Skip
Pengiriman domestik gratis luwih saka 15,000 yen | FREE DHL SHIPPING WORLDWIDE FOR ORDERS 30K + yen: Details
Pengiriman domestik gratis luwih saka 15,000 yen | FREE DHL SHIPPING WORLDWIDE FOR ORDERS 30K + yen: Details

4ms Ensemble Oscillator (EO) (Black)

¥ 37,900 (¥ 34,455 ora kalebu pajak)
VCO polyphonic unik kanthi konfigurasi harmonik lan penghubung

Format: Eurorack
Lebar: 16HP
Ambane: 25mm
Saiki: 114mA @ + 12V, 45mA @ -12V
Manual (Inggris)

Perangkat kukuh paling anyar yaiku https://4mscompany.com/enosc Sampeyan bisa download saka.

Ing saham. Ing Simpenan: Kapal langsung

CIRI MUSIK

Oslillator Ensemble (EO) nggabungake 16 osilator gelombang sine kanthi bentuk gelombang kayata sintesis aditif, FM, distorsi fase, lan gelombang ing cara novel kanggo nggawe nada sing unik lan terintegrasi sing ora mbedakake abot lan kord. Modul swara polyphonic kanthi pendekatan sing beda.

Ing EO, frekuensi saben osilator gelombang sinus diwenehake kanthi cara sing unik kanggo "skala" yaiku kothak frekuensi sing disetel internal. "Skala" ing kene kalebu skala minangka skala, nanging tingkat kebebasan ing setelan luwih akeh. Pangguna uga bisa nemtokake skala, lan sapiturute, ing endi jambon integer diantrekake. Amarga fitur iki, aku luwih apik kanggo nyintesis zona abu-abu, sing bisa diarani nggawe timbre kanthi sintesis aditif lan nggawe penghubung. Fitur liyane kaya ing ngisor iki.

  • DipilihUkuranNganti 16 osilator adhedhasar gelombang sinus sing ana hubungane karo pitches sing beda
  • 3 timbangan sing dipérang dadi 30 klompok bisa ditulis nganggo pangguna
    • 12TET: Sambungake kabeh cathetan kanggo tindak tandhing sing padha
    • Octave: Cathetan ora diitung lan diulang ing octaves
    • Gratis: Cathetan ora diwilang lan baleni ing interval antarane cathetan paling murah lan paling dhuwur
  • Programming skala khusus kanthi metode prasaja nggunakake keyboard utawa CV / keyboard GATE (sinau)
  • TeluTwist Efek penyisihan phase
  • TeluWarp Efek penyimpangan gelombang
  • Dumadi saka telung algoritmaCross FMModulasi antara osilator
  • Output Mono / stereo kanthi algoritma panning sing bisa dipilih
  • Kanthi algoritma sing bisa dipilihbekuPembekuan sawetara frekuensi osilator kanthi fungsi
  • Loro input 2v / oct:Jarak(Sawise ngitung) lanROOT(Sadurunge ngitung)
    • Ketepatan suhu, suhu stabil, 8 octave range (-2V nganti + 6V) Bisa kalenisasi karo keyboard wae
  • 6 masukan bipolar CV (-5V nganti + 5V)
  • Loro input gapura kanggo ngotomatisasi Pembelajaran lan Pembekuan

Miwiti saka kompleks gelombang sinus murni kanggo sintesis pulsar, utawa saka panyerutan primitif lan kord sing akeh nganti drone reged lan glitches rattling, ngasilake swara sing beda banget. 

Carane Gunakake

Kontrol Frekuensi

Oslillator Ensemble (EO) duwe 16 osilator, lan pucuk saben osilator diitung menyang skala sing dipilih.JarakLanDetuneNyetel frekuensi sawise ngitung,ROOTLannyebarNyetel frekuensi sadurunge ngitung. Yen frekuensi sing disetel ing Root antarane rong frekuensi ing skala saiki,Sampeyan bisa ngrungokake loro swara kasebut.. Tombol saben frekuensi gumantung saka cedhak karo frekuensi osilator pre-jumlah. Yaiku, EO ora mlumpat saka siji cathetan menyang sabanjure, nanging ing antarane cathetan.Kayu PapanKanggo nindakake. Yen proses kuantasi lan fusion swara wis rampung,JarakLanDetuneKontrol frekuensi sawise jumlah.

Timbangan
Skala sing dipilih saiki nemtokake frekuensi saben osilator. Timbangan biasane bisa dianggep minangka seri cathetan, nanging ing EO ora perlu ngetutake skala musik Kulon kaya kromatik utawa diatonis, lan ora ana watesan babagan jarak cathetan. Kajaba iku, sawetara saben skala ora kudu octave dll, kaya skala tradisional, nanging bisa disetel kanthi bebas, deleng panjelasan mode Sinau). Mula, nalika nggunakake EO, asring migunani kanggo mikir skala minangka seri harmoni tinimbang seri cathetan.

Bentenane antarane kord lan harmoni sejatine bisa dingerteni: yen akeh cathetan sing diputer ing wektu sing padha, kita rumangsa dadi padhet. Nanging, nalika macem-macem overtones dimainake bebarengan, dianggep minangka gelombang sing sugih.

ROOTLannyebarNimbulake saben osilator kanggo mindhahake kothak,JarakApa kothak kabeh,DetuneTwists garis kothak.
EO bisa nyimpen 3 skala, 10 ing 30 kelompok.UkuranGunakake saklar kanggo milih klompok lan tombol lan jacks kanggo milih skala ing klompok kasebut.
Saben klompok duwe macem-macem properti kayata skala mbaleni ing sawetara sing bisa dirungokake, apa ana frekuensi sing digandhengake karo skala 12, lsp.

beku
Biasane, kabeh osilator nanggapi kabeh kontrol, nanging bisa mbebasake frekuensi kanggo sawetara osilator. Osilator sajrone beku yaikuPitch, Root, Spread, Scale, Detune Iki ora nanggapi saben operasi utawa kontrol CV. Twist, Warp, Cross FM, Balance Nanggepi transformasi gelombang lan owah-owahan campuran / paning liwat kontrol knobs utawa CV. Kanggo mbukakbekuPencet tombol utawa input sinyal pemicu menyang jack. Tombol kasebut bakal dadi biru lan frekuensi sawetara osilator bakal beku. Pembekuan bakal dibatalake yen menet tombol kasebut maneh utawa ngirim sinyal pemicu anyar.

Sinau Mod

Kabeh timbangan sing diprogram dening pabrik bisa ditulis nganggo timbangan sing disesuaikan karo pangguna.
Proses pemrograman skala khususLearning,sinauAna rong cara.

  1. Nelpon menyang sawetara siri nggunakake tombol
  2. Gunakake piranti njaba kayata keyboard CV / GATE

Tembung-tembung ing ngisor sawetara knobs ditulis ing jero bujur ireng (Tambah Cathetan, Nggawe Rupa, Mbusak Cathetan). Tampilan iki digunakake ing Study Mode.

Seksi Waveshaping

Gelombang saben osilator uga gelombang sinus kanthi standar, nanging kanthi telung paramèter, gelombang kasebut diowahi dadi ombak lan nada lan komplèks lan swara. Kanggo ndeleng efek ing saben paramèter, coba nyetel paramèter timbre lan Balance kanthi minimal, lan nglakokake paramèter nalika ngrungokake mung siji osilator.

TwistModulasi kemajuan wektu ing fase saben gelombang osilator, ngganggu gelombang sinus murni (mbentuk fase). Cara ngrusak faseRamp, Pulsa, TresnaPilih saka telung jinis kanthi saklar.

WarpNganggo macem-macem jinis gelombang lempitan menyang gelombang kasebut. Cara lempitan yaikuFold, Cheb, SegmentPilih saka telung jinis kanthi saklar.

Cross FMNglamar frekuensi modulasi ing antarane osilator. Algoritma FM yaikuMunggah, Kabeh, MudhunPilih saka telung jinis kanthi saklar. Amarga saben osilator ana hubungane karo frekuensi kanggo saben liyane (kanthi jumlah ukuran sing dipilih), swara FM digawe kanthi fitur iki asring ngasilake swara sing menarik.

Fungsi Shift

EO duwe sawetara fitur canggih sing ora mbutuhake pangaturan sing asring, nanging nggawe owah-owahan penting lan hal-hal kanggo prilaku modul kasebut.
Ing sangisore tombol beku lan sawetara tombol, ana jeneng alternatif emas sing diwenehi label. Kanggo nggunakake fitur kasebut, bukak tombolshiftPencet terus tombol.
Owah-owahan menyang fungsi Shift bakal disimpen lan bakal slamet. Ing ngisor iki minangka gambaran ringkes babagan fitur kasebut.

  • #Oscillator: Setel nomer osilator aktif (1-16).
  • Mode Stereo: Ngganti metode panning kanggo saben osilator.
  • Mode beku: Ganti subset saka osilator sing beku.
  • Crossfading: Kontrol bentuk slope saka kurva crossfade.

Interface

 
Panjelasan saben bagean ditampilake liwat mouse. Yen sampeyan milih "Shift", bakal nerangake operasi nalika mencet tombol Shift.  

Firmware & Kalibrasi

Nganyari firmware dening audio bootloader

Ensemble Oscillator nyedhiyakake file audio kanggo nganyari perangkat kukuhsinauSampeyan bisa nganyari kanthi dhewe kanthi input saka jack.

  1. Power down modul lan nyopot kabeh kabel.
  2. Output audio saka komputer utawa smartphonesinauNyambung menyang jack.
  3. Maksimalake output ing piranti puter maneh (kalebu setelan volume aplikasi, lsp).
  4. sinauLanbekuNalika mencet terus tombol loro, kekuwatan modul.
  5. Priksa manawa tombol Ajar blinks ijo, banjur ngeculake tombol kasebut.
  6. Wiwit muter file audio. Sampeyan kudu langsung ndeleng animasi kanthi warna biru lan putih kanthi tombol.
  7. Yen tombol dadi abang nalika file diputer, bisa uga ana kesalahan.
    Mungkasi puter maneh lan bali menyang wiwitan file.
    b .. Priksa kabel kasebut dipasang kanthi bener.
    c. sinauTutul tombol. Bakal bali menyang ijo blink.
    d .. Puter file audio maneh wiwit wiwitan.
  8. Yen file wis sukses lan nganyari bakal rampung, tombol bakal animasi ing warna pelangi.

Kalibrasi jack 1V / oct

Tuning sing salah nalika nggunakake piranti eksternal disebabake macem-macem faktor, sanajan kabeh piranti biasane 1V / okt. Saben jack uga bisa calibrasi kanggo piranti eksternal kanthi spesifikasi 1.2V / ok. Cara kasebut gampang banget.

  1. Metu ALanMetu BCopot kabeh kabel kajaba
  2. sinauLanbekuPencet terus tombol sajrone 2 detik. Rilis tombol nalika warna ganti.
  3. sinauKelip-kelip biru alon-alon.C2JarakKetik menyang jack,sinauPencet tombol kasebut.
  4. sinauKlamben biru kanthi cepet.C4JarakKetik menyang jack,sinauPencet tombol kasebut.
  5. bekuKelip-kelip biru alon-alon.C2JarakKetik menyang jack,sinauPencet tombol kasebut.
  6. bekuKelip-kelip biru alon-alon.C4JarakKetik menyang jack,sinauPencet tombol kasebut.
  7. Yen kalibrasi lengkap, blink bakal dadi ijo lan modul bakal bali menyang operasi normal.

 

x