Skip
Pengiriman domestik gratis luwih saka 15,000 yen | FREE DHL SHIPPING WORLDWIDE FOR ORDERS 30K + yen: Details
Pengiriman domestik gratis luwih saka 15,000 yen | FREE DHL SHIPPING WORLDWIDE FOR ORDERS 30K + yen: Details

Gawe urutan kanthi conto & tahan

Ngenalake teknik urutan sing unik kanggo synths modular
Wektu iki, aku bakal nerangake babagan video demo sing diunggah. Video demo yaikuKene"Nggawe Urutan kanthi Sampel lan Tahan", yaiku video "Nggawe urutan (nada) kanthi conto lan tahan".



Apa Sample & Hold?

Biasane, ing jagad CV / Gerbang, yen sampeyan ujar "nggawe urutan pitch," sampeyan bisa mikir "langkah urutan" sing ngowahi skala kanggo saben langkah kanthi slider utawa tombol. Mesthi wae, sampeyan bisa ngowahi ukuran kanthi tepat kanggo saben langkah, lan gapura dawa lan setelan glide rinci, lan uga ana fungsi memori, sing gampang digarap.

Nanging ing jagad modular, sampeyan bisa nggawe urutan kasebut kanthi cara liya. Salah sijine"Sampel & Tahan"Ya"Pengukur"Iki minangka metode nggunakake.Sample & TerusRong input, pemicu lan sinyalNanggepi, iku fungsi sing menehi sinyal mandheg. Ing wayahe nalika input micu ditampa, nilai voltase sinyal input liyane kejiret (Sample), CV saka nilai kasebut dijaga saka output nganti sinyal pemicu sabanjure teka (terus) Fungsi / modul.

Gambar Oscilloskop

Ing gambar osiloskop ing ndhuwur, abang minangka sinyal input kanggo conto lan tahan.Garis kuning, sing dak tulis ing kene, minangka input pemicu sing dikirim menyang Sample & Hold.Garis abang diconto ing wektu pemicu lan output minangka garis ijo.kaya ngene ikiNggawe voltase tanggaYaiku tugas conto lan tahan. Amarga sekuen CV uga nggawe voltase jumangkah, efek sing padha bisa dipikolehi kanthi conto lan tahan.Ana macem-macem conto lan modul sing ditahan, nanging ing video kasebut, Mutable InstrumentsKusutAku nganggo. ManehModul acakNanging, dhasar kanggo conto lan nahan swara. Qu-bitNano RandDisaranake sampeyan bisa nggunakake conto & tahan lan acak ing wektu sing padha.

Saiki sampeyan bisa entuk voltase jumangkah, nanging voltase iki dudu CV nada kanggo 12 nada.Mula, aku ngliwati kuantizer kanggo nggawe skala musik.Video kasebut nggunakake uScale II, nanging luwih gampang amarga sampeyan bisa ndeleng skala saiki kanthi cepet kanthi LED.Quantimator Toppobrillo lan QuantiZer Tiptop anyar uga duwe conto internal lan fungsi fungsional.Iku hubungan sing ora bisa dipisahake karo Quantizer!

Kajaba iku, kanggo nggawe sinyal input kanggo conto & tahan, aku nggunakake telung modul ing ngisor iki.

·Teknologi Rebel Stoicheia・ ・ ・ Sequencer gerbang 2-saluran kanggo nggawe conto lan tahan input pemicu.Amarga sampeyan bisa ngontrol irama kanthi tombol, sampeyan bisa kanthi fleksibel ngontrol wektu nalika nada ganti.Algoritma EuclideanWiwit irama digawe dening mekanisme iki, mula titik sing katon ora kaya "mekanik" kaya jam kasebut. Ing separo video pungkasan, aku uga nggawe urutan gapura menyang amplop ing saluran liya

·4ms Generator Envelope Pingable(PEG)· · Nggawe voltase input kanggo conto lan ditahan.Wektu iki, PEG siklus lan digunakake minangka LFO sing disinkronake jam. Kontrol Kurva lan Skew ngidini PEG bisa nyetel bentuk sing apik tanpa ngowahi kacepetan LFO, dadi modulasi bakal tetep dawa urutane ora owah.Ngganti kanthi alus ukaraSampeyan bisa menehi kula nindakaken. Ing video, aku uga nggunakake output UTAWA, lan aku uga nggawe LFO sing ganti alon-alon nganggo patch diri

·Instrumen sing bisa Dhewe Shades... LFO digawe saka PEG ditrapake kanthi atenuasi, inversi, lan voltase offset. Yen sampeyan nggayuh urutan kasebutNgontrol macem-macem lapangan obahYa, lan kanthi ngimbangi pitch saka urutan kasebutSakabèhé dhuwur nalika nderek skalaSampeyan bisa. (PEG dhewe uga duwe Attenuverta, nanging wektu iki aku nggunakake Athensuverter Shades). Kajaba iku, input 1V / Oct saka jumlah utawa osilator asring ditampa mung voltase positif, saengga yen LFO obah ing jumlah voltase ditambah utawa minus, ngunggahake LFO mindhah kisaran positif karo Shades.

Gumantung saka apa sing sampeyan gunakake ing ngisor iki, urutan sing bisa dadi output bakal beda-beda. Mesthi wae, aku mikir sampeyan bisa nggunakake jam sing gampang kanggo nggawe pemicu. Wektu iki aku nggunakake Stoicheia kanggo menehi irama luwih fleksibel. Stoicheia lan PEG bisa nggawe urutan kaya gelung kanthi nuduhake jam kasebut.

Video ing ndhuwur nuduhake carane nggawe urutan pitch nggunakake modul kasebut. Boten kados panyusun, sampeyan ora bisa nggawe rinci babagan langkah, nanging aku luwih apik nggawe frasa lan urutan sing mindhah jangkauan akeh oktaf. Improvisasi uga dhuwur.

Hubungan karo wektu ngucapake

Nganti saiki, aku mung mikir babagan urutan pitch osilator, nanging mesthine kasunyatan sampeyan uga bakal nggunakake amplop lan VCA uga. Bahkan ing urutan, sampeyan asring nyetel koper CV lan amplop minangka pesawat. Malah ing film kasebut, aku nggunakake amplop lan VCA wiwit udakara 7'30 ''. Dadi, apa sing kudu dakgunakake kanggo gapura sing nemtokake wektu ngucapake?

Contone, sampeyan bisa mbukak amplop kaya urutan gerbang sing digunakake kanggo conto lan tahan input pemicu.Ing video ing ndhuwur, nalika Stoicheia ana ing "mode rantai", siji urutan gerbang digunakake kanggo micu conto lan terus lan ngluncurake amplop kasebut.

Sampeyan uga bisa ngluncurake amplop kanthi urutan gerbang sing beda tinimbang pemicu conto lan tahan.Ing video ing ndhuwur, Stoicheia, sing ora ana ing mode rantai, duwe urutan gerbang kapisah sing ora independen saka saluran kiwa lan tengen.Ing wektu iki, wektu swara lan wektu ganti swara wis mandhiri, mula bisa nggabungake irama lan nada kanthi kamardikan sing luwih dhuwur.Nanging, ing kasus iki, kudu ati-ati supaya sampel lan ditahan anyar bisa kedadeyan ing tengah-tengah swara lan nada bisa diganti, kayata nalika amplop bosok dawa.Ing video ing ndhuwur, bosokane cekak, mula angel dingerteni, nanging nada bisa diganti ing tengah swara.Sampeyan bisa nganggep iki minangka "rasa" lan cocog kanggo legato.

Yen sampeyan ora seneng karo owah-owahan ing tengah pembusukan, swara ing wektu sing padha karo sampel & tahan, utawa pass urutan gerbang kanggo wektu swara liwat pamisah jam lsp. Kanthi Multiple etc. lan conto sawetara gerbang "tipis" Gunakake kanggo input pemicu & tahan.Kanthi cara iki, nalika sampel lan ditahan ana, pangucapane bakal mesthi diwiwiti.

TIPS

Minangka sepisanan, nggawe urutan saka bahan apik angel, nanging ana akeh keuntungan. Sampeyan bisa nggawe patch sing ngidini sampeyan ngatur cara sing dikarepake lan sesambungan karo swara liyane.

Sampeyan uga bisa ngleyang kanthi ngliwati sinyal pitch saka kuantitator liwat thriter limiter. Minangka apike kanggo nyampur nomer acak ing LFO. Kajaba iku, yen sampeyan nggunakake LFO lan liya-liyane digunakake kanggo nggawe urutan kanggo modhifikasi unsur swara liya, sampeyan bisa nggawe tembelan ing endi swarane swarane owah-owahan sinkronisasi karo gerakan pitch.

Iku tembelan sing wiyar, mula coba jajalen!
Prev Wawancara karo desainer: Émilie Gillet (Alat Mutable)
Sabanjure Glosari sintetik glossary
x