocog. File .csv kudu digawe kanthi 1 baris, 4 baris kanggo saben setelan khusus, saben baris kudu diwakili dening seri nomer ing sen sing makili tuning offset saka EDO, kanthi nilai saka -50 nganti + antarane 50.Nomer kudu dipisahake kanthi titik koma (;), nganti 12 ing skala 12 nada, 15 ing skala 15 nada, lan nganti 24 cathetan.Ora ana spasi sing digunakake ing antarane nomer lan titik koma, lan ora ana titik koma sing diketik sawise nilai pungkasan.

TIP: Ing mode Komposisi, iki diganti dening EDO standar lan ora bisa dikonfirmasi.Kanggo ndeleng efek, nyetel Usta kanggo Sunting utawa mode Playback.

Conto ing ngisor iki nuduhake siji baris ing file .csv kanggo temperament adat 12 muni.

Ing conto iki, kaloro utama munggah 2 sen, katelu utama mudhun 5 sen, katelu utama munggah 3 sen, lan katelu utama mudhun 7 sen. File kasebut kudu rampung ing 5 baris supaya Usta bisa maca file kanthi bener.Yen sampeyan pengin nggawe kurang saka papat temperaments adat, sampeyan bisa nggunakake 4 kanggo kabeh baris isih.Yen ora ana nomer ing pungkasan saben baris, diganti karo 0 lan nilai ekstra digatèkaké.Yen file wis rampung, simpen kaya ing ngisor iki.

Priksa manawa file wis disimpen kanthi bener lan nyalin menyang kertu SD.Nalika sampeyan nglebokake kertu menyang slot ing mburi Usta lan miwiti Usta, file kasebut kanthi otomatis dimuat lan temperamen khusus sing digawe yaiku 12User1, 12User2, 12User3, 12User4, 15User1, 15User2 .. ing Tones Per Oct bagean saka Menu trek. Bakal kasedhiya minangka.

Temperamen Absolut utawa Relatif

Sawise nemtokake tuning, sampeyan bisa milih carane Usta ngetung kuantitatif.Ana rong pilihan kanggo milih saka, pisanan Absolute adhedhasar nilai cathetan 2V lan kaloro relatif kanggo cathetan ROOT dipilih ing saben pamisah oktaf.Iki diwenehake amarga temperamen tartamtu bisa uga dibutuhake kanggo macem-macem lagu kanthi tombol sing beda.Kanggo nyetel pilihan iki, ketik menu Project, gulung mudhun menyang bagean Temperament banjur pilih Relatif utawa Absolute minangka prilaku standar.Setelan iki uga global lan ora mung kanggo proyek tartamtu.

TIP: File .csv sing digawe kanggo ukuran lan temperamen minangka parameter global.Iki tegese bakal dimuat saben wektu, ora disimpen ing saben project.Yen sampeyan butuh ukuran utawa temperamen tartamtu kanggo saben proyek, aja ngganti karo file .csv.