Skip
Pengiriman domestik gratis luwih saka 15,000 yen | FREE DHL SHIPPING WORLDWIDE FOR ORDERS 30K + yen: Details
Pengiriman domestik gratis luwih saka 15,000 yen | FREE DHL SHIPPING WORLDWIDE FOR ORDERS 30K + yen: Details

Frap Tools Falistri

¥ 49,900 (¥ 45,364 ora kalebu pajak)
Prosesor / Pengembang Sinyal Pantai Barat kanthi Fungsi Praktis saka Perspektif Kontemporer

Format: Eurorack
Lebar: 18HP
Ambane: 38mm
Saiki: 170mA @ + 12V, 170mA @ -12V
Manual Pdf (Inggris)

Ing saham. Ing Simpenan: Kapal langsung

CIRI MUSIK

Frap Tools Falistri minangka manajer gerakan serbaguna kanthi analog sing dirancang kanggo generasi lan suntingan voltase. Falistri kira-kira dipérang dadi patang bagean, bagean ndhuwur panel yaiku rong generator fungsi, sisih ngisor panel yaiku divider frekuensi cascaded dual lan linear liwat limiter, lan multiplier quadrant (ring modulator). Terdiri saka. 

CARA MENGGUNAKAN

Panel ngarep Falistri diwenehi kode warna kanthi bagean fungsi.Kajaba iku, kanthi menehi tandha input / output sinyal sing ana gandhengane karo saben parameter lan garis burik utawa garis padat sing nuduhake path sinyal sing normal, operasi sing dikarepake bisa ditindakake kanthi lancar. 

Interface

 
Panjelasan saben bagean ditampilake liwat mouse

 

Fungsi generator

Kaloro generator dirancang kanggo menehi fungsi sing dibutuhake kanthi cepet lan intuisi, lan nyedhiyakake akeh input lan output sing ngidini sampeyan ngowahi wektu lan pemicu kanthi dinamis.Fitur paling gedhe ing desain iki yaiku metode manajemen bentuk lereng ing ngisor iki.

  • Suwene bentuk bebas - Nalika mbentuk amplop, sampeyan bisa milih bentuk slope kanthi bebas saka logaritma dadi linear utawa eksponensial tanpa ngowahi angka wektu Rise lan Fall sing dibutuhake (wektu loop nalika digunakake minangka osilator).
  • Bentuk kasebut bisa diatur kanggo saben tahap - Bisa disetel menyang Logarithmic Rise lan logaritma Fall, linear Rise lan logaritma Fall, utawa kombinasi mode liyane.Amarga kontrol bentuk terus-terusan beda-beda, bisa uga ana campuran ing antarane bentuk kasebut, lan ngukir swara sing jero bisa uga minangka voltase kontrol lan uga sumber audio.

kaping

Wektu kanggo saben tahapan disetel nganggo tombol Rise and Fall. Tombol Bangkit nyetel wektu sing dibutuhake supaya fungsi kasebut tekan level maksimal, lan tombol Tombol nemtokake wektu sing dibutuhake kanggo "istirahat" fungsi sawise tahap munggah (ing mode Transient) utawa sawise Hold (ing mode Hold) ..Parameter kasebut bisa dimodulasi kanthi individual ing CV sing nggunakake jacks sing cocog.Voltase positif apa wae bakal nambah nilai tombol lan voltase negatif bakal mudhun.Parameter kasebut disambungake karo Rise CV In lan Fall CV InV / OctUga bisa dimodulasi kanthi bebarengan kanthi input.Input iki bisa ngelawan input CV individu.Voltase ing elektroda positif nyuda wektu lan voltase ing elektroda negatif mundhak.Kanggo operasi sing sampurna ing oktaf sing beda-beda, sampeyan bisa nggunakake kaya Konverter V / Okt kanthi njaga tahapan Bangkit lan Tiba kanthi nilai sing padha.Link video referensi1, 2, 3

Saklar Wektu Timbangan timbangan Munggah lan Tiba saben generator, koefisien wektu kaloro tahapan kasebut. Rong tombol manual lan input pemicu / gerbang eksternal kasedhiya ing telung mode:

  • Loop --Micu wiwitan Munggah ing pungkasan tahap Gugur.Ora mbutuhake input pemicu, nanging yen bakal, pemicu bakal munggah maneh. Cocog kanggo digunakake minangka LFO utawa osilator.
  • Swara - Ing wiwitan tahap munggah, sinyal pemicu / gerbangMung transisi saka ngisor dadi dhuwurDigunakake lan tataran Tiba kanthi otomatis dipicu ing pungkasan Bangkit.Fungsi Munggah-Tiba, utawaADBisa digunakake minangka amplop.
  • terus - Transisi sithik pemicu / sinyal gerbang digunakake kanggo miwiti tataran Munggah, lan tahap Gugur minangka sinyal pemicu / gerbang.Transisi saka dhuwur menyang ngisorDipicu dening.Nalika sinyal sing nyebabake fungsi kasebut ing negara "dhuwur (1.5V utawa luwih dhuwur)" luwih dawa tinimbang tahap Munggah, fungsi sing diasilake duwe tahapan "Tahan".AHRBakal dadi amplop. Wektu Hold minangka bedane antarane jembar gerbang lan wektu Bangkit, lan tahap Gugur dipicu nalika gerbang kurang.Nalika saklar Transient utawa Hold, mode Play dadi Loop kanthi masang voltase positif menyang jack input Trigger / Gate.Input sinyal tarif audio kanggo efek eksperimen sing luwih akeh.Uga, input Force Loop meksa mode Loop to Play kanthi gerbang = input dhuwur tanpa preduli posisi switch.Link video referensi

Bentuke

Bentuk saben tahapan bisa ditampilake kanthi beda ing antarane telung bentuk kasebut, saka logaritma nganti linear nganti eksponensial, nggunakake tombol cilik ing ngisor saben tombol wektu.Titik penting ing kene yaiku pangowahan bentuk bebas saka faktor temporal, sing beda tanpa ngganti durasi envelope utawa LFO, lan tanpa kena pengaruh nada nalika digunakake minangka osilator. Iki tegese sampeyan bisa muter gelombang kanthi bebas .Link video referensi

Trig lan Mode

Amplop kasebut bisa dipicu kanthi manual utawa nganggo sinyal eksternal liwat input Trigger / Gate lan tombol Trigger / Gate.Kanggo rincian babagan nilai ambang sinyal pemicu lan sinyal gerbangIng manualtulung delengen.Sembarang sinyal retrigger sajrone aktivasi fungsi ngelingake tahapan fungsi Rise.

  • Yen fungsine wis ana ing tataran Munggah, ora bakal ana pangowahan 
  • Yen fungsine minangka tahapan Tahan, ora bakal ana pangowahan
  • Yen fungsine minangka tahapan Musim Gugur, mula bakal bali munggah maneh saka level nalika rampung tataran Gugur.
  • Yen fungsine minangka tahap Rest, bukak fungsi anyar

Falistri minangka generator inti segitiga kanthi tataran pembentuk gelombang sing ditrapake sawise inti, nyebabake retrigger sajrone tahap Fall lan sawetara diskontinuitas sing menarik nalika nggunakake bentuk gelombang non-linear. Bakal kedadeyan.

Retrig Alternatif Hijau (Ngaso)

Green, generator nomer loro nyedhiyakake fitur unik sing bisa diaktifake kanthi ngalih ing sisih mburi modul.

  • Kanggo Munggah(Posisi ndhuwur) - Operasi sing padha karo generator kuning 
  • Ing Ngaso(Posisi ngisor) -Retrig mung ditampa nalika generator ana ing tahap Rest.

Fungsi On Rest minangka generatorOsilator sadurungeBisa digunakake kaya.Fitur iki kira-kira njaga komponen spektral saka fungsi sing dirancang ing sawetara cathetan, lan yen periode "budak" iki luwih dawa tinimbang periode "master", divisi frekuensi frekuensi eksternal sing digunakake kanggo pemicu (/ 2, / / ​​3, / 4, / n ...) wis rampung.LED Trig / Gate ora madhangi nalika generator ijo disetel menyang On Rest lan mode Play disetel menyang Transient.Kanggo ndeleng manawa generator disetel menyang To Rise or On Rest, atur generator menyang mode Transient banjur pencet tombol Trig / Gate. Yen LED murup, sampeyan bisa ndeleng manawa disetel menyang To Rise, lan yen ora padhang, lampu kasebut disetel menyang On Rest.Nalika operasi ing mode Quadrature, bakal ing mode To Rise preduli saka posisi switch.Link video referensi

hasil

Saben generator duwe 2 output gerbang lan 3 output CV, kanthi total 5 jinis output.

  • Output CV Bipolar: Kisaran ± 5V. Cocog kanggo digunakake minangka osilator kanggo LFO lan tarif audio.
  • Output CV unipolar: 0 / + 10V.Cocog kanggo amplop umum, lsp.
  • Output CV nganggo barter Athenu: Luwes kanggo polaritas lan amplitudo saka 0 nganti + 10V utawa 0 nganti -10V.Link video referensi1, 2
  • EOR (Pungkasane Bangkit) Output Gerbang: Output gerbang ing pungkasan panggung Munggah
  • Output Gerbang EOF (Akhir Musim Gugur): Output gerbang ing pungkasan tahap Gugur

Kuadrat

Aktifake mode Quadrature kanthi nyetel saklar sing diwenehi label "Q" menyang posisi sing bener. Quadrature minangka fitur khusus sing nggawe fungsi sing luwih rumit kanthi nyambungake tahapan rong generator, lan bisa dianggep minangka sepasang amplop sing tahapane gumantung saben liyane.Tuladhane:

  • Siklus wiwitan → Generator kuning wiwit Bangkit
  • Munggah Kuning rampung → Ijo diwiwiti Bangkit / Kuning Ditahan
  • Bangkit Ijo rampung → Kuning wiwit Tiba / Ijo Ditahan
  • Gugur Kuning rampung → Ijo wiwit Gugur / Kuning dadi Istirahat
  • Green End end → Siklus pungkasan

Kanggo mbukak Quadrature, atur Q-switch menyang posisi sing bener banjur atur generator ijo menyang mode Hold.Iki bakal menehi telung asil beda adhedhasar mode operasi generator kuning.

Kuning ing Loop: Loop type Quadrature sing kanthi otomatis diwiwiti maneh saka panggung Munggah kuning ing pungkasan musim gugur ijo

Kuning ing Transien: Siklus Quadrature Tunggal

Kuning ing ditahan: Ing siklus Quadrature siji, tahap Hold kuning gumantung saka wektu Rise ijo lan dawa impuls / gerbang kanggo micu generator kuning. Mode kuadratur mateni fitur On Rest ijo, kaya sing dijelasake ing bagean On Rest.

ADSR

Nalika Quadrature diaktifake, sampeyan bisa nggawe amplop kayata ADSR lan AHDSR kanthi nyetel level relatif karo output Max lan Athenuverter.AttackBisa dikendhaleni kanthi Bangkit Kuning,terusYen dibutuhake, jelasake nganggo Rise ijo lan Hold kuning (kuning = Mode Hold).Ing wiwitan musim gugur kuning, generator ijo bakal ing mode Tahan nganti amplop kuning tekan titik pungkasan.Tingkat Tahan ijo disetel karo Athenu Barter.Nalika level Gulung kuning luwih dhuwur tinimbang level Hold ijo, amplop kasebutDecayBakal dadi panggung.Nalika level tataran Tahan ijo luwih dhuwur tinimbang Musim Gugur kuning, amplop kasebut bakalNyonggoKetik panggung lan atur wektu kanthi wektu Gugur kuning.Nalika musim gugur kuning rampung, amplop disetel kanthi wektu Gugur ijoreleaseMiwiti panggung.Link video referensi1, 2, 3, 4

Fungsi Prosesor

Divider Frekuensi Cascaded Dual

Saben prosesor kasebut, uga dikenal minangka sandal jepit, utawa prosesor sub-oktaf, ngganti kahanan logis saben-saben ndeteksi transisi sedheng menyang dhuwur.Sirkuit DCFD ndhuwur lan ngisor wis semi-normal kanggo entuk 2/1 lan 2/1 output saka sinyal input siji.Kanthi nyetel pilihan pamilih sawetara output menyang posisi ndhuwur, sinyal unipolar (4V / + 0V) digawe, lan ing posisi ngisor, sinyal bipolar (± 10V) digawe.Nalika nggunakake sinyal audio minangka inputGenerator oktaf sub(Operator kudu gelombang persegi utawa gelombang pulsa).Nalika sinyal jam inputPamisah jamBisa kaya.Nalika sinyal pemicu input, output mesthi dadi gerbang.Iki amarga sirkuit flip-flop njaga kahanan dhuwur utawa kurang nganti ndeteksi masukan pinggiran sing anyar.Sampeyan uga bisa nggawe urutan gerbang ambane variabel kanthi nggunakake jam acak saka SAPEL, lsp.Ing conto ing ngisor iki, jam digunakake kanggo input, lan frekuensi jam 1/2 lan 1/4 dipikolehi.

Tuladha ing ngisor iki njupuk jam acak minangka input.

Conto pungkasan njupuk bentuk gelombang wavy persegi panjang minangka input tarif audio lan output -1 lan -2 oktaf.

 Link video referensi1, 2

Multiplier kaping papat

Four-Quadrant Multiplier (4QM) minangka sirkuit sing nambah loro sinyal siji-sijine. Mirip karo VCA, nanging bedane utama yaiku kanthi bebas nggabungake polaritas positif lan negatif kanthi input sinyal bipolar menyang loro input.iki yaikuModulator dering,Modulator imbangま た はLiwat Zero VCASampeyan uga bisa nganggep minangka.Iki nduweni linearitas banget lan bandwidth 20KHz utawa luwih saka DC, lan asil operasi gumantung banget karo sumber sing digunakake. Saka loro jack input 4QM, input ndhuwur 2 semi-normal kanggo output unipolar generator kuning lan input ngisor 1 semi-normal kanggo output unipolar ijo.Iki uga ngidini sampeyan nggunakake kuning minangka amplop lan ijo minangka sumber audio tanpa nggunakake kabel tambalan. Tombol Level mengaruhi output sakabèhé kanthi nyetel jumlah loro sinyal kasebut.Kajaba iku, papat matrik LED nuduhake kuadran sing saiki digunakake.Input 2 mindhah LED kanthi vertikal (dikurangi ing ngisor, plus ing sisih ndhuwur), lan input 2 mindhah LED kanthi horisontal (dikurangi ing sisih kiwa, plus ing sisih tengen).

Modulasi Amplitude & Modulasi Dering (2 vs 4 kuadran)

Nalika salah sawijining sinyal sing digunakake yaiku bipolar lan liyane unipolar, 4QM kanthi efektif tumindak kaya VCA linier.Iki minangka tumindak standar, sing tegese yen generator ijo tumindak dadi osilator, generator kuning bakal ngontrol amplitudo.Setelan iki ngidini sampeyan nggunakake Falistri minangka swara synth sing gampang nanging gampang digunakake.Link video referensi

Yen sampeyan uga nyetel generator kuning dadi tarif audio, Falistri bakal nggunakake Modulasi Amplitude (AM) ayo wiwiti. AM uga dikenal minangka modulasi ora seimbang.Iki amarga salah siji saka loro sinyal kasebut yaiku elektroda positif lan mung digunakake loro saka papat kuadran pesawat Cartesian virtual.Minangka asil modulasi amplitudo, sinyal kanthi frekuensi diarani "sideband" dipikolehi nalika njaga frekuensi operator.Yen kaloro sinyal kasebut minangka gelombang sinus murni, bakal ana loro saka sideband iki.Yaiku, jumlah lan bedane frekuensi operator lan modulator, amplitudo kasebut gumantung saka jumlah modulasi, nanging ora ngluwihi setengah ampli operator.Yen frekuensi modulator luwih dhuwur tinimbang frekuensi operator lan bedane frekuensi negatif, sampeyan bakal krungu fase dibalikke.

Yen kaloro sinyal kasebut bipolar, Falistri nindakake "modulasi seimbang" sing nggunakake kabeh papat kuadran (kombinasi polaritas positif lan negatif) sing diarani modulasi dering (RM). Asil RM meh padha karo AM, kajaba RM nahan frekuensi operator lan sideband minangka output sing mung bisa dirungokake.Ing kasus iki, amplitudo bakal padha karo amplitudo operator.Link video referensi

Bagean 4QM ing panel ngarep duwe trimmer cilik.Iki migunani kanggo nyetel amplop unipolar sing mudhun nganti nol lan level nol kanggo digunakake, nyuda offset DC sing nyebabake atenuasi urutan sing kurang.

Limit Linear Slew

Limit Linear Slew nalika nggunakake CV jumlahPortamentoUtawaNgleyangUga dikenal minangka.Bagean iki ngalusake kabeh jinis transisi voltase kanthi mandhiri ngontrol munggah lan mudhun saka sinyal sing mlebu.Tombol kiwa nyetel voltase munggah ing tambalan, tombol tengen nyetel voltase sing mudhun, lan asile dikirim menyang output. Rong LED mbantu sampeyan mriksa status operasi prosesor.

 

x