Skip
Pengiriman domestik gratis luwih saka 15,000 yen | FREE DHL SHIPPING WORLDWIDE FOR ORDERS 30K + yen: Details
Pengiriman domestik gratis luwih saka 15,000 yen | FREE DHL SHIPPING WORLDWIDE FOR ORDERS 30K + yen: Details

Glosari sintetik glossary

Kamus kamus terminologi synth. Kita terus nganyari
Iki minangka panjelasan babagan produk utawa tembung sing ditampilake nalika maca manual.

1V / Okt (1 Volt Parker)

Input CV lan unitnya sing ngontrol pitch (pitch) saka osilator. Satuan ing unit kasebut mundhak siji-siji oktaf nalika voltase mundhak 1V. Ing unit liyane, ana uga Hz / V utawa ganjil 1V / Oct ing ngendi pucuk mundhak kanthi frekuensi tartamtu nalika voltase 1V mundhak. Ing kasus osilator Eurorack, udakara kira-kira 0.32V / Oct, saengga input kontrol pitch ujar 1V / Oct.

Kajaba iku, nalika panyaring ngasilake swara kanthi osilasi kanthi mandhiri, pucuk bisa diganti miturut frekuensi pemotong, saengga bisa uga duwe input FM ing unit 1V / Oct supaya frekuensi pemotong iki bisa dipindhah miturut skala. Ana.


Rating Audio (Audio)

Gumantung saka modul, frekuensi LFO bisa uga mundhak menyang sawetara sing dirungokake amarga siklus LFO lsp. Ing wektu kasebut, LFO iki jarene modulasi kanthi tingkat audio. Ing sistem FM, AM, lan modular liyane, voltase sing gerakane ing tingkat audio asring bisa digunakake minangka CV. 

Wiwit osilator kasebut ngasilake sinyal voltase ing tarif audio, amarga pitch wis dirudhunake, frekuensi kasebut mudhun ing rame sing bisa dirungokake, lan ana akeh sing bisa digunakake minangka LFO kacepetan normal.

Attenuator

Fungsi utawa modul sing fungsine kanggo nyetel kekuwatan input CV (jumlah modulasi) utawa kekuatan sinyal audio. Malah ora modular, ana tombol sing nyetel kekuatan karo modulasi LFO utawa envelope, nanging padha karo sing padha. Asring modul sing ora duwe atenuator ing input CV, yen sampeyan bisa nggunakake modul atenuator sing kapisah utawa nyetel kekuatan sumber sinyal. →Produk kategori attenator


Attenuverter

Kaya attenuator, kerjane kaya nyetel kekuatan voltase sing mlebu ing input CV. Nanging, ing kasus penyambung Atte, CV bisa dipateni (minus). Malah synth non-modular duwe tombol jumlah sing ngidini envelope ditrapake ing arah sing beda, sing padha karo. Ana asring modul tanpa Inte Atte, saengga, nggunakake modul Atte Inverter kanthi kapisah utawa nyetel kekuwatan dening sumber sinyal.


AC Coupling

Sirkuit sing mbusak sinyal DC. Digunakake utamane ing modul sing ngarepake mung input audio. Kopling DCDadi antonim saka


Bipolar

Teges ing loro arah, ditambah lan minus. Attenuator minangka atenuator bipolar. Antonim yaikuUnipolar.


Papan Bus

Iku switchboard kanggo nyedhiyakake listrik menyang saben modul. Ana akeh sayuran ijo lan cemeng.

gapura

Papan bus tetep ing njero kasus kasebut. Ana uga Busboard Fying sing ora perlu dipasang lan kanthi bentuk kabel.

Jam

Sinyal gelombang pulsa kanthi interval lan uga wektu cendhak diarani jam. Uga, modul sing nggawe sinyal kaya ngonoPenggawe jamGelombang pulsa LFO sing padha bisa digunakake minangka pengganti gerakan voltase. Sampeyan bisa nyinkronake kanthi nuduhake sinyal jam ing antarane urutan utawa gear digital liyane. Kajaba iku, peralatan sing ngowahi jam MIDI menyang CV ngasilake jam miturut BPM jam MIDI.

Lan kanthi modularitas, jam bisa digunakake luwih saka sinkronisasi umum. Jam asli Pembahagi jam YaMultiplier jamSampeyan bisa mindhah sequencer lsp lan macem-macem irama lan timbangan wektu kanthi ngirim menyang macem-macem modul liwat dll.

Amarga iku voltase denyut cendhak, bisa uga bisa digunakake kanggo micu amplop utawa drum. Kajaba iku, sawetara modul jam bisa diluncurake ing interval non-equidistant, bisa dikontrol dening CV, lan bisa ngasilake sinyal ing bentuk sinyal gerbang sing tahan suwe. →Produk kategori jam


CV

Sinyal voltase kanggo kendali (modulasi) kayata LFO, amplop, lan output saka sequencer. Listrik sing mlaku ing modular digunakake minangka sinyal CV utawa sinyal audio kasebut, lan minangka atraksi paling gedhe yen modifikasi bisa mindhah loro sinyal kasebut ing antarane macem-macem modul. Apa. Sampeyan uga bisa nggunakake sinyal audio minangka CV. Babagan CVKaca khususDeleng uga


DC Gandheng

Sirkuit sing digunakake ing sirkuit Processing CV sing ngolah voltase DC tanpa mbusak.

Kajaba iku, sanajan ing modul sing cenderung kanggo ngolah audio kayata campuran lan VCA,CV bisa dicampur lan dikontrolAkeh sing gegandhengan karo DC. Antarmuka audio sing nduwe output DC-gandhengane, kayata MOTU, bisa ngetokake sinyal CV saliyane sinyal audio.


Divider

Fungsi / modul sing bisa ngetokake jam setengah utawa kacepetan 2/1 kanthi gelombang nadi "njajal metu" kayata sinyal jam sepisan kaping pindho, sepisan saben telu, lsp.


Envelope

Envelope yaiku CV sing diwiwiti kanthi micu utawa sinyal gapura banjur munggah banjur tiba. Envelope sing ngeculake sawise munggah, diarani amplop AD, lan amplop sing terus voltase ing tingkat sing dienggoni nalika sinyal gerbang terus lan mudhun nalika sinyal gapura tekan 0 diarani envelope ADSR. , Ana uga modul envelope AD ing modular tinimbang ADSR. Bisa luwih gampang nggawe pirang-pirang amplop AD kanggo nggawe amplop sing luwih kompleks tinimbang ADSR.

Ana uga modul modul generator envelope sing nduwe fungsi sing ndadekake dheweke dadi LFO kanthi ngeculake amplop kanthi otomatis. →Produk kategori envelope


Euclidean Sequencer

Jinis jinis pemicu / pemicu sing ngidini sampeyan ngganti pola nganggo knobs lan CV.

Urutan Euclidean nggawe lan ngasilake pola miturut algoritma paling tuwa ing donya, "algoritma Euclidean (algoritma sing nemokake divisi umum paling gedhe miturut divisi)".Dawane dawaLanJumlah rentetan ("ON") ing siji daur ulangYen diputusake, rong nomer kanggo divisi umum paling gedhe sing diputus, lan pola tartamtu sing digawe. Katon yen algoritma iki bisa nggawe proporsi sing akeh pola irama sing digunakake ing musik rakyat (kertasWis dadi. Kajaba iku, sampeyan bisa nggawe pola liyane kanthi ngganti titik wiwitan daur ulang.

Modul sing bisa ngontrol kontrol kasebut kanthi tombol lan CV yaiku modul urutan Euclidean. 


Filter

Salah sawijining fungsi sing paling populer lan kuat kanggo ngganti nada ing sintesis. Ing jagad modular, saliyane modul saringan low-end, ana saringan multi-mode sing bisa ngalih ing antarane saringan lan morfing sithik lan dhuwur, lan saringan, lan saringan sing bisa digabung lan ditabuh kanthi nggabungake rong saringan. . Ana akeh pilihan lan swara asline beda. Sanajan sampeyan nuduhake filter sing terkenal, swarane bakal beda-beda gumantung karo bagean sirkuit sing digunakake.

Yen modular, mulaFMYaWaveing ​​mbentukYaGapura pass rendahAna macem-macem cara sintesis kayata, lan minangka salah sawijining atraksi sing bisa sampeyan gabungke kaya sing disenengi. →Filter produk kategori


FM (Efuemu)

Modulasi Frekuensi. Ngowahi / ngontrol frekuensi, kayata pucuk osilator utawa potongan sing disaring. Meh kabeh osilator utawa filter duwe input FM. "1V / Oct" Input kasebut uga FM, nanging normal kanggo osilator lan saringan duwe input FM liyane.

Kajaba iku, metode FM spesifik sing nggunakake output siji osilator minangka CV kanggo modifikasi pitch ing osilator liyane diarani "sintesis FM."


Gerbang

"Gapura sinyal" minangka salah siji saka CV, lan minangka sinyal sing mlumpat menyang voltase dhuwur tartamtu kanthi cepet lan bali langsung menyang 1 nalika bali. Contone ing keyboard"Pateni"Iki minangka sinyal sing bisa digunakake nalika ana ing antarane rong pilihan, kayata sinyal voltase sing diungkapake.

Secara rinci, ditulis kanthi kapisah minangka "GATE / CV", nanging mung minangka salah sawijining voltase (CV) kanggo ngontrol GATE nalika ditandhani. CV nggunakake nilai voltase kayadene nomer, lan sinyal gapura digunakake minangka sinyal digital rong negara ON lan OFF.
gapura

Sinyal gapura




Konverter

Fungsi kanggo mbalikke sinyal mbalikake. Yen voltase negatif, mula bakal dikonversi dadi voltase positif.InverterApa sing ngowahiAttenuatorIki kalebu fungsi sing nggabungake.


LFO

Fungsi / modul sing ngasilake CV sing ngowahi secara berkala. Osiloser kanthi frekuensi sudhut asring digunakake minangka LFO amarga frekuensi diturunake. Envelope minangka sinyal sing mundhak saka 0 lan bali menyang 0, nanging LFO ngasilake sinyal sing owah saka voltase positif dadi voltase negatif. Ana uga modul sing bisa disinkronake menyang jam lan modul sing ngasilake modulasi saben liyane.


Logika

Biasane, iku fungsi / modul sing input siji utawa luwih sinyal sing bisa diaktifake ON / OFF, kayata GATE, lan sinyal output sing nduwe logika sing wis ditemtokake. Ing conto sing gampang, logika kayata UTAWA (utawa) lan AND (lan) digunakake. Sampeyan uga bisa digunakake kanggo input urutan jam lan gapura kanggo nggawe pola irama utawa liya.


Gerbang Pass Low (Pintu Langsing Luwih)

Iki minangka fungsi / modul sintesis swara sing bisa digunakake kanggo mbentuk nada lan VCA sing unik.
Nalika panyaring kasebut ana ing tengah synths kayata MOOG ing pesisir wétan, Gerbang Low Pass duwe riwayat sing disenengi dening Buchla ing pesisir kulon.

LPG yaiku
  • Filter khusus sing karakteristik diganti gumantung saka sinyal audio input.
  • Sawijining sirkuit khusus sing diarani "Bactrol" sing nggunakake resistor sing resistansi diganti kanthi cahya.
Dhewe dumadi kanthi gabungke. Yen sampeyan nglebokake sinyal gapura utawa envelope, bakal entuk / filter LPG bakal munggah / mbukak, lan bakal langsung bali. Sajrone periode kasebut, tanggapan frekuensi ing antarane swara banter lan nol swara kasebut terus ngasilake bathi nalika kedadeyan panyaring kasebut. Cincin lsp). Pengertian alam alami iki cocog banget kanggo nggawe swara perkusi kayata bongo lan swara kaya muter senar, lan swara bongo sing digawe nganggo LPG diarani "Buchla Bongo" sawise Buchla sing ngembangake LPG. Aku bakal.

Bactrol duwe prabédan akeh karakteristik amarga digawe kanthi nggunakake sumber cahya ing kothak ireng lan nempel ing papan sirkuit.Iku uga, gumantung saka model, komponen frekuensi dhuwur sing sithik banget bisa tahan sawetara menit.


Konversi MIDI-CV / Gapura

Nalika ngirim data kinerja liwat MIDI, ana modul lan peralatan sing ngowahi dadi sinyal CV / Gerbang. Kanthi peralatan kaya ngono, siji cathetan MIDI
  • CV sing makili informasi pitch. CV iki minangka osilatorInput 1V / OctSampeyan bisa input kanggo lan muter miturut skala MIDI.
  • GATE sing nuduhake manawa cathetan MIDI ora aktif. Voltase dumadakan mundhak saka 0V ing cathetan, lan cepet bali menyang 0V ing cathetan-off.
Iki umume ditulis dening rong voltase. Kajaba iku, akeh konverter MIDI ngowahi jam MIDI menyang jam analog lan output. Produk kategori MIDI-CV


Akeh

Fungsi / modul digunakake nalika pengin ngirim sinyal voltase ing pirang-pirang arah. Nduwe input lan output sinyal sing padha kanggo macem-macem output. Sampeyan uga bisa kanggo macem-macem nganggo kabel liyane, tinimbang modul kayata Tiptop dibandhingke.

Ana uga macem-macem buffered sing nggunakake kekuwatan tinimbang macem-macem sing ora nganggo tenaga. Iki minangka andhap asor, amarga sinyal ora attenuasi lan sinyal input bisa dicenthang kanthi gampang nganggo LED. Sanajan ana sawetara kahanan sing dianggep atlit, sanajan macem-macem biasa, Buffered Mult bisa luwih apik kanggo pitch CV, lan liya-liyane, ing ngendi sampeyan pengin voltase skala skala kanthi akurat. →Produk produk macem-macem


Multiplier

DividerKosok baline, fungsi / modul sing nggawe jam sing luwih "sibuk" kanthi nyetel interval sinyal jam input dadi 1/2, 1/3, lsp. Sanajan jeneng kasebut padhaAkehApa fitur liyane.


Bising

Fungsi / modul sing ngasilake sinyal sing kedher kanthi apik lan acak, tinimbang ngindhari sinyal périodik saka sirkuit kaya osilator. Ana uga modul sing bisa ngasilake swara kaya kanthi nyaring adhedhasar "swara putih" sing kalebu kabeh frekuensi kanthi merata. Ana uga modul sing ngasilake swara kanthi gerakan semrawut tinimbang swara murni. →Produk Kategori Bising / Chaos


Normalisasi (sambungake internal karo Nomalize)

Sanajan ora ditandhani karo jack, mesthine bakal nyambung menyang endi wae ing njero ruangan. Patching ngilangi sambungan internal. Kita nggunakake sambungan internal iki ing pirang-pirang synths semi-modular sing ngasilake swara tanpa ditliti.


Ngimbangi

Voltase sing terus-terusan dadi wektu. Ana uga modul sing nggunakake voltase minangka input. Mesthi wae, bisa uga ngasilake voltase negatif.


Osilator

Fungsi / modul sumber swara pisanan synthesizer sing nggawe sinyal voltase sing ngowahi kanthi periodik. Perkara sing saya ganti alon-alonOSCILLATOR LOW FREQUENCY LFO (LFO)Disebut, lan digunakake kanggo modulasi, ora swara. Yen sampeyan ucapake mung osilator tanpa masang apa-apa, biasane tegese fungsi minangka sumber swara.Shaper Gelombang Kanthi bisa dibangun utawa bisa ngasilake swara kanthi digital, para pengayun ing jagad modular luwih akeh lan modifikasi tinimbang ing jagad non modular.

Quantizer

Fungsi / modul kanggo ngganti CV kanthi terus-terusan dadi nilai diskrit tartamtu. Utamane digunakake kanggo nggawe CV pitch sing cocog karo skala. Osilator1V / OctYen sampeyan pengin nyetel voltase kanggo input ing interval 12 sisik, sampeyan bisa ngliwati Quantizer sapisan kanggo nggawa menyang pitch pitch sing cocog karo interval 1 timbangan (kanggo tuning sakabehe, atur tombol wétan osilator). ). Conto nggunakake Quantizer yaikuKaca deskripsi CVDeleng uga →Produk kategori pengukur

Sample and Hold (Sampuru Andhold)

Yen CV sing terus ganti digunakake minangka input conto lan sinyal pemicu ditampa minangka input liyane, nilai voltase saka CV kejiret nalika sinyal pemicu ditampa (Sample), lan output terus nganti sinyal pemicu bakal teka sabanjure. Minangka fungsi / modul sing nduwe CV nilainya.

Nyelehake CV acak minangka input sampel lan sinyal jam awal minangka input pemicu, lan nempatake sinyal output ing nada osilator kanggo nggawe frasa robot yaiku nggunakake sampel lan tahan sing wis suwe.Uga,Aku pengin ngganti pitch saka osilator mung nalika envelope kasebut dipicuNalika (Aku ora pengin ngganti nada ing tengah amplop), lebokake CV pitch minangka CV conto, masukan sinyal pemicu sing padha menyang sampel & tahan, banjur input output menyang osilatorInput 1V / OctSampeyan bisa nindakake iki kanthi ngetik. Iku fitur modular sing bisa digunakake ing kahanan sing ora dikarepake. →Produk lan Pegawe Kategori Produk


Sequencer

JamFungsi / modul sing ngganti sinyal output saben nampa sinyal. Iki dipérang dadi sequencer CV sing nyetel CV sing diasilake saben-saben jam terus nganggo tombol, lan gapura (pemicu) sing nggawe pemicu gapura ON / OFF saben-saben jam terus maju, lan ana macem-macem saluran urutan lan CV. Ana uga sequencer.

Modular nggampangake nambah frasa utawa pangowahan sing luwih dawa tinimbang nomer langkah-langkah sing diurutake, kayata obah sawetara urutan ing wektu jam sing beda.

Turu Limiter

Uga dikenal minangka thru. Saka sinyal sing mlebu,Ngeculake tingkat pangowahanKerjane. Mulane, sampeyan bisa ngasilake amplop trapezoid kanthi input sinyal gapura. Umume bisa nyetel tingkat pangowahan lan bisa dikendhaleni karo CV. Yen sampeyan nglebokake CV pitch sing jumlah, owah-owahan ing pitch bakal bertahap, dadi gunakake nalika sampeyan pengin osilator meluncur (portamento). →Produk kategori SLEW


Oscillasi dhiri (osilasi dhiri)

Saringan tanpa input, lan nalika résonansi ditimbulake, umpan balik asring ngasilake swara kaya gelombang sinus. Iki diarani swara osilasi, lan pitch dadi frekuensi pemotong, sing bisa digunakake minangka sumber swara sing apik. Gumantung ing panyaring, frekuensi pemotong bisa uga diturunake menyang watesan lan digunakake minangka LFO.


Ngalih

Modul sing ngoper jack sumber input lan jack tujuan output dening CV utawa sinyal gapura. Urutanejar ngemot akeh circuitry sing nindakake perkara sing padha karo modul switch. Duwe siji banget gampang.


Saw Inti

Kanthi sawetara pengecualian, ana rong cara pengucapan osilator: Saw Core lan Triangle Core. Kaya sing dingerteni, Saw Core pisanan ngasilake gelombang gergaji banjur ngowahi dadi gelombang liya kanggo nggawe kabeh gelombang liyane kayata gelombang sinus, nalika Triangle Core diwiwiti karo gelombang segitiga. Minangka gelombang, gelombang segitiga nyedhaki gelombang sinus, saengga umume, Triangle Core luwih becik ngasilake gelombang sinus sing akurat, lan orientasi swara sing akurat lan dhuwur. Utamane FM nggawe swara sing apik.

Saw Core bisa uga kecanduan karo swara analog vintaj lan swara FM sing reged.


Triangle Inti (Triangle Core)

Saw IntiMangga mirsani


Pemicu

Sinyal nadi kanthi gapura wektu cendhak banget. ADEnvelopeIki digunakake minangka sinyal kanggo mbukak drum, utawa kanggo level modul drum.


Unipolar (Yunipora)

Siji-cara.BipolarIng ngelawan saka.


VCA

Penguat sing bisa ngontrol faktor amplifikasi (volume penguat) dening CV. Kanthi nggunakake tahap akhir synth lan ngontrol tingkat amplifikasi kanthi amplop, volume saya ganti wiwit wiwitan nganti pungkasan swara.

Kajaba iku, ing jagad modular, ketik CV menyang VCA,Kontrol CV karo CVAku uga asring nggunakake. Contone, yen sampeyan input LFO cepet menyang input sinyal VCA lan LFO alon menyang input VCA CV, sampeyan bisa nggawe LFO kanthi kekuatan LFO sing alus. →Produk kategori VCA


Gelombang / Wavefolder (Wave Shaper / Waveformer)

Fungsi / modul sing nambah harmoni kanggo sinyal input nggunakake macem-macem sirkuit. Amarga paramèter kanggo manèh asring dikendhalèkaké karo CV, iki minangka salah sawijining cara sing bisa ngasilake macem-macem swara kaya sintesis nada analog. Gumantung saka panggunaan lan setelan, bisa uga dirungokake kaya distorsi / jenuh. →Produk kategori gelombang


Wavetable

Salah sawijining cara sintesis digital osilator. Dadi gelombang segitiga utawa gelombang gergaji, akeh gelombang périodik sing disiapake luwih awal minangka data, disusun ing memori, lan gelombang sing diluncurake kanthi ngoper ing antarane uga uga morphed. Data gelombang bisa diatur ora mung siji dimensi, nanging uga ana loro utawa telung dimensi. Bisa uga fungsine minangka gelombang shaper gelombang khusus kanthi ngasilake scan gelombang gelombang kanthi sinyal input. 


Prev Gawe urutan kanthi conto & tahan
Sabanjure Pitakonan sing kerep ditakonake
x